Reklama

Reklama

Modrá lagúna

  • Česko Modrá laguna (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V nádhernom exotickom prostredí opusteného tropického ostrova stroskotá loď. Prežijú dve malé deti – chlapček Richard (Glenn Kohan) a dievčatko Emmeline (Elva Josephson) - a jeden člen posádky, ktorý im spočiatku pomáha prežiť. Po jeho smrti si však deti musia poradiť samé... Ich nevinná detská náklonnosť sa postupne, ako plynú roky, mení na lásku. Aj v tomto tropickom raji, odrezanom od civilizovaného sveta, však láska dospievajúcich Emmeline (Brooke Shields) a Richarda (Christopher Atkins) naráža na množstvo prekážok... (TV Doma)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (241)

peetriss 

všetky recenzie používateľa

Velkokýč z červené knihovny, který u nás svého času zabodoval v posametové době VHSkové. Randal Kleiser svému dílu nedokázal vtisknout nic osobitého, a už vůbec ne divácky hodnotného. Napříč celým hereckým ansámblem vidíme v přímém přenosu epidemii křečovitosti. Nejhodnotnějším vizuálním zážitkem se tak pro mě stala mladičká Brooke Shields. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Modrá lagúna" bola snáď prvým romantickým filmom, čo som videl. Nezaujal ma! Po rokoch som si ho pozrel znova. A výsledok? Rovnaký. Nezaujal ma! Celé sa mi to vidí akési nepresvedčivé. Pokrivkávajúce herectvo oboch hlavných predstaviteľov, Christophera Atkinsa a Brooke Shields, nedokáže vytvoriť požadovanú atmosféru. Exotické prostredie opusteného ostrova a nádherné prírodné scenérie to z biedy nevytrhnú. ** ()

Reklama

katrk 

všetky recenzie používateľa

Ja to vidím tak, že ta kritizovaná naivita a blbost je páteř filmu. Řekla bych, že pojmy romantika a zamilovanost - tj. bezdůvodnost - se dají přeložit jako naivita a blbost a najednou jsou to negativa. Tyhle osmdesátkový filmy, taková krásná klasika, co na tom chápat. Kdo hledá, najde,záleží jestli hledáš zápory nebo klady. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Příliš přeslazený, příliš zamilovaný. Ale jedná se v tomto případě o zápory, nebo klady? Viděl jsem ten film nesčetněkrát, a na ty erotické scény se prostě nedá zapomenout. Dnes rodiče podezřívám, že mi mnohonásobné shlédnutí dovolili z velké části proto, abych se trošku vzdělal, než objevím Ameriku. Vůbec mi to nevadilo :-). BTW nezapomenutelná, až hororová scéna při mladíkově objevení rituálního místa..! ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Ach, Richarde, je toho tolik, co neznáš !! Jen Bůh ví všechno.." - "Bůh !! Nenajde nás tu o nic líp než Santa Claus !!" ;) Tohle byl prej ve svý době celkem slušnej Randál !! ;) Opravdu ?? Tak snad jen díky Bohu, nebo možná spíš tomu Santovi, že tu dobu odnes už dávno čas.. Kleiserova oslava romantického kýče na hranici únosnosti, co mimo rozkošné Brooke Shields a tradičně výtečného Poledourisova soundtracku nemá ani zdaleka co nabídnout, platí nakonec za naprosto totéž, co Návrat, který mě ovšem seznámil s Millou Jovovich, kterou přes ty její v(n)ady osobně považuju za jednu z vůbec nejkrásnějších hereček.. ()

Galéria (100)

Zaujímavosti (20)

  • Film byl dvanáctým největším kasovním trhákem roku 1980 v Severní Americe, když s rozpočtem 4,5 milionu amerických dolarů vydělal ve Spojených státech a Kanadě 58 853 106 dolarů. (PT_PCE)

Reklama

Reklama