Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam Chaplin je zlom posadnutý muž, ktorý je odhodlaný za každú cenu pomstiť smrť svojej ženy. S nikým, kto sa mu postaví do cesty, nemá zľutovanie. Jeho cieľ je jasný. Stáva sa "Diablom" osobne, démonom, ktorý sa udržuje pri živote týraním ľudí. (*CARNIFEX*)

Recenzie (32)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

To by som veru nebol predpokladal, že šialeným japonským mäsiarom ako sú Iguchi, Nishimura či Tomomatsu vyrastie plnohodnotná konkurencia zrovna v Taliansku, v osobe pre mňa úplne neznámeho Emanuele De Santiho, ktorý si vo svojej prvotine okrem réžie a scenára strihol aj titulnú rolu nekompromisného pomstiteľa Adama. Splatterový subžáner ma však v ostatných rokoch akosi omrzel a to, čo ma kedysi dokázalo pobaviť ma už dnes moc neberie, takže nejak obzvlášť nie som nadšený ani z tohto bizarného talianskeho kúsku, objektívne však musím uznať, že novodobej ázijskej splatterovej produkcii sa Adam Chaplin vo všetkých smeroch kvalitatívne vyrovná a v niektorých ohľadoch ju možno aj o čosi málo prevyšuje. ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Za málo peněz hodně muziky ... V rámci poloamatérského splatter subžánru slušná věc, inovantní zejména v pomalém tempu vyprávění. Celé pod modrým filtrem připomíná Hong Kong CAT III období 90. let. Spatterové scény spíš Japonce. Není to žádný zázrak, protože ve velké části filmu se toho moc neděje, zbytečně kecá a zasněné pohledy kamery nudí. Když však příjde na akci, tak to stojí za to. Rozmašírovaná těla na 20 způsobů (víc jich asi ani nebude ...) jsou pro příznivce mixu oldschoolových special FX a moderní digitalizace přinejmenším zajímavou podívanou. ()

Reklama

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Podľa nadupaného traileru a nadšených ohlasov som očakával drsného kríženca napr. Vrany a Sweatshopu, no to sa naplnilo iba čiastočne a film je tak trochu moderným unikátom. Krvavá cesta Adama Chaplina za jeho pomstou na mňa pôsobila ako pravidelné striedanie troch úsekov; a to 1. skvelé krvavé bitky, 2. menej skvelé krvavé bitky s psychopatickým strihom, 3. zbytočné a zdĺhavé kecy zmutovaných postáv. Hlavný hrdina mi síce nebol práve sympatický a predvádzanie jeho svalnatej postavy a úchylného výrazu teda neocením, ale robotu odviedol v podstate dobrú. Modré filtrovanie bolo fajn, rovnako ako aj hudba a gore scény na ktorých je film založený. Aj napriek občasnej nude hodnotím vysoko a som zvedavý, či aj pokračovanie bude takýmto vydareným splatterovým námrdom. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Vivat Gore! Spoločnosť Necrostorm si začnem všímať a sledovať. ADAM CHAPLIN, ako ich prvý snímok, nastavil latku krvavého vizuálneho prednesu vysoko. Popri tom, ale nejde o nejaké umelecky schopné dielo. Nemá to viacero ingrediencií, ktoré tento žáner predstavuje a ten kamerový filter je lacný a na prd. Splatter ale výživný. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Taliani opäť prekvapili, alebo skôr šokovali, lebo niečo podobné by som skôr očakával z Japonska, ale veď raz aj to muselo prísť. Takže asi takto. Je to jeden z akčných hororov, ktoré je problém "objektívne" zhodnotiť, takže v prvom rade odporúčam pozrieť najprv na trailer. Chlapík, ktorému upálili starú, sa za kamarátskej a výdatnej pomoci zakrpateného, škaredého démona vydá na cestu pomsty a masakruje každého, kto mu skríži cestu. Sci-fi svet, kvantum znetvorených podivínov potulujúcich sa po uliciach, zmutovaný záporák podrobený lekárskym experimentom, psycho hudba, modrý filter, digitálne triky (komu to vadí, nech rovno zabudne), zrýchlené zábery a hektolitre krvi... a európska konkurencia Ázii je na svete, našťastie bez samurajských mečov a poletovačiek vzduchom. Naprosto šialený úlet, ktorý treba brať z obrovskou rezervou. V každom prípade, odteraz keď sa spomenie pojem "splatter", ako prvý ma určite napadne tento film. Nebudem uberať body, lebo vo svojom žánri je to "numero uno". ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama