Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nové britské spracovanie príbehu o Sindibádových dobrodružstvách.

Epizóda 1.
Po tom, ako zabije v súboji syna miestneho vládcu, je ohrozený život nielen jeho ale aj jeho brata. Preto je Sindibád nútený odísť z rodnej Basry. Aby toho nebolo dosť, jeho vlastná stará mama uvalí na neho kliatbu. Nemôže sa zdržiavať na pevnine viac ako 24 hodín. So šťastím sa ale stane súčasťou posádky lode "Providence", na ktorej mu robia spoločnosť mladý doktor Anwar, vikingský bojovník Gunnar, krásna ale namyslená Nala, zlodejka šperkov Rina a spolu s nimi sa vydáva na dobrodružnú plavbu oceánom. V meste Basra sa v ringu pobije Sindibád s mladým mužom, z ktorého sa vykľuje Akbarov syn. V pästnom súboji ho Sindibád nešťastnou náhodou zabije a Akbar sa mu pomstí tak, že pred jeho očami zabije Sindibádovho brata Jamila. Keď sa tú smutnú novinu dozvie ich stará mama, v hneve Sindibáda prekľaje. Amulet, ktorý mu dá na krk, mu nedovolí stráviť na zemi viac ako 24 hodín. Sindibád sa dá najať na loď Providence, ktorú v noci prekvapí búrka a prežije ju len hŕstka pasažierov. Tí sa nakoniec dajú dokopy a ako družina, na čele so Sindibádom, sa vydajú do sveta.

Epizóda 2.
Akbar začne hon na Sindibáda a prizve si k tomu čarodejnicu Taryn. Medzitým loď Providence napadnú Vodní zlodeji a posádku vysadia na ostrove, ktorý už ničím nepripomína zašlú slávu vyspelej civilizácie. Predvedú ju pred kráľovnú Raziu, ktorá si spraví zo Sindibáda milenca. Ten sa od jej syna dozvie, že ho čaká smrť ako všetkých jej predchádzajúcich milencov. Zvyšok posádky má poslúžiť hladným poddaným ako pokrm. Sindibád vie, že sa musí z ostrova dostať skôr, ako ho zabije Razia alebo amulet a s pomocou obrovské vtáka, ktorého Razia drží v zajatí, zorganizuje spoločný útek z ostrova...

Epizóda 3.
Posádka lode požiada obchodníka Abdula Fahima o jedlo a vodu. Ten ich však prekabáti a pripraví ich o loď. Aby loď získali späť, skôr ako amulet Sindibáda zabije, vstúpia do podzemnej ríše, do hráčskeho brlohu . Sindibádovi sa podarí vyhrať loď naspäť, ale všetci hneď pochopia, že sa stali väzňami majiteľov herne, ktorí hrajú o ich životy. Sindibádovi sa kráti čas na súši a vďaka Rine sa im všetkým podarí včas utiecť. Medzičasom Taryn vyrobí elixír, ktorý jej umožní vidieť Sindibáda. Elixír posunie Akbarovi, ale ten nič nevidí, pretože v tej chvíli je Sindibád v herni chránený magickou stenou. Akbar sa na Taryn nahnevá a vyženie ju z mesta.

Epizóda 4.
Loď Providence uviazne na mori a minú sa jej zásoby vody. Posádke sa z inej lode podarí zachrániť Anicetusa, Nalinho známeho. Odkedy Anicetus vstúpi na ich loď, začnú mať všetci halucinácie. Anwar neskôr zistí, že Anicetus bol zosobnením Smrti. Nárokuje si na Nalu ako na nevestu, ktorú mu sľúbila jej rodina za to, že oživí jej nebohého otca. Nale sa podarí pred ním uniknúť a v tej chvíli začne pršať . Medzitým Taryn znovu presvedčí Akbara, že vie, kde Sindibá je a kam sa chystá.

Epizóda 5.
Sindibádova družina si urobí krátky výlet do Basry, ale začnú ich prenasledovať stráže. Všetci sa rozídu vlastnou cestou a Gunnara chytí skupina bojovníkov zvaná Khaima. Veliteľ skupiny Obsidian odsúdi Gunnara na smrť za skutky, ktoré spáchal v minulosti ako barbarský Vikingský bojovník. Medzitým je Sindibád v nebezpečenstve a Gunnar presvedčí Obsidiana, aby mu dovolil ho ísť zachrániť. Napokon ho Obsidian za jeho statočnosť a obetavosť omilostí a ponúkne mu miesto vo svojej skupine. Gunnar ho odmietne a pripojí sa k Sindibádovi a svojej družine, ktorej sa podarilo utiecť strážam a vrátiť sa na Providence.

