Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v neďalekej budúcnosti celkom ovláda spoločnosť OCP, ktorú vedie Japonec Kanemitsu (Mako). OCP sa chystá premeniť chátrajúcu časť mesta na moderný komplex Detroit City, ktorý by patril pod jej kontrolu. Ako prvý krok však treba vyhnať a vysťahovať súčasných obyvateľov štvrtí, ktorých sa plán týka. Na to si OCP zriadi špeciálne jednotky REHAB, zložené z bývalých žoldnierov. Tie násilne a neľútostne vyháňajú tunajších obyvateľov pod priehľadnou zásterkou boja proti rebelom a kriminálnym živlom. Pri jednej akcii prídu o život aj rodičia (Jodi Longová, John Posey) desaťročnej Nikko (Remy Ryanová), ktorú zachránia rebeli bojujúci proti OCP. Dievčatko sa čoskoro ukáže užitočnou bojovníčkou, pretože s pomocou svojho prenosného počítača dokáže napríklad preprogramovať a zneškodniť policajné roboty ED 209. Policajti, ktorí rebelov prenasledujú, sa stretnú v boji so skupinou bojovných splatterpunkerov a na pomoc im prichádza, napriek rozkazom veliteľa policajný kyborg Robocop (Robert John Burke), stroj ovládaný mozgom bývalého policajta Murphyho. Vedenie firmy rozhodne Robocopa preradiť k Rehabom a prikáže doktorke Lazarusovej, ktorá sa oňho stará, aby do Robocopa nainštalovala mikročip potláčajúci všetko ľudské. Mladá žena to však neurobí. Robocop odíde s Lewisovou k starému kostolu, kde sa skrývajú rebeli. Vzápätí ho prepadne jednotka Rehab. Ich cynický veliteľ Paul McDaggett (John Castle) chladnokrvne ženu zastrelí, pretože odmietla bojovať proti nevinným ľuďom. Raketou ťažko poraní Robocopa, ktorý podľa inštrukcií nesmie bojovať proti uniformám. Malá Nikko privedie do úkrytu doktorku Lazarusovú. Tá Robocopa opraví. Kanemitsu sa rozhodne pripojiť k príslušníkom REHABu aj policajné jednotky. Policajti to však odmietnu. Odovzdajú odznaky a prejdú na stranu rebelov. Do Detroitu dorazí android Otomo, ktorého vyslal Kanemitsu, nespokojný s vývojom situácie. Robocop, ktorému doktorka Lazarusová vymaže z pamäte všetky inštrukcie prikazujúce poslúchať príkazy OCP, sa vyberie za pomstou... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (200)

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Třetí RoboCop je už jen zoufalá snaha udržet při životě solidní značku (ne, nevyšlo to, následné televizní seriály už byly ostudné). Co se musí nechat, je, že se nebojí nečekaných zvratů u důležitých postav, ale jako celek už to není temná dystopie, ale prakticky parodie. OCP je tu ve smrtelném sevření japonského kapitálu se zmítající troska vedená Agentem Z z Men in Black, kterému v černohumorných scénkách skáčou manažeři z oken, fyzickými antagonisty jsou ninja kyborgové, a hlavní záporák nosí zásadně nacistickou uniformu:D Příběhově je to taková slabota, že to nezachrání ani sexy as hell vědátorka (se srdíčkem na správném místě, jak jinak;)) Jill Hennessy, která vybaví RoboCopa jetpackem. Wow. Just wow... Není divu, že na restart se čekalo dvacet let. Ode mě smířlivých 50%. Rozhodně to není jeden z nejhorších filmů všech dob, jen je to pohřeb kdysi zajímavého hrdiny. ()

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa

Uz prvni dva dily nebyly po technicky strance zadny zazrak, ale teprve treti Robocop to vsechno dotahnul do naprostyho konce... Neni divu, ze od tohohle pokracovani dali ruce pryc temer vsichni zbyvajici herci (s vyjimkou dvou chudaku s hypotekama na krku) z puvodni serie a nahradili je tragedi typu japonce z teleshoppingu, semifinalistky Miss Suchy triko Edmontonu nebo vrah Ivety Bartosovy, kterej tu figuruje (stejne jako v realnym zivote) jako hlavni padouch. Muze se vam mozna zdat, ze prehanim, ale ne - je to skutecne kvalitativni skok asi jako kdyby pokracovanim Celisti bylo Zralokonado. Vulgarniho smrada z dvojky nahradila hodna chytra holcicka, ktera umi hacknout cokoliv, kdykoliv, jakkoliv v radu vterin - Old Mana (kterej asi uz umrel) nahradil bratr komisare Zibera - a neznamou sexy hodnou doktorku nahradila jinak neznama sexy doktorka. Ani Robocop uz neni co byval a ma vydrz jak sest let pouzivana baterka ze Samsung Galaxy - po zasahu jedinym granatem je vyrazenej z boje, pak ho nabijou a zase se hned vybije no proste bida... jeste stesti, ze sexy doktorka mu vyrobila jet pack / nabijecku a on tak stihl zachranit bandu bezdomovcu proti kombinovany armade antiglobalistu z Hamburku a sekuritakum Rychtarovy agentury. Jedna hvezda z milosti, treba za toho cernyho serzanta.. ()

Reklama

mis-ko 

všetky recenzie používateľa

Jednotka je skvelá, dvojka o čosi slabšia, ale stále veľmi dobrá (neviem teda, čo proti nej všatci máte!). Ale trojka?!?! No hnoj, inak sa to nazvať nedá. Na jednej strane samurajský robot, na prvý pohľad nerozoznateľný od človeka (predsa len, doba a technika pokročila) a na strane druhej Robocop, ešte drevenejší a neschopnejší ako minule (a to prosím pokročila doba aj technika). Hlavne, že má na chrbte fajnový jetpack a lieta si ako lietadielko. A lieta si a lieta a lieta... no a spolu s ním niekam uletelo aj všetko to dobré, čo som na Robocopovi mal rád. ()

fiLLthe3DD 

všetky recenzie používateľa

Začalo to skvělou jedničkou,pokračovalo průměrnou dvojkou a skončilo povedenou trojkou. Efekty jsou stále kvalitní(scéna s létajícím Robocopem),akční okamžiky taktéž(jen toho násilí tu není tolik). Zklamala mě smrt Lewisové,jejíž laskavý charakter od poloviny filmu nahradila neméně sympatická doktorka Mary. Dobrých postav je tu dost,akce taktéž(ta je navíc doplněna legendární hudbou,jenz nás doprovází už od prvního dílu) a celkově je to na vysoké úrovni... Přítomnost RoboNinjů taktéž v pořádku,jen jejich souboje mohly být propracovanější. První díl to sice nepřekoná,ale je to povedenější než dvojka a remake jedničky... 70% ()

Spock 

všetky recenzie používateľa

Moje poslední setkání s RoboCopem dopadlo opravdu špatně, bylo to pro mě velké zklamání! Atmosféra filmu na nic, děj na nic a samotný RoboCop už ztrácel svoji obvyklou formu a styl. Třetí díl je pro mě nedůstojnou tečkou za tímhle sympaťákem, co si dává k jídlu něco jako dětskou přesnídávku, viz. první díl, já jí měl rád taky, ale už jsem vyrostl, příběh o RoboCopovi bohužel ne. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (17)

  • I přes neustálé připomínání váhy a robustnosti RoboCopa (Robert John Burke) se vůbec nic nestane dveřím kostela, do kterých nalétne. (Armin82)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. května 1993 v Japonsku. (Varan)

Reklama

Reklama