Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Réžia:

Filip Renč

Scenár:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrajú:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Pokračovanie legendárneho seriálu z 80. rokov. Zažijeme stretnutie s pôvodnými postavami, už o niečo staršími, i postavami úplne novými, ktoré sa pripájajú k trinásťdielnemu televíznemu románu o záchrannej službe dnešných dní.

Doktor Jandera, bývalý legendárny riaditeľ záchrannej služby, sa vracia zo svojho pôsobenia v Afrike v rámci Lekárov bez hraníc. Stretáva sa so svojou rodinou, s Eliškou, kedysi veľkou láskou a dnes už iba bývalou manželkou, s dospelým synom Markom, začínajúcim lekárom, bratom Jardou, riaditeľom konzervatória a jeho ženou Alžbetou, ktorej slábne zrak – ale aj so svojou druhou ženou, doktorkou Markétou Foldynovou, nemocničnou lekárkou, pochádzajúcou z veľmi bohatej rodiny. Stretnutie je zložité a mnohé predznamenávajúce: rozpaky oboch manželiek, synova nezávislosť, ale i nešťastie brata a jeho ženy. Sám doktor Jandera sa vracia do neistoty, čo sám so sebou a svojím životom. Prichádza nový riaditeľ záchrannej služby, doktor Kaderka, vynikajúci odborník zasiahnutý osobným rodinným nešťastím. Býva u svojej ráznej matky a začína v Prahe od nuly – zoznamuje sa s pôvodnými i novými postavami, ktorých osudy sú tak či onak späté so Záchrannou službou. Konflikty a problémy však neprebiehajú iba v záchrannej službe ale aj v oboch rodinách doktora Janderu. A čo to skutočne znamená slúžiť v záchrannej službe ukáže konkrétny prípad veľkej záchrannej akcie: havárie plno obsadeného autobusu. (STV)

(viac)

Videá (18)

Trailer

Recenzie (347)

panMartin 

všetky recenzie používateľa

Tato nová verze mě zaujala hned, sympatické postavy, moderní prostředí. Celkově je seriál pro obyčejného diváka určitě zajímavý a dobrý. Obsazeni paradni, asi nejlepší herci součastnosti podpořeny hvězdami z první sanitky , svižná režie, osudy každého hrdiny ze sanitky rozebrány, a sem tam i nějaká ta akce. Renč, ačkoli to není můj oblíbenec, se toho zhostil dobře. No a Vašut, je třešničkou na dortu. Jen nechápu lidi co dávaj odpad, viděli 3 díly a hodnotí to je teda úroveň. Na naše poměry slušný. ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Ackoliv dnes uz serialy vubec nesleduji, na Sanitku jsem si udelal cas. Myslim, ze se u nas toci daleko horsi serialy nez je tento. Nejvice mi vadi fakt, kdy je spousta epizod dejove vyhrocenych a malo pravdepodobnych (treba neustale krouzeni vrtulniku kolem vily, cikansky lync...), myslim, ze prazska zachranka si uzije dost pravdepodobnejsich a stejne zajimavych situaci. Podobne to vidim i s rezii, Renc je urcite schopny reziser, nektere vizualni efekty bych vsak vynechal. Herci vesmes hraji dobre (az na Srstku, to je pro me momentalne nejhorsi nas herec), jak uz ale nekteri zminili, jejich vekovy prumer zacina byt alarmujici:-). Chybi jeste pet dilu do konce, me hodnoceni to uz ale pravdepodobne nezmeni. Na odreagovani to funguje, urcite se nejedna o nejaky serialovy pruser (jako treba pokracovani Nemocnice na kraji mesta). ()

Reklama

honajz 

všetky recenzie používateľa

Renčův nabubřelý reklamně klipový styl nemám rád, ale sem se docela hodí. Ozvláštnilo to jinak docela nudné historky ze života záchranářů, že bych rád viděl, kdyby tímto stylem místo Kleina natočil Renč nějaké Básníky. Líbí se mi návaznost na osudy, uvěřitelnost postav i příběhů, a i když je zde pár věcí, jež mi jdou proti srsti, včetně některých dialogů, celkově si myslím, že jde na tvorbu ČT o nadprůměr. ()

ibeh 

všetky recenzie používateľa

Vážím si práce záchranářů, proto takto hodnotím. Kdyby pan Renč natočil hraný dokument o jednotlivých případech, bylo by to asi zajímavější. Myslím, že by to dokázal, takto z toho vyšla bohužel slátanina za mnoho peněz. Původní seriál byl zdlouhavý a polopatický, tento nevyvážený a překombinovaný. Do žádné postavy člověk nedokázal pořádně proniknout a záchranářské akce byly často nedotažené. Kvantita na úkor kvality. A ta stálá důstojná póza paní Havlové?! Škoda. Takže nakonec jsem se dívala pouze dle vzoru cimrmanovců, ze zvědavosti, jestli příští díl bude stejně tak špatný jako minulý. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Ziadny serialovy novodoby boom sa rozhodne nechysta. Sanitka 2 je len dalsi z pod/priemernych serialov, dokonca miestami to az pripomina Ordinaciu. A to hlavne castym zmykanim ludskych emocii, absenciou akcnejsich scen, a prazdnym tliachanim o medziludskych vztahoch a o tom, kto koho moze/nemusi ..... bla bla bla. Ocakavania boli velke, a sklamanie je preto na mieste. No nic to, asi sa novodobeho kultu ako Chalupari z roku 1975 alebo Takovej Normalni Rodinky sa isto iste nedockame. A bez servitky, sereblity ako Vasut mam absolutne na haku. 15 % ()

Galéria (394)

Zaujímavosti (34)

  • Původně bylo počítáno, že v seriálu bude opět vystupovat i postava otce doktora Jandery. Nakonec z toho sešlo, neboť jeho představitel Josef Karlík se odmítl ze zdravotních důvodů účastnit i příprav natáčení. Pokud by se Jandera starší v seriálu skutečně objevil, muselo by mu být okolo 110 let. (cundak)
  • První díl Sanitky 2 sledovalo skoro půldruhého milionu diváků. (hippyman)
  • Točilo se na 120 místech, převážně v Praze a okolí. (M.B)

Reklama

Reklama