Reklama

Reklama

Bojovník

  • Česko Válečník (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V roku 1375 na území veľkej Čínskej ríše panuje totálny vojnový chaos medzi jednotkami znesvárenej mongolskej dynastie Jüan a čínskej dynastie Ming. Keď zajmú diplomatov zo susedného kórejského kráľovstva Coryo, obvinia ich zo špionáže a vedú do vyhnanstva. Ak chcú deviati kórejskí bojovníci ešte niekedy uvidieť svoj domov, musia vykonať záslužný čin - oslobodiť unesenú čínsku princeznú z dynastie Ming, aby jej cisársky otec im umožnil návrat do vlasti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (139)

H34D 

všetky recenzie používateľa

Hutný bojový film, jehož nadprůměrná stopáž nemá díky mnoha akčním sekvencím a přiměřenému tempu přesně balancujícímu na hraně svižnosti a detailnosti, ani možnost začít nudit. Tomu je až s podivem, neboť děj je dosti povrchní a lineární, okatě využívá klasických hrdinných klišé a na druhé straně není ani opředen výsostnou poetikou, či hlubším filozofickým posláním (proto je srovnání s Tygrem a Drakem, Hrdinou, či Klanem létajících dýk naprosto nemístné). Kritiky nemůžu ušetřit ani akční scény, které by ocenily více přehlednějších záběrů polocelku namísto chaotického stříhání v detailech. Jedině velice podařený závěr, který konečně předvádí nějaký cit pro estetiku (kontrast sněhu s ohněm) a emocionální náboj, mě tak tak přesvědčil k přiložení chabé čtvrté hvězdy. 7/10 ()

bouncer 

všetky recenzie používateľa

Čínský film má očividně velkou zálibu v dlouhých historických válečných filmech. Válečník je toho typickým příkladem, možná s trochu menším rozpočtem, ale jinak je velice dobrý a brutální. Násilím se nešetří a v mnohých potyčkách zemře vždy část dosavadních hrdinů. Každopádně režisér nesměřoval k patosu a chtěl vše ukázat celkem realisticky. Jedinou, ale zato velkou, nevýhodou filmu je jednoduchý příběh, který je natáhnutý na dvě a půl hodiny...Jinak ale velmi pohledný historický válečný snímek. ()

Reklama

Los 

všetky recenzie používateľa

Velmi kvalitní film, skvělá kamera a nádherná vizuální podívaná. A nejenom to, příběh je dobře propracován a i přes velmi dlouhou stopáž se člověk (aspoň já :)) nenudí. I přes to vše dávám pouze 4 hvězdy, což je nejspíš způsobeno tím, že mnoho starších, podobných a černobílých filmů na mě zapůsobilo silněji. 8/10 ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý historický film z juhokórejsko-čínskej koprodukcie. Má výborný príbeh o skupinke kórejských vyslancov a bojovníkov, ktorí sú počas návštevy v Číne nespravodlivo obvinení a tak skončia vo vyhnanstve uprostred púšte. Tí, čo prežijú túžia len po návrate domov, k čomu im môže pomôcť aj záchrana čínskej princeznej, ale čaká ich dlhá cesta a v pätách majú množstvo mongolských vojakov na čele so schopným veliteľom, ktorému ju uniesli. Spracovanie sa mi páči, nadpriemerná dĺžka tu nie je žiadnym záporom, film je dostatočne zaujímavý po celý čas. Síce po vydarenej úvodnej tretine na púšti bez jedla a vody sa to v strednej fáze čiatočne zhorší, príde niekoľko slabších scén a celá táto časť nie je až tak zaujímavá, ale našťastie to zase vynahradzuje veľmi dobrá druhá polovica o chránení hradu pred mnohonásobnou presilou. Akcie je tu dosť a je aj celkom slušná. Ale plní tu len doplnkovú funkciu k deju, nie sú to žiadne samoúčelné akcie, ktorú sú prehladkou efektov, bojových umení alebo niečo podobné, ale sú to normálne prirodzene pôsobiace akcie plnohodnotne začlenené do príbehu. Takže samy o sebe nie sú výrazne pôsobivé, nie sú ani moc prepracované a nápadité, ale pozerá sa na ne dobre, sú slušne krvavé a občas nechýba ani nejaká tá useknutá časť tela, jedine by som vytkol, že kamera je miestami až moc blízko bojovníkom a tak vtedy nie sú až tak dobre prehľadné. Herecké obsadenie je výborné, Jung Woo-sung ako málovravný bojovník skvelo ovládajúci kopiju, charizmatický An Seong-gi, ktorému to ide dobre s lukom, ako vždy príjemná Ziyi Zhang, Rongguang Yu ako hlavný záporák, ale ani zvyšok nie je zlý. Réžia a technická stránka by sa určite dali aj vylepšiť, ale aj takto som pomerne spokojný. Bojovník je jeden z tých lepších historických filmov, čo som videl, má všetko, čo by mal plnohodnotný predstaviteľ žánru mať a väčšinou na nadpriemernej žánrovej úrovni. Som dosť spokojný. Objektívna kvalita filmu- 79%, film sa páči mne na 77%. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemné prekvapenie, na ktoré som narazil náhodou na webe a následne (keďže tam bola Zhang) som si kúpil DVD. Jednoduchý príbeh hŕstky kórejcov o záchrane vlastných krkov prostredníctvom únosu mingskej princeznej Yuanom je natočený spôsobom, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani najväčšie veľkofilmy Hollywoodu. Neustále strety s mongolmi sú naozaj krvavé a realistické, choreograficky výborne zvládnuté a veľmi presvedčivé. Film s posolstvom o sile priateľstva a hrdinstve, ktoré musí skončiť hrdinskou smrťou. Celkovo neznámi herci tu excelujú a v každej z postáv sa jej charakter vyvíja, alebo skôr ukazuje svoju skutočnú tvár. Z generála Choi sa stáva tvrdohlavý sebec, ktorý na úkor svojej neomylnosti nechá pobiť časť jednotky, z Yeosola, tichého otroka sa stane neprekonateľná war machine a úplne najlepší je Jinlip - tichý lukostrelec, ktorý sa stane nepísaným vodcom preživších obrancov v rozpadnutej pevnosti, ktorú sa márne snažia ubrániť. Zhang Ziyi od ktorej som čakal trochu viac si tu vyskúšala kópiu svojej Yen Yu z Tigra a Draka, avšak ku koncu to tiež rozbalila. Pokiaľ by som to mal porovnávať s TaD a Hrdinom tak poradie by bolo asi 1. TaD, 2. Musa 3. Hrdina ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (4)

  • V době svého vzniku byl snímek považován za jeden z vůbec největších filmových počinů tehdejší jihokorejské kinematografie. Rozpočet uvolněný produkční společností k výrobě přesáhl veškeré tehdejší filmové projekty. A s více jak dvěma miliony prodaných lístků, stal se v roce 2001 snímek celkově osmým nejvýdělečnějším jihokorejským snímkem. Filmoví tvůrci se pokusili co nejvěrohodněji napodobit nejenom zaznamenanou historickou událost, která měla neblahý vliv na tehdejší politickou pospolitost mezi čínskou vládnoucí dynastií Ming a korejskou vládnoucí dynastií Goryeo, ale také tehdejší vojenskou výzbroj, válečné zbraně či chování jednotlivců. Ve filmu je zřetelné, že každá národnost, počínaje Korejci, konče Číňany a Mongoly, mluví vlastním dialektem s co nejvěrohodněji napodobovaným přízvukem. (Conspi)
  • Scény, kdy šíp probodne vojáka, se točily pomocí speciálního triku, tzv. infografie. Nejprve byla natočena scéna, ve které vybuchují nálože s umělou krví, a následně se v počítači doanimovaly šípy. (dinamit_1)
  • Scéna, ve které je otrok probodnut oštěpem, byla natočena s umělým silikonových tělem. Při jeho výobě musel herec vydržet 8 hodin v silikonu, než dosáhl správné konzistence. (dinamit_1)

Reklama

Reklama