Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v neďalekej budúcnosti celkom ovláda spoločnosť OCP, ktorú vedie Japonec Kanemitsu (Mako). OCP sa chystá premeniť chátrajúcu časť mesta na moderný komplex Detroit City, ktorý by patril pod jej kontrolu. Ako prvý krok však treba vyhnať a vysťahovať súčasných obyvateľov štvrtí, ktorých sa plán týka. Na to si OCP zriadi špeciálne jednotky REHAB, zložené z bývalých žoldnierov. Tie násilne a neľútostne vyháňajú tunajších obyvateľov pod priehľadnou zásterkou boja proti rebelom a kriminálnym živlom. Pri jednej akcii prídu o život aj rodičia (Jodi Longová, John Posey) desaťročnej Nikko (Remy Ryanová), ktorú zachránia rebeli bojujúci proti OCP. Dievčatko sa čoskoro ukáže užitočnou bojovníčkou, pretože s pomocou svojho prenosného počítača dokáže napríklad preprogramovať a zneškodniť policajné roboty ED 209. Policajti, ktorí rebelov prenasledujú, sa stretnú v boji so skupinou bojovných splatterpunkerov a na pomoc im prichádza, napriek rozkazom veliteľa policajný kyborg Robocop (Robert John Burke), stroj ovládaný mozgom bývalého policajta Murphyho. Vedenie firmy rozhodne Robocopa preradiť k Rehabom a prikáže doktorke Lazarusovej, ktorá sa oňho stará, aby do Robocopa nainštalovala mikročip potláčajúci všetko ľudské. Mladá žena to však neurobí. Robocop odíde s Lewisovou k starému kostolu, kde sa skrývajú rebeli. Vzápätí ho prepadne jednotka Rehab. Ich cynický veliteľ Paul McDaggett (John Castle) chladnokrvne ženu zastrelí, pretože odmietla bojovať proti nevinným ľuďom. Raketou ťažko poraní Robocopa, ktorý podľa inštrukcií nesmie bojovať proti uniformám. Malá Nikko privedie do úkrytu doktorku Lazarusovú. Tá Robocopa opraví. Kanemitsu sa rozhodne pripojiť k príslušníkom REHABu aj policajné jednotky. Policajti to však odmietnu. Odovzdajú odznaky a prejdú na stranu rebelov. Do Detroitu dorazí android Otomo, ktorého vyslal Kanemitsu, nespokojný s vývojom situácie. Robocop, ktorému doktorka Lazarusová vymaže z pamäte všetky inštrukcie prikazujúce poslúchať príkazy OCP, sa vyberie za pomstou... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (200)

tron 

všetky recenzie používateľa

Keď som bol na trojke v kine, ešte som chodil na základnú a pamätám si, že to bol pre mňa dokonalý film, ale s odstupom rokov musím skonštatovať: fúha. A nie v pozitívnom duchu. Na strane druhej, nostalgia je nostalgia a menej ako 2* určite nedám, predsa len je to RoboCop. Ono je ale nápad o prerobenom zmasakrovanom policajtovi lepší, než samotné filmy. Keď si to tak vezmeme, RoboCop ako postava je kult, ale pritom sa môže pochváliť len výborným Verhoevenovým filmom. všetky sequely , seriály hrané, seriály animované, ako i reboot s Garym Oldmanom, sú v lepšom prípade priemerné. V trojka Murphyho prvý raz nehrá skúsený Peter Weller. Niekoho poteší robotický súper s katanou, pre iného bude wtf. Kino Považan NMnV 1993 ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Robert John Burke - (RoboCop) +++ Nancy Allen - (Anne Lewis) +++ Mario Machado - (Casey Wong) +++ Remy Ryan - (Nikko) +++ Jodi Long - (Nikkova mama) +++ John Posey - (Nikko otec) +++ Rip Torn - (The CEO) +++ Mako - (Kanemitsu) +++ John Castle - (Paul McDaggett) +++ Produkcia: Patrick Crowley +++ Scenár a námet: Frank Miller +++ ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Dvojka bola ešte celkom fajn, no z nostalgie som jej dal aj tu štvrtú. Robocop 3 nie je zlý, povedal, by som, že iba o niečo slabší ako dvojka, takže zas takéto nízke hodnotenie si podla mňa vôbec nezaslúži. Stále to ma celkom dobré akčné a aj štýlové scény (samopal miesto ruky, Jetpack, zoskok autom s parkoviska), príbeh pokračuje tam kde skončila dvojka a opäť nechýba ani hrdinská Basilová hudba. Akurát tu chýba nejaký záporak s kým si to Robocop rozdal, pretože ten japonský nindža bol hodne slabý odvar. Prvá polka mi prišla ešte celkom fajn, ale v tej druhej to už moc nemalo čo ponúknuť. Obľúbený soundtrack: Robo Flies/ Rehabs Chase Marie. 55% - 3* ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Na tomto som bol v kine ako 12 ročný počiatkom 90-tych rokov a tým pádom sa mi to muselo páčiť. Teraz je už jasné že tretí Robocop silno drhne, lebo prišiel o svoje tromfy v podobe cynizmu a brutality a nahradil ich "dojímavým" bojom o záchranu hnijúcich trosiek zdevastovanej štvrte a ochraňovaním dievčatiek. Film je najnudnejší práve v scénach keď sa snaží dolovať z diváka ten hnus zvaný emócie, či už zastrelením Robocopovej parťáčky Lewisovej ( aj keď si to Nancy Allen vraj sama vyžiadala ), alebo nariekaním bandy somrákov alias odboja. No, krv síce zmizla, ale tak úplne beznádejná sračka to ešte nie je, lebo zmysel pre humor je aj v tomto dieli stále prítomný. Hlavne scéna keď sa Robocop naserie a ide vykúriť hnusáka Mekdegeša z lacného hotelu, vtedy je to doslova situačná komédia a hustí jeden fór za druhým. Pobaví chlap skáčúci z mrakodrapu, japonský samuraj cyborg naprávajúci si vyskočenú sánku či animovaná reklama na figúrku Džonyho z rehabilitačného a vymletý pankáči sú srandovný sami o sebe. Plus pár slušných hlášok - "Murphy, vieš že je na teba zatykač? Viem! Len sa pýtam, čo by si potreboval?" Pravda, aj dvojka bola riadny guláš, ale ten bol nekompromisne vytúrovaný, zatiaľ čo tento je už značne bezzubý a len s jedným vajcom. Výmenná multizbraňová ruka bola fajn, jetpack už trochu blbosť a to že Robocop chytí vystrelenú guľku medzi prsty si mohli odpustiť, ako by to asi mohla dokázať taká pomalá bandaska. Ešte mu mohli zo smetného kontajnera vyklepať nejaký namakaný Robomobil, aby sa mohol voziť maximálne štýlovo a robiť dojem na kandelábre s umelou inteligenciou. ()

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Sice by se mohlo zdát, že kromě Wellera zůstalo vše, co bylo v předchozích filmech, ale bohužel opak je pravdou. Kouzlo předchozích dílů se zcela vytratilo a Robocop 3 je doslova tuctovým béčke, kde i ostřílení herci stojí za prd. Z nostalgie dávám jednu hvězdu navrch, ale jinak si tento fil více jak jednu hvězdu nezaslouží. Do teď mě ruší ve spaní ta příšerná scéna létajícího Robocopa. No to byl fakt děs. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (17)

  • Hra od společnosti Ocean (která často převáděla filmy do počítačové podoby) vyšla podle termínu, kdy měl film původně vyjít. Takže hra vyšla dřív než film. Příběh byl ovšem ve hře kompletní, takže kdo si jí zahrál, věděl jak film dopadne. Zatímco hry podle předchozích dílů byly klasické plošinovky, pro „Robocopa 3“ firma Ocean použila svůj vlastní engin, ve kterém vytvořila několik simulátorů a jenž využíval vektorové grafiky. Takže hra byla kompletně ve 3D, což některé části dělalo opravdu těžké. (grovik.net)
  • Film byl natočen již v roce 1991, ale premiéry se dočkal až o dva roky později, jelikož se produkční společnost Orion potýkala s finančními problémy. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. května 1993 v Japonsku. (Varan)

Reklama

Reklama