Epizóda 6.
Sindibád zisťuje škody na lodi a stratí sa v mori. Zachráni ho mladá žena Roisin z neďalekého ostrova. Gunnar a Nala ho nájdu, ale on odmieta ostrov opustiť. Čoskoro zistia, že Roisin je siréna, bytosť, ktorá na seba prebrala ľudskú podobu a vzala mu všetky spomienky. Dokonca aj tú na starú mamu a aj na kliatbu, ktorú na neho uvrhla. Anwar a Rina idú na ostrov, aby Sindibáda vyslobodili. Rine sa podarí Roisin poraziť a v tom okamihu sa Sindibádovi vrátia všetky spomienky. Medzičasom v Basre zabije Akbar svojho staršieho brata a uväzní Sindibádovu starú mamu, aby spolu s Taryn prilákali Sindibáda domov.

Epizóda 7.
Sindibád sa aj so svojou družinou vráti do Basry, aby zachránil starú mamu. Hneď po príchode sa dozvedia, že Akbar zabil svojho staršieho brata a ujal sa moci . Pod vplyvom čarodejnice Taryn likviduje domy vzdelania, vedcov a ich rodiny a dáva priestor mágii a bosoráctvu. Sindibád sa vďaka priateľovi z detstva dostane k starej mame, ale amulet na krku mu bráni, aby sa k nej priblížil. Prichytí ho Taryn s Akbarom, s ktorým sa Sindibád hneď pustí do boja. A keď si počas bitky vzájomne odpustia, Taryn Akbara zabije. Starej mame sa podarí utiecť, ale napriek tomu zomiera. Pred smrťou Sindibádovi naznačí, že jeho život je zahalený tajomstvom a že má výnimočnú moc.

Epizóda 8.
V deň svojich narodenín začína Anwar o sebe pochybovať a rozmýšľa, že od Sindibáda odíde. Práve vtedy objavia vraky lodí pri opustenom ostrove a z jednej železnej truhly sa vynorí krásna deva, ktorá im tvrdí, že je Bohyňa. Všetci strávia na ostrove noc, myslia si , že je neobývaný, keď sa zrazu ocitnú v obkľúčení vojakov na koňoch. Vyhrážajú sa im zabitím, pokiaľ im nevydajú Kuji. Sindibád a jeho spoločníci sa nevedia dohodnúť, čo s ňou a vtedy sa Anwar rozhodne, že ju zachráni. Bohyňa ho napokon presvedčí, že jeho miesto je pri Sindibádovi a prosí ho, aby ho nikdy neopustil.

Epizóda 9.
Sindibád sa dozvie o "kamenných ľuďoch", ktorí údajne ukrývajú mystický kameň odhaľujúci budúcnosť. Zaumieni si, že ten kameň musí získať. Zoznámi sa so synom Veľmajstra rádu, ktorý kameň ukrýva a ten mu sľúbi, že ho k nemu dovedie. On jediný môže získať kľúč od labyrintu chodieb, ktorými sa dá ku kameňu dostať. No potrebuje k tomu Anwarovu múdrosť, ktorou dokážu prekonať nástrahy a úskalia nebezpečného labyrintu. Všetci žiaľ precenia svoje schopnosti a nakoniec musia bojovať o holé prežitie.

Epizóda 10.
Posádka lode Providence sa dohodne, že odvezie známu profesorku a jej obrovské vajíčko na opustený ostrov kvôli vedeckému výskumu. Tvor, ktorý sa z vajíčka vyliahne má vyhubiť hlodavce, ktoré sa na ostrove rozmnožili. Vajíčko však praskne už počas plavby a vylezie z neho obrovská príšera, ktorá neustále rastie a údajne sa živí ľudským mäsom. Všetkým je jasné, že sú v ohrození a vymýšľajú spôsob, ako sa nebezpečného tvora zbaviť. Neobíde sa to však bez obetí.

Epizóda 11.
Sindibád a jeho posádka sa vydajú do kláštora, kde sa majú stretnúť s Bratom Angelicom, ktorý má mapu do Ríše mŕtvych. Gunnar sa zaľúbi do vdovy Lary a chce odísť od Sindibada a stať sa obchodníkom s hodvábom. Počas pobytu v kláštore sa však dozvedia, že na ostrove vyčíňa netvor, zvaný Field a všetkých terorizuje. Ostrovania sa mylne domnievajú, že tým netvorom je Gunnar a hrozí mu poprava. Sindibád sa rozhodne nájsť skutočného netvora a Gunnara vyslobodiť.

Epizóda 12.
Sindibád s kamarátmi sa vydajú do Ríše mŕtvych. Taryn tam chce nájsť svoju dcéru Alehnu a Sindibád svojho brata Jamila. Dostanú s k opustenému podzemnému mestu, ktoré je chránené obrovskými strážcami. Taryn zistí, že Sindbád je zároveň živý aj mŕtvy a je jediný, ktorý môže do mesta vstúpiť. Podarí sa mu nájsť Jamila a chce ho prepašovať odtiaľ von. Anwar dokonca nájde tajný východ, ale aby mohli bezpečne z mesta mŕtvych uniknúť, Jamil sa musí obetovať...
(oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (12)

T2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Rozpočet €17miliónov║ no Angličania stvorili neskutočnú príšernosť, Sindibád oblečení v tričku, kraťasoch a tuším má namaľované aj fúzy, fakt príšernosť, počítačové triky s vodnou príšerou ušli ale ináč spodina seriálov, chcel som vidieť aspoň prvý diel čo je to zač a aj pri ňom hneď končím, Herkules zo Sorbom je oproti tomuto luxusne dobrý seriál /5%/ ()

topr harley 

všetky recenzie používateľa

Seriál, který mě začínám sledovat. Jen doufám, že ho po první sérii zase nezruší. Jediný s čím nesouhlasím je výběr hlavního hrdiny (asi bych tam dal někoho krapet staršího), jinak ostatní postavy byly celkem sympatické, až na občasné nelogické chování. Co říct k efektů: ty jsou na přijatelné úrovni i když jich v každém díle vidíme jen pár, což je nejspíš vina malého rozpočtu. Takže se těším na další díly protože akční, fantasy seriály je prostě můj žánr. ()

Reklama

Durgas 

všetky recenzie používateľa

Videl som síce len poslené dve časti, ale myslím, že k ohodnoteniu tohoto paškvílu to stačí bohato. Hlúpe, lacné, nelogické a stupídne interakcie medzi postavami ma striedavo rozosmievali a rozhnevávali. Niektorí herci, skutočne neherci, kulisy lacné, no proste zlé. Och, cliffhanger na konci posledného dielu ma doslova pribil k sedačke a odteraz budem každý deň nervózne trhať servítky, až kým sa nedozviem, že natočenie druhej série je potvrdené. Nie, robím si srandu, je mi to úplne ukradnuté a v živote sa o tento seriál už ani neobtriem. Za čo vlastne dávam tú jednu hviezdičku? Hm, asi za to, že by to (možno) mohlo byť ešte horšie... ()

sir-dave 

všetky recenzie používateľa

Sledovat se to bez problému dá. Zda to bude mít nějaký výrazný úspěch a dočká se druhé série však už není zaručeno. Při porovnání seriálových Sindibádů jsem měl radši z devadesátek Sindibádová dobrodružství. Nenechal bych se nahlodat nějakou velkou rolí Naveena Andrewse napsaného jako prvního. Naopak chybí doplnit herecké jméno hlavního hrdiny. 12 dílů uzavřelo jednu kapitolu jeho dobrodružství. Další bych se asi nebránil. Bohužel. (hodnocení za 1. sérii - konec) ()

Ben Nevis 

všetky recenzie používateľa

Pilot: Že by pokus o vzkříšení Sandokana? Zápletka, jak dostat Sinbada na moře, je trošku přitažena za vlasy (babička přijde o jednoho člena rodiny, a tak se zbaví i toho posledního práce schopného), ale nemám s tím problém jako s premisou pro nenáročnou dobrodružnou podívanou. Podařilo se namlsat i milovníky CGI příšerek, ale pochybuji, že udrží rozpočet, aby v každém díle mohlo být něco. Obsazení mě nezaujalo. Jediná známější tvář je Sayid z Lostu, a ten má nevděčnou úlohu ambivalentního záporáka. Po třech epizodách: Podívaná je to opravdu nenáročná, děj předvídatelný, kostýmy jak ze studiové pohádky o bludičkách a Naveen Andrews je neslaný a nemastný jak makrobiotický oběd. Scénáristé se snad rozhodli, že na úkor děje pro dvanáctileté děcka obětují psaní zajímavých charakterů. Končím. ()

Galéria (229)

Reklama

Reklama