Reklama

Reklama

Na tichom predmestí mestečka Glenview v Ohiu sa stane zločin. Preto jeden z najaktívnejších obyvateľov Evan Trautwig (Ben Stiller), ktorý svoje mesto nadovšetko miluje, sa rozhodne založiť vlastnú domobranu nazvanú Susedská hliadka. Hliadka má na mestečko a jeho obyvateľov dávať pozor, aby doň nevnikol žiaden nekalý živel. Pridajú sa k nej aj traja Evanovi kamaráti, aj keď nemajú také ušľachtilé dôvody ako on. Bob (Vince Vaughn) chce predovšetkým uniknúť rodinnému stereotypu, chce sa zabávať a Susedskú hliadku berie ako dobrú výhovorku na to, ako sa dostať von s chalanmi na pivo a zabaviť sa pri hazardných hrách. Tučného chalana Franklina (Jonah Hill) vyhodili zo školy a tak sa rozhodol, že si splní sen a pridá sa k policajnému zboru. Tam ho ale nezobrali s vysvetlením, že je vražedným maniakom. A tak chce prostredníctvom Susedskej hliadky všetkým a predovšetkým polícii dokázať, čo v ňom je a akú chybu urobila polícia, že ho neprijala do svojich radov. Jamarkus (Richard Ayoade) sa do Glenview práve nasťahoval. Po štrnástich rokoch manželstva sa šťastne rozviedol, čím získal veľa voľného času a nevie, čo s ním. Do Susedskej hliadky sa pridal v nádeji, že im raz zavolá mladá krásna Aziatka a on ju bude musieť zachrániť a obšťastniť. Väčšina členov Susedskú hliadku neberie veľmi vážne. Iba Evan vidí sám seba ako dokonalý mravný vzor pre spoločnosť. Bohužiaľ jeho okolie tento názor nezdieľa a za chrbtom si z neho všetci obyvatelia Glenview uťahujú. Jedného dňa sa ale stane niečo, čím podarená partička bláznivej domobrany všetkým vytrie zrak. Pri jednej z obhliadok mesta narazia na odporných, škaredých mimozemšťanov, ktorí chcú napadnúť našu Zem. A od tohto okamihu je osud ľudstva iba v rukách neohrozenej, smelej a nešikovnej Susedskej hliadky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (468)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Nevzali Vás kvůli plochým nohám k policii? Nezaznamenala Městská policie Vaší schopnosti rozdat nejvíc botiček za hodinu? Nesplňujete přísné podmínky pro přijetí do bezpečnostní agentury? Tak si založte sousedskou hlídku, která sice občas bude muset odolávat smrtícím vajíčkovým útokům, ale pro boj s emzáky má tu nejvyšší ze všech dostupných nulových kvalifikací. Smutné ovšem je, když takovou hlídku tvoří herci, kteří mi v minulosti způsobili nejeden záchvat smíchu, ale tentokrát mi k hledání podařených vtípků nepomohl ani trinokulární mikroskop. ()

Lamiczka 

všetky recenzie používateľa

Tak se mi zdá, že Sousedská hlídka se snaží diváka utáhnout na vařené nudli. Člověk se těší, že od takových herců, jako je Ben Stiller nebo Vince Vaughn, kteří se v branži pohybují už takovou dobu, vyplodí něco rozumnějšího a konstruktivnějšího než doslova splácaninu všeho možného. A chudák Richard Ayoade musí hrát takového ubožáčka sexuchtivého, to je taky tak trapné. Ostatně jako všechno v tomhle filmu. Kdyby se mohl člověk alespoň něčemu zasmát, ale ani to mi nebylo dopřáno. Suchopárné a naprosto nevhodné vtípky mi rozhodně lepší den neudělaly. Nedokážu si představit, kterou (a asi dost psychotickou) mysl, mohla napadnout takováhle konina. Vždyť to nedávalo žádný smysl. A to, že do toho zapletli ještě mimozemšťany, tak to tomu nasadili korunu. Pokud tedy nejste otrlý divák a nemáte rádi takovéto úchylárny, nebo nejste vášnivý fanda alespoň jednoho z hlavních postav, tak se na to snad radši ani nekoukejte. Já si u toho alespoň vyžehlila. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Napriek tomu, že Stiller už nemá také grády a drive ako tomu bolo vo filmoch pred pár rokmi a jeho role, v ktorých strúha stále dookola tie isté ksichty, na čo časom doplatili také esá ako boli Eddie Murphy, či Jim Carrey, sa mi tento film celkom páčil. Možno to bolo tým, že konečne nebol komplet celá pozornosť venovaná vo filme len jemu a film bol natočený klasickým buddy formátom. Z partie bol najväčším osviežením ajťák Richard Ayoade a samozrejme nikdy nenudiaci Vince Vaughn. Scenár ale naozaj nič moc, aj keď potenciál tam bol. Pár krát som sa slušne zasmial, ku koncu to začalo celkom pekne ubiehať, no to už film nevytrhlo z plytkých vôd priemeru. 55%. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Povedená komediální záležitost s explozivními gagy a absurdními situacemi, která rovněž zaujme sympatickými hereckými výkony a neotřele podávaným příběhem. Pokud tedy hledáte nenáročnou a zábavnou jednohubku na ospalé odpoledne, snímek The Watch je přesně tím pravým. Dobrá práce! „I have this one scenario in my mind. I kinda hope it plays out like this: young, sexy, Asian housewife, alone at night, frightened. A noise out by the trash cans. Best call the neighbourhood watch. I show up, look heroic, and then... get this - she sucks my balls.“ ()

TheJokerCZ 

všetky recenzie používateľa

Bože, to jsem si zase jednou dal. Myslel jsem, že to bude ptákovina, ale že by to byla až taková, to jsem nečekal. Absurdními situacemi se tu rozhodně neplýtvalo. A to ten trailer nevypadal špatně. Kdyby jsem se alespoň více smál během sledování, ale ono to nešlo. Nekonečných 102 minut trvající slátanina. 3/10 ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (10)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v americkom štáte Ohio, tak filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v štáte Georgia. (MikaelSVK)
  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Hoodlom dad. (tarponko)

Reklama

Reklama