Reklama

Reklama

Na tichom predmestí mestečka Glenview v Ohiu sa stane zločin. Preto jeden z najaktívnejších obyvateľov Evan Trautwig (Ben Stiller), ktorý svoje mesto nadovšetko miluje, sa rozhodne založiť vlastnú domobranu nazvanú Susedská hliadka. Hliadka má na mestečko a jeho obyvateľov dávať pozor, aby doň nevnikol žiaden nekalý živel. Pridajú sa k nej aj traja Evanovi kamaráti, aj keď nemajú také ušľachtilé dôvody ako on. Bob (Vince Vaughn) chce predovšetkým uniknúť rodinnému stereotypu, chce sa zabávať a Susedskú hliadku berie ako dobrú výhovorku na to, ako sa dostať von s chalanmi na pivo a zabaviť sa pri hazardných hrách. Tučného chalana Franklina (Jonah Hill) vyhodili zo školy a tak sa rozhodol, že si splní sen a pridá sa k policajnému zboru. Tam ho ale nezobrali s vysvetlením, že je vražedným maniakom. A tak chce prostredníctvom Susedskej hliadky všetkým a predovšetkým polícii dokázať, čo v ňom je a akú chybu urobila polícia, že ho neprijala do svojich radov. Jamarkus (Richard Ayoade) sa do Glenview práve nasťahoval. Po štrnástich rokoch manželstva sa šťastne rozviedol, čím získal veľa voľného času a nevie, čo s ním. Do Susedskej hliadky sa pridal v nádeji, že im raz zavolá mladá krásna Aziatka a on ju bude musieť zachrániť a obšťastniť. Väčšina členov Susedskú hliadku neberie veľmi vážne. Iba Evan vidí sám seba ako dokonalý mravný vzor pre spoločnosť. Bohužiaľ jeho okolie tento názor nezdieľa a za chrbtom si z neho všetci obyvatelia Glenview uťahujú. Jedného dňa sa ale stane niečo, čím podarená partička bláznivej domobrany všetkým vytrie zrak. Pri jednej z obhliadok mesta narazia na odporných, škaredých mimozemšťanov, ktorí chcú napadnúť našu Zem. A od tohto okamihu je osud ľudstva iba v rukách neohrozenej, smelej a nešikovnej Susedskej hliadky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (468)

TheJokerCZ 

všetky recenzie používateľa

Bože, to jsem si zase jednou dal. Myslel jsem, že to bude ptákovina, ale že by to byla až taková, to jsem nečekal. Absurdními situacemi se tu rozhodně neplýtvalo. A to ten trailer nevypadal špatně. Kdyby jsem se alespoň více smál během sledování, ale ono to nešlo. Nekonečných 102 minut trvající slátanina. 3/10 ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

V rámci sci-fi komedií klidně za 4 rudé, protože tenhle suchej humor mi docela sedí a je škoda, že ho docení jen málo lidí. Taky je zajímavé sledovat jak jsou fóry o kouření ptáků, honění péra a konzistenci mrdky haluzoidně vybalancované tak, že jsou sice z podstaty zbytečně záchodové, ale podané jsou tak, že pořád vyznívají vcelku jemně a nezávadně. Ve srovnání s podobným Worlds End hlídka s přehledem vyhrává jak ve fórech, tak v celkové záživnosti a svižnosti. ()

Reklama

JimWayne 

všetky recenzie používateľa

Nemuselo to byť tak zlé a príšerne hlúpe kebyže sa neobjavia emzáci. Obyčajné vyšetrovanie a pátranie po ľudskom zločincovi by filmu určite pomohlo. Kvalitný herci ,ktorí kývli len z jedného dôvodu a to dobre tučný honorár. Raz začas vybehol z úst nejaký priemerný vtip ale to na komédiu v ktorej sú Stiller, Vaughn a Hill nestačí. Stručne povedané megablbosť roka. ()

Ajinka126 

všetky recenzie používateľa

Páni, to ale byla degradace herectví! To se chtěli vysmívat anebo přiživovat na skvělém a vážném Predátorovi, Avatarovi či Invazi? Když se někdo snaží bezostyšně přihrát vlastní polívčičku nad cizím úspěchem, nemívá to dobrý výsledek. Tohle je příklad šílené slátaniny, která postrádá to základní v tomto žánru... a to HUMOR!! ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Proč ne? Já se příjemně bavil. Nečekal jsem nic a dostal jsem velmi příjemnou komedii na odreagování. Skvělé herecké obsazení, tyto hvězdy mě dokáží rozesmát vždy. Vše samozřejmě typické, ale jelikož jsem nevěděl do čeho jdu a ani trailer jsem neviděl, tak jsem byl překvapený. Nečekal jsem hlavní téma emzáky, a proto jsem spokojený.. 6/10 = 69% ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (10)

  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Hoodlom dad. (tarponko)
  • Do role Jamarcuse tvůrci zvažovali obsazení Chrise Tuckera. (ČSFD)

Reklama

Reklama