Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenzie (102)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Mladá skupinka zložená z francúzsky, venezuelčanky, "Bruce Lee - ho" sesternice a samozrejme američana si najme čistokrvného nemca s modrými očami, blond vláskami s ofinkou na bok, aby im ukázal tajomstvá tunelov pod Berlínom. V starých útrobách chodieb však okrem oboznamovania sa s históriou, spoznávajú "milú" spoločnosť, ktorá obľubuje svoju vlastnú hru z pred čias pádu berlínskeho múru. Nudu v tomto filme rozhodne postrádať nebudete. Na počudovanie niekoľko krát obohraný námet hororu, ktorý má svoje čaro. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Myslel jsem, že už jsem tenhle kousek dávno viděl. Pak mě ale zarazilo, že ho tady nemám ohodnocenej. Po přečtení zdejšího obsahu už jsem si nebyl sám jistej. Obdobných filmů jsem už totiž pár viděl a tak jsem se rozhodl, že si film prostě pustím a zjistím kde je pravda. Zpočátku mi film nepřipadal nějak extra povědomej. Ale jak se objevil zubatej němčour(Klaus Stiglmeier) vše se mi začalo vybavovat. Takže závěr zní. Film už jsem kdysi viděl ale ještě asi v dobách kdy se nebyl na ČSFD. Ale už jenom ten fakt, že jsem si z něho skoro nic nepamatoval hovoří o tom, že nejde o žádnou hororovou pecku. Záporák je sice slizkej, fajn je i scéna s košilkou(asi TOP scéna filmu) ale jinak opravdu o žádnej hororovej zázrak nejde. 2hvězdy. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Čakal som strašnú a lacnú a strašne lacnú (po finančnej, ale i scenáristickej stránke) hovadinu a tak som bol nakoniec milo prekvapený. Mnohí režiséri si myslia, že ak dej umiestnia do podzemia, hlboko pod zem, do priestorov, do akých ľudská noha nevstúpila minimálne niekoľko posledných desaťročí, tak automaticky bude ich film vyzerať úžasne. Často však dosiahnu presný opak a ich film vyzerá vizuálne odpudivo, nakoľko podzemné lokality zvyknú vyzerať škaredo, ak sa s nimi nedostatočne pracuje. V prípade Urban Explorer sa našťastie tvorcom podarilo nájsť kvalitnú výpravu, ktorá určite má niečo do seba a nejeden raz z nej príjemne nepríjemné mrazí a fakt sa cíti byť spolu s hrdinami dôkladne izolovaní od sveta tam hore. Berlínske podzemie proste má niečo do seba. A vôbec nie málo. K tomu fajn kasting, skvelý ústredný pošuk (celkom rád by som videl dvojku, v ktorej by sa ukázalo, že má staršieho brata a toho by hral Ron Perlman) a niekoľko nezabudnuteľných momentov, ktorým pravdepodobne šéfuje „košeľa“. Niečo ako (podzemné) Ruiny vs. Metro s Frankou Potente. Jeden z mála dobrých nemeckých filmov, aké som videl. ()

6thSun 

všetky recenzie používateľa

Většinu času jsem napětím ani nedutal a film si (až na jednu zbytečně krvavou scénu, jíž jsem přeskočil) užil, co však nelze přehlédnout, jsou (ne)logické džuzny, zejména ta, kdy se z (SPOILER) vraždícího dědka (který do té doby vykazuje toliko psychopatické, nikoli nadpřirozené sklony) stane Terminátor, prototyp nejmíň T-2000, přičemž ho minimálně nepoškodí ani postřelení a pořádná nakládačka železnou tyčí do hlavy (dokonce dojde i na výměnu charakterů: viz neskutečně absurdní scéna s revizorem). Slabších 70% ()

iamek 

všetky recenzie používateľa

Konečně horor z prostředí tunelu, který byl natočený normální kamerou. Navíc námět a scénař není vůbec špatný. Do doby, kdy se řeší nacismus bych dal 5 hvězdiček, ale jakmile přešel film do klasické slasher nalajnovanosti, tak jsem musel dát jednu hvězdičku dolů. I tak se ale jedná o jeden z nejlepších hororů v posledních měsicích a všem fanouškům žánru ho doporučuji. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (3)

  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené