Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (23)

  • Keď sú z tiel zosnulých vojakov sňaté identifikačné disky (psie známky), odoberú sa oba disky. V skutočnosti mal byť odobratý iba červený disk, pričom zelený disk zostal na tele, aby ho identifikoval. (Johnny.ARN)
  • Postava Iana Fleminga je zobrazená so stuhami vojnovej medaily z rokov 1914-18 a medaily za víťazstvo, udeľovanej za službu v rokoch 1914 až 1918. V skutočnosti sa Ian Fleming narodil v roku 1908 a nikdy neslúžil v prvej svetovej vojne (mal desať rokov, keď vojna skončila). (Johnny.ARN)
  • V posledných scénach Jonesov (Sean Bean) samopal Thompson strieľal s uzáverom, ktorý nielenže nebol natiahnutý, ale ani sa nepohol pri každom výstrele. (Johnny.ARN)
  • Po tom, čo je Rains (Danny Dyer) vylúčený z čaty a je konfrontovaný rotným RMP seržantom majorom, golier jeho košele je na chrbte trochu nadvihnutý. V ďalšej scéne je golier uprataný. (Johnny.ARN)
  • Aj keby sa Commandos dostali do Švédska, boli by internovaní a nevrátili by sa do Anglicka. Švédsko bolo počas druhej svetovej vojny neutrálne. (Johnny.ARN)
  • Flt. Sgt. Roger Rollright (John Dagleish) je označovaný ako letový seržant, ale nad pruhmi nemá korunu, takže je technicky seržant. (Johnny.ARN)
  • Počas streľby na farme, keď sa Nemci prvýkrát priblížia, Rains (Danny Dyer) je prvýkrát videný, ako sa tlačí na stenu, ale v ďalšom zábere leží na podlahe v strede miestnosti. (Johnny.ARN)
  • Počas výstrelov z rôznych zbraní počas rôznych prestreliek nevyletujú nábojnice. (Johnny.ARN)
  • Avro Lancaster, štvormotorový bombardér, ktorý bol použitý v scéne s výsadkom, je nesprávnym typom, pretože lietadlo v tomto filme v rokoch 1940-191 neexistovalo. Správny typ by bol buď Armstrong Whitworth Whitley, alebo Vickers Wellington, oba dvojmotorové bombardéry. (Johnny.ARN)
  • Mapa na stene brífingovej miestnosti v Kente ukazuje hranicu Fínska s Ruskom tak, ako bola po roku 1944 (chýba Petsamo a Karélia). V roku 1940 Fínsko stratilo iba Karéliu, ale nie Petsamo. (Johnny.ARN)
  • Vojenská polícia britskej armády dostala názov až po vojne (1946). Dovtedy sa nazývali Zbor vojenskej polície (CMP), nie Kráľovská vojenská polícia (RMP). (Johnny.ARN)
  • Počas prestrelky vo Francúzsku sa vzadu potuluje muž, možno komparz alebo člen štábu. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama