Reklama

Reklama

Na tichom predmestí mestečka Glenview v Ohiu sa stane zločin. Preto jeden z najaktívnejších obyvateľov Evan Trautwig (Ben Stiller), ktorý svoje mesto nadovšetko miluje, sa rozhodne založiť vlastnú domobranu nazvanú Susedská hliadka. Hliadka má na mestečko a jeho obyvateľov dávať pozor, aby doň nevnikol žiaden nekalý živel. Pridajú sa k nej aj traja Evanovi kamaráti, aj keď nemajú také ušľachtilé dôvody ako on. Bob (Vince Vaughn) chce predovšetkým uniknúť rodinnému stereotypu, chce sa zabávať a Susedskú hliadku berie ako dobrú výhovorku na to, ako sa dostať von s chalanmi na pivo a zabaviť sa pri hazardných hrách. Tučného chalana Franklina (Jonah Hill) vyhodili zo školy a tak sa rozhodol, že si splní sen a pridá sa k policajnému zboru. Tam ho ale nezobrali s vysvetlením, že je vražedným maniakom. A tak chce prostredníctvom Susedskej hliadky všetkým a predovšetkým polícii dokázať, čo v ňom je a akú chybu urobila polícia, že ho neprijala do svojich radov. Jamarkus (Richard Ayoade) sa do Glenview práve nasťahoval. Po štrnástich rokoch manželstva sa šťastne rozviedol, čím získal veľa voľného času a nevie, čo s ním. Do Susedskej hliadky sa pridal v nádeji, že im raz zavolá mladá krásna Aziatka a on ju bude musieť zachrániť a obšťastniť. Väčšina členov Susedskú hliadku neberie veľmi vážne. Iba Evan vidí sám seba ako dokonalý mravný vzor pre spoločnosť. Bohužiaľ jeho okolie tento názor nezdieľa a za chrbtom si z neho všetci obyvatelia Glenview uťahujú. Jedného dňa sa ale stane niečo, čím podarená partička bláznivej domobrany všetkým vytrie zrak. Pri jednej z obhliadok mesta narazia na odporných, škaredých mimozemšťanov, ktorí chcú napadnúť našu Zem. A od tohto okamihu je osud ľudstva iba v rukách neohrozenej, smelej a nešikovnej Susedskej hliadky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (468)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Máte nejaké odtlačky?“ – „Robíte si srandu? Kedy sme to podľa vás mali stihnúť? Sme tu len dve hodiny. Viete, koľko nám trvalo iba natiahnutie žltej policajnej pásky okolo miesta činu?“ Úplná bieda. Frat Pack zrejme nadobro skončil (68-miliónová celosvetová tržba pri 68-miliónovom rozpočte, ehm). A ak nie, mal by. Stiller a Vaughn sa snažia, inak sa ale humor Frat Pack vôbec nehodí kombinovať so sci-fi zápletkou, pretože väčšinu času je to zlý sen. Občas sa dá vybrať vtipnejší kúsok, ale takých je skutočne málo a väčšinou je Susedská hliadka len nuda a nevtipná bizarnosť. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Po všech směrech nevýrazná a ostudně nevyužitá komedie, která má dobrý nápad (emzáci vs. nesourodá partička sousedů) i skvělé komediální herce, ale amatérského režiséra. Film je sice nenáročný a první půlka slušně utíká, (překvapivě zde sci-fi část, nehraje tak velkou roli) ale náznak vtipu či zábavy se prakticky nevyskytuje a jediné, čím si film alespoň trochu drží pozornost je dospělé pojetí (převážně vulgární mluva je na denním pořádku). Přesto je to ohromná škoda, protože to mohla být parádní zábava. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Štyria teploši z jedného mestečka sa rozhodnú založiť hliadku dohliadajúcu na bezpečnosť občanov potom ako sa nájde zavraždený jeden zo zamestnancov "Lidla". Postupne však zisťujú, že nemajú čo dočinenia s vrahom ale inváziou samotných mimozemšťanov, ktorých jediným cieľom je zničiť planétu zem. Fúúúú - tak toto bolo veľmi slabučké. V kine som snáď tri krát zaspal a prebral sa len vďaka ruky "šmátralky" môjho ženského doprovodu. Nebyť vstupného na úrovni čokoládového Fondue v Tatrách, do konca by som určite nevydržal. Jedna veľmi silná "hviezdisko" za príšerku a občasné priemerné "gagy" na úrovni úškrnu, ktoré ani z ďaleka nedosahujú úroveň čo len "suchého" humoru inšpektora Monka. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

ATTACK THE BLOCK zbožňujem. Toto je niekde úplne inde. Ale už z obsadenia mi bolo jasné, že to bude poňaté odlišne. Je to stret modernej nerdovskej komédie (Jonah Hill, Richard Ayoade ) a starej rodinnej (Ben Stiller, Vince Vaughn). Nie je to veľmi napínavé či smiešne, ale celý film príjemne plynie a má pár fajn scén a originálnych nápadov. Trochu vyváženejšie ako KRÁĽ SHOPPING CENTRA, menej drzé ako PAUL. Bavil som sa, ale nabudúce si pustím radšej niektorý z filmov Edgara Wrighta... ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

nechapem tu nenavist na okolo voci tomuto filmu. samozrejme nejde o nejake majstrovske dielo a dokonca ani humoru tu nie je tolko ako som cakal, ale par vybuchom smiechu som sa neubranil hlavne vdaka vaughnovy (ktory je po dlhej dobe opat vo vybornej forme a hlaskuje s prehladom) a mlademu hillovy (s kilamy sa vracia i jeho forma), skoda ze stiller sa snazi az prilis to hrat na vaznu notu co na skodu veci vobec nefunguje... dokazem si predstavit ze nejake mlade ucho v tom moze vidiet najlepsiu komediu vsetkych cias, podobne ako sme my (dnesni okolo 30nici) videli 80tkove komedie (v case pozrenia uchvatne, dnes maju obrovske mnozstvo hluchych miest)... ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (10)

  • Během natáčení seděl za kamerami asistent, který zapisoval všechny improvizované repliky, po dokončení scény je vytiskl, předal režisérovi a ten vybral nejlepší vtipy, které byly použity při dalším snímání scén. (Brousitch)
  • Dres, který je ve filmu pověšen na stěně, patří týmu NHL Columbus Blue Jackets. (Lembi4)
  • Film se natáčel v Mariettě, v Atlantě a ve Smyrně v Georgii. (rafix)

Reklama

Reklama