Reklama

Reklama

Child Bride

  • USA Dust to Dust (viac)

Obsahy(1)

Mladá učiteľka Carol (Diana Durrell) príde do malého mesta Copperhead Mountain učiť obyvateľov, že manželstvo s deťmi nieje v poriadku. To ale neuhasí smäd mužov po dvanásťročných dievčatách... (spicegirls)

Recenzie (1)

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Dramatická snímka režiséra Harryho Reviera z roku 1938 je viac než filmom s plnohodnotným príbehom skôr edukatívnym dielom, ktoré v čase svojho vydania poukazovalo na chýbajúce zákony, zabraňujúce manželstvám s deťmi na mnohých miestach v Spojených štátoch amerických. Práve okolo tejto problematiky je vystavaný aj relatívne chabý príbeh, na jednej strane si všímajúc postarších mužov, ktorí si chcú vziať za ženy mladé dievčatá, a na strane druhej učiteľku Carol (Diana Durrell), ktorá proti týmto spôsobom bojuje. V strede všetkého sa nachádza mladá Jennie (Shirley Mills). Je otázne, ako bola táto relatívne krátka snímka prijatá a aký mala efekt v čase pôvodného vydania, s odstupom času však možno povedať, že zaujať dokáže iba svojím námetom, nie však realizáciou. Ako sme už uviedli, príbehovo ide o pomerne slabý počin, ktorý sa síce snaží pracovať s tradičnými filmovými rozprávacími postupmi, ale obsahovo takmer vôbec diváka nie je schopný zaujať. Ako súčasť histórie kinematografie ide o pozoruhodný materiál, ale to je asi všetko pozitívne, čo o tejto snímke možno povedať. Nevýrazné obsahovo, nevýrazné výpravne a z veľkej miery nevýrazné aj herecky. Najsvetlejším hereckým zjavom je v tomto prípade Shirley Mills, ktorá hravo "strčí do vrecka" všetkých ďalších protagonistov, ktorí sa vo filme objavujú. Child Bride je pozoruhodným kúskom, ale iba vďaka svojmu námetu a dôvodom, prečo vôbec vznikol. Kvalitatívne totiž ide o snímku, ktorá prakticky nemá čo ponúknuť, pričom ju od úplnej tragédie zachraňuje iba jej relatívne krátka minutáž. ()

Zaujímavosti (1)

  • Film dodnes vzbudzuje pozornosť predovšetkým pre scénu kúpania sa v jazere, keďže vtedy iba dvanásťročná Shirley Mills sa v nej objavuje nahá. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama