Reklama

Reklama

Večer pod lampou

(relácia)
všetky plagáty
Publicistický
Slovensko, 2011, 230 min

Obsahy(1)

Diskusná relácia verejnoprávnej RTVS s moderátorom Štefanom Hríbom - naživo. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (44)

-soch- 

všetky recenzie používateľa

Niektoré diskusie slabšie, iné zas veľmi silné. Výborná debata sa týkala Korupcie na Slovensku, kde zahviezdil Peter Schutz. Dĺžka diskusie mi neprekáža, keďže hostia podávajú jednu myšlienku aj pätnásť minút a tak prípadný "odskok" do kuchyne po chlebíčky vôbec nezaškodí, aj keď nejakého ospalého diváka to môže okolo pol jedenástej už pekne uspávať. ()

Maslord 

všetky recenzie používateľa

Táto relácia vyplnuje čas STV2 najväčším dielom a je jedným z najsledovanejších programov STV vôbec. Áno ako mnohí iní ani ja nemusím Hríba pre jeho politické názory, preto je dobré že sa drží vždy témy a je objektívny (skor v dieloch venujucim sa vede, politicky vnucuje nazory, preto ho neznasam). Niektoré diely sú možno nudnejšie a niektoré zas vynikajúce, ale to aj kvôli tomu že sme kažký iný a každého zaujíma niečo iné. Ale práve toto je obrazom že Večer pod lampou skutočne rôznorodý. Určite si zaslúži maximálne ohodnotenie. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Politické diely nepozerám, 3 hodiny hádok a ťažko obhájiteľných argumentov a protiargumentov nezvládam. Lenže sú tu diskusie o vesmíre, vede, slovenskom športe, televíziách, bohu, atď. Bohužiaľ sa tá politika prekrúca najviac zo všetkého. Hríb pri týchto pre mňa zaujímavejších témach zvláda svoju úlohu v tom zmysle, že sa hostí, napríklad vedcov, pýta otázky žargónom človeka (rozumej diváka), ktorého daná problematika zaujíma, ale odborné výrazy nepozná. ()

janeke 

všetky recenzie používateľa

vzhľadom na totálnu prevahu trashu v dielni slovenských televíznych programov, v hnilobnej zmeske nepríčetných pabludov (o varení chleba s maslom, o tom jak kamila varí a pridáva "ingrediencie", o tom, jak bezchrbticový úchylák Vilo nájde a za uši dotiahne tých najväčších chudákov široko-ďaleko a počas sliedenia na onkológii mu nabehne na konto slušná suma za vysielanie v prajmtajme... atď - tých príkladov je čím viac, tým viac...) sú "debaty pod lampou" pravdepodobne jedinou viditeľnou snahou (aj keď nie vždy podarenou) ČOSI naozaj povedať. Štefan Hríb by mohol byť hoci aj trápny, či naivný, alebo trápne naivný, to je jedno. Dôležité je to, že je schopný vyrobiť trojhodinový (!) formát, pri ktorom mi je mnohokrát ľúto, že už končí. Super debaty: Najmenšie častice hmoty, Veľký a malý vesmír, Higgsov bozón, Antihmota v Cerne. ()

MichelSmith 

všetky recenzie používateľa

Moja oblúbená relácia väčšine tém síce nerozumiem ani hovno navyše ma nezaujímajú,ale niečo ma núti vydržať až do konca,asi pocit tej hlbky ked iba dôležite prikyvujem hlavou,že ten rozklad atomových protonov a rozpínavé oteplovanie vesmíru asi vážne nejako súvisí s klesajúcou pôrodnosťou v Číne a s tým súvisiacou zvýšenou poptávkou po gay anime porne... ()

Zaujímavosti (4)

  • Od roku 2015 sa relácia vysiela s názvom .pod lampou. Keďže je slobodným vysielaním, vzniká vďaka prispievaniu ľudí. Jedno vydanie stojí okolo 3000 €. (Lucjen)
  • Hríb mal vlastnú diskusiu Pod lampou na Dvojke už za čias Richarda Rybníčka. Radim Hreha ju zrušil pre "stratu dôvery" po tom, čo Hríb predčasne ukončil program a kritizoval situáciu v televízii, súvisiacu s personálnymi krokmi Hrehu. Nová relácia sa vracia k časti názvu, aký mala za Rybníčka (Pod lampou), aj k tej istej scéne. Na rozdiel od minulosti je dlhšia, tvorí celé štvrtkové večerné vysielanie na Dvojke, pričom okrem diskusií pôjdu aj reportáže, dokumenty a filmy, o ktorých sa bude tiež rozprávať. [Zdroj: medialne.sk] (JOZZZKO)
  • Dňa 14. 2. 2012 bola relácia vysielaná ako historicky prvý slovenský live program zo štúdia v HD rozlíšení. (Kuzlo)

Reklama

Reklama