Reklama

Reklama

Na tichom predmestí mestečka Glenview v Ohiu sa stane zločin. Preto jeden z najaktívnejších obyvateľov Evan Trautwig (Ben Stiller), ktorý svoje mesto nadovšetko miluje, sa rozhodne založiť vlastnú domobranu nazvanú Susedská hliadka. Hliadka má na mestečko a jeho obyvateľov dávať pozor, aby doň nevnikol žiaden nekalý živel. Pridajú sa k nej aj traja Evanovi kamaráti, aj keď nemajú také ušľachtilé dôvody ako on. Bob (Vince Vaughn) chce predovšetkým uniknúť rodinnému stereotypu, chce sa zabávať a Susedskú hliadku berie ako dobrú výhovorku na to, ako sa dostať von s chalanmi na pivo a zabaviť sa pri hazardných hrách. Tučného chalana Franklina (Jonah Hill) vyhodili zo školy a tak sa rozhodol, že si splní sen a pridá sa k policajnému zboru. Tam ho ale nezobrali s vysvetlením, že je vražedným maniakom. A tak chce prostredníctvom Susedskej hliadky všetkým a predovšetkým polícii dokázať, čo v ňom je a akú chybu urobila polícia, že ho neprijala do svojich radov. Jamarkus (Richard Ayoade) sa do Glenview práve nasťahoval. Po štrnástich rokoch manželstva sa šťastne rozviedol, čím získal veľa voľného času a nevie, čo s ním. Do Susedskej hliadky sa pridal v nádeji, že im raz zavolá mladá krásna Aziatka a on ju bude musieť zachrániť a obšťastniť. Väčšina členov Susedskú hliadku neberie veľmi vážne. Iba Evan vidí sám seba ako dokonalý mravný vzor pre spoločnosť. Bohužiaľ jeho okolie tento názor nezdieľa a za chrbtom si z neho všetci obyvatelia Glenview uťahujú. Jedného dňa sa ale stane niečo, čím podarená partička bláznivej domobrany všetkým vytrie zrak. Pri jednej z obhliadok mesta narazia na odporných, škaredých mimozemšťanov, ktorí chcú napadnúť našu Zem. A od tohto okamihu je osud ľudstva iba v rukách neohrozenej, smelej a nešikovnej Susedskej hliadky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (468)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Štyria teploši z jedného mestečka sa rozhodnú založiť hliadku dohliadajúcu na bezpečnosť občanov potom ako sa nájde zavraždený jeden zo zamestnancov "Lidla". Postupne však zisťujú, že nemajú čo dočinenia s vrahom ale inváziou samotných mimozemšťanov, ktorých jediným cieľom je zničiť planétu zem. Fúúúú - tak toto bolo veľmi slabučké. V kine som snáď tri krát zaspal a prebral sa len vďaka ruky "šmátralky" môjho ženského doprovodu. Nebyť vstupného na úrovni čokoládového Fondue v Tatrách, do konca by som určite nevydržal. Jedna veľmi silná "hviezdisko" za príšerku a občasné priemerné "gagy" na úrovni úškrnu, ktoré ani z ďaleka nedosahujú úroveň čo len "suchého" humoru inšpektora Monka. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Škoda. Spojením frat packu a Richarda Ayoadea mohla vzniknúť zábava vskutku kultová. No, ale nevznikla. Môžu zato scenáristi, ktorí nedokázali napísať nič originálne a tak si popri vykrádaní (ani nie tak konkrétnych filmov, skorej zabehnutých komických situácií a klišoidných vtipov), nenechali miesto pre postavy, a iba škatulkovali a recyklovali recyklované (a teraz už vlastne nerecyklovateľné), a hlavne režisér, ktorý už tak ohrané vtipy nedokázal doviesť do štádia, kedy by pôsobili vtipne, alebo aspoň dokončene. A ktorý nedokázal zrežírovať bandu skvelých komikov a točil v podstate iba samostatné scénky, bez akejkoľvek dejovej súdržnosti. Výsledok? MTV zábava. Ale bez humoru. V podstate celá prvá polovica filmu je absolútne nevtipná a teraz nemyslím trápna, ale proste bez vtipu, a ako taká si ničím nezaslúži viac ako jednu hviezdičku. Ayoadeovi sa v nej neušiel jediný vtip, Hillovi tiež nie a celá spočíva vlastne len v slovných potýčkach medzi Stillerom a Vaughnom, pričom ten prvý sa strápňuje a druhý prehráva. Zazlievať im to nejde, hrať nemali čo, a mám vážne podozrenie, že niekoľko scén bolo do finálnej verzie vložených hneď po prvom pokuse. Akiva Schaffer je loser. Akonáhle príde People are strange, film začne šplhať ku dvom hviezdam a v závere je to už občas aj na tri, ale ako celok si Neighborhood Watch nezaslúži viac ako 30 - 35 percent. Komédia je to slabá, sci-fi rodinné a človek začne ku koncu uvažovať, kam to vlastne ten frat pack speje (posledné roky im vážne nepriali), prečo tú rolu Ayoade vzal, a tak trochu mimochodom, kam sa podel skoro sedemdesiat miliónový rozpočet (deň pred týmto som pozeral 30 miliónového Loopera a zrovnávať sa to ani nechcem pokúšať). Asi na triky. Tie by celkom ušli, ale v komédií by o ne ísť nemalo. Takže slabota. Stiller byť do konca trápny neprestane, Vaughn nezačne dobre hrať, Hillovi výjde jediná scéna (ani nie tak vtipná, ako skôr roztomilá hádka s matkou) a na celom filme je vlastne najvtipnejšie slovíčko "Hi". Jediné slovíčko, ktoré (po zhruba pol hodinovom zmiznutí zo scény a následnom veľkom návrate) prenesie Richard Ayoade svojim typickým Mossovským hlasom a krásne tak pripomenie svoje predošlé role, pre ktoré ho máme radi, a pre ktoré sme vlastne verili, že to bude za niečo stáť. Najvtipnejšie je slovíčko, ktoré pripomína iné filmy a ktoré nás necháva aspoň na chvíličku zabudnúť, jak moc veľkú sračku sme to vlastne pozerali. ()

Reklama

JimWayne 

všetky recenzie používateľa

Nemuselo to byť tak zlé a príšerne hlúpe kebyže sa neobjavia emzáci. Obyčajné vyšetrovanie a pátranie po ľudskom zločincovi by filmu určite pomohlo. Kvalitný herci ,ktorí kývli len z jedného dôvodu a to dobre tučný honorár. Raz začas vybehol z úst nejaký priemerný vtip ale to na komédiu v ktorej sú Stiller, Vaughn a Hill nestačí. Stručne povedané megablbosť roka. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,NESMÍTE ZABÍJET LIDI A BRÁT JIM KŮŽI! TO NENÍ FÉR! A PROTO BYCH RÁD ZALOŽIL SOUSEDSKOU HLÍDKU…..“ /// Emzáci stahujou lidi z kůže. Jenže si zvolili pro invazi blbej flek! ONI jsou 4, jsou neohrožení a konečně maj důvod, jak zdrhnout z domu a jezdit autem, který smrdí pivem a chcankama. Fóry na píchání, na péro a spousta hemzů pro náctiletý publikum – jo, můj puberťák (jako syn vole!) se bavil. Já voceňuju ty lehký nakopnutí k odkazům na jiný filmy a když přistoupím na tu jejich hru, že si chtěj vlastně jen dělat prdel – tak to celkem ujde. Škoda že to není moc vtipný (jako i pro mně). Seru na to, aspoň teď vím, že nejsme sami! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem fanda LOTR a několik let přemejšlím, jestli trpaslíci zabíjej jen skřety, či jestli bych trpaslíkem sejmul i ,,emzáka“. 2.) Zjistím, jestli k ,,otevření vočí“ vede cesta přes cucání koulí. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

JJ.Gibson 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelná opakuji neuvěřitelná kravina :D U žádného jiného filmu jsem si neřek tolikrát WTF?? jak u Sousedské hlídky!!! Upřímně rečeno, vůbec nechápu jak scénaristi mohli něco podobného splodit. Ben Stiller jako senior manažer svého super obchoďku ve městě, kde se je všechno super a všichni jsou super a kde se řeší vztahy a kde se stane vražda Stillerova mexického kamaráda, takže se rozhodne založit Sousedskou hlídku za účelem jeho dopadení. Dejme tomu, s tím problém nemám, ale přimíchejme do této substance další přísady - nepřátelské emzáky a vcelku nevskusný sprostý humor. Z toho už vznikne vcelku slušná bomba s jediným cílem a to zabít diváka!!!! Všechno to zabalme do víceméně nevtipných hlášek a komentářů a pospojujme to oslíma můstkama a máme zaděláno na pořádný průser!!! Tohle se vážně nepovedlo a film nefunguje tak jak má! Nic méně, mě dostal tento kousek do neskonálého údivu a to se jen tak nestává... ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (10)

  • Do role Jamarcuse tvůrci zvažovali obsazení Chrise Tuckera. (ČSFD)

Reklama

Reklama