Reklama

Reklama

Skutočný príbeh! Brutálna vražda troch malých chlapcov v roku 1993 v Arkansase vyústila do kontroverzného súdneho procesu, v ktorom troch tínedžerov nespravodlivo odsúdili na doživotie alebo trest smrti za trojnásobnú vraždu vykonanú počas satanistického obradu. Dodnes živý príbeh sfilmoval kanadský režisér arménskeho pôvodu Atom Egoyan podľa bestselleru Mary Leverittovej.
5. mája 1993 vo West Memphise v Arkansase zmizne za záhadných okolností trojica malých chlapcov. Na druhý deň v miestnom močiari objavia ich zviazané a rituálne zavraždené telá. Policajti aj miestna náboženská komunita si myslia, že zločin je dielom satanistov. Vyšetrovatelia ohavného činu, ktorý otriasol celou Amerikou i svetom, konajú pod tlakom hnevu miestnych obyvateľov aj verejnej mienky, ktorá žiada okamžité odhalenie vinníkov a ich exemplárne potrestanie. Po mesiaci zatknú trojicu tínedžerov. 18-ročný Damien Echols, 16-ročný Jason Baldwin a 17-ročný Jessie Misskelley sú obvinení len na základe svedectva jedného z nich, mentálne zaostalého Misskelleyho, ktorý sa po štvorhodinovom policajnom vypočúvaní takmer pomiatol a ku všetkého sa priznal. Je to ale dostatočný dôkaz na to, aby súd uznal mladých uctievačov Satana vinných zo spáchania trojnásobnej rituálnej vraždy troch detí? Aj napriek nedostatku dôkazov, ktoré by mladíkov jednoznačne spojili so zločinom, trojicu odsúdili - Baldwin a Misskelley dostali doživotie a Echols trest smrti. Všetci traja neustále deklarovali svoju nevinu a ich rodiny si najali súkromných forenzných vedcov a vyšetrovateľov, aby znova preverili dôkazy. Aj vďaka ich úsiliu a dôslednosti nastal v roku 2011 zvrat, keď najvyšší súd štátu Arkansas znova otvoril pojednávanie k šokujúcemu prípadu West Memphis Three a vyriekol nový ortieľ... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (120)

..Lucas.. 

všetky recenzie používateľa

I přes několik nefungujících momentů snímek dokázal navodit mrazivou atmosféru a zaujali mne i herci, kteří v tomto filmu byli zase trochu jiní, než v jiných filmech. Reese a její přízvuk, Mireille jsem téměř nepoznal, to samé Kevina Duranda. Colin hraje svoji klasiku a potěší i Dane DeHaan v menší roli. Za mě spokojenost. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Upřímně řečeno nevím, jak moc je film věrný celé kauze, ale ta ukázka honu na čarodějnice v americké puritánské společnosti vyšla na jedničku. To srovnání se Salemem, které použil představitel Damiena, není tak úplně od věci. Film sám o sobě je spíše hranou rekonstrukcí, než klasickým krimi-thrillerem, takže víc než na postavy a jejich psychologii se soustředí na průběh vyšetřování a soud. Na klasické žánrové postupy tudíž nedošlo, ale mě to přesně takhle vyhovovalo, protože vše tak nabývalo na důvěryhodnosti. Slušná práce. 80% ()

Reklama

Larrysbride 

všetky recenzie používateľa

Damien (Echols) se od filmu distancoval a myslím, že pro nikoho, kdo alespoň trochu sleduje kauzu WM3, to není překvapením. Konec konců, jeho současná manželka Lorri Davis na případu pracovala více než kdokoli jiný a nebyl jí dán ani kousek prostoru. Samozřejmě se můžeme hádat o tom, že nevíme, jak vše bylo ve skutečnosti, ale právě proto si nemyslím, že je zapotřebí přepracovávat a reimaginovat případ, jenž dosud stále není vyřešen. Chce-li si někdo skutečně udělat obrázek o této kauze, doporučím mu raději dokumentární sérii Paradise Lost. Oproti Kill Your Darlings má tento film opravdovou nevýhodu v tom, že přestože je jako on přitažený za vlasy, ani jako samostatný snímek, rozhodneme-li se ignorovat známá fakta, moc nefunguje... ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Priemerne spracovaný krimi thriller o brutálnej vražde troch chlapcov, ktorých vražda nebola nikdy definitívne vyriešená. Prvá polovica bola nudnejšia ako tá druhá, kde na diváka čakalo aspoň pár zvratov a odhalených klamstiev. Najviac tu chýbala tvrdšia dramatizácia a väčší chlad pri niektorých scénkach. Často som mal pocit, že sa tu city diváka až moc šetria.Tiež tej vyšetrovacej a súdnej motanice bolo viac než dosť, niekedy to schádzalo do zbytočnej neprehľadnosti. Len priemer. 60/100 ()

DEXTER099 

všetky recenzie používateľa

Kdo nemá dítě asi nepochopí ten pocit co museli prožívat rodiče chlapců pohřešovaných a následně nalezených a pak celý ten proces kde se viník našel rychle a snadno...kdo chce psa bít tak si vždy hůl najde a tady to je dobrý příklad jak se dá očividná lež respektive nedůslednost vzít jako nezvratitelná pravda a důkaz k obvinění tří chlapců a tím dodat lidem klid.Za mě celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (16)

  • V případu tzv. Trojky ze Západního Memphisu se na obranu odsouzených postavil i herec Johnny Depp. (nicolcat)
  • Případ dostala na veřejnost televize HBO, která chtěla v roce 1994 natočit o domnělých vrazích dokument. Během filmování se ale ukázalo, že důkazy příliš nesedí, a tak dramaturgové scénář filmu změnili. Okamžitě se zvedla za podpory zmíněných celebrit vlna podpory. (nicolcat)

Reklama

Reklama