Reklama

Reklama

Grave Encounters

všetky plagáty
Trailer 1

Lance Preston a jeho skupina Grave Encounters natáčajú jednu z epizód reality šou o lovení duchov v opustenej Collingwoodskej psychiatrii, kde sa dlhé roky objavovali nevysvetliteľné úkazy. Skupina sa nechá zamknúť vo vnútri budovy a podujme sa na vlastné vyšetrovanie. Čoskoro však zistia, že niečo tam skutočne je a nedovolí im to odísť. Členovia tímu, roztratení v nekonečnom bludisku chodieb, budú postupne odhaľovať temnú minulosť psychiatrickej nemocnice... (mirinkat)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (394)

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Dobře a hlavně velmi dobře po návratu z nemocnice jsem jsi pustil hned večer tenhle snímek a div se mi strachy stehy nepotrhaly, ne ale vážně opět další skvěly kousek točený kamerou nemocniční prostředí působilo výborným dojmem a strach celou dobu, nenechalo mě klidným i když bych tomu asi 2 maličkosti vytknul přesto paráda rozhodne jsem tohle nečekal v průběhu celého filmu. Jenom ať tyhle filmy pokračuji a nekončí. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Lhostejné tři hvězdy. První půlhodinka mě i přes svoji zbytečnost a nestrašidelnost dokázala bavit poměrně přesvědčivou nápodobou trapnosti televizních pořadů o nadpřirozenu. Druhá půlhodina mě bavila nejvíc - atmosféra nočního opuštěného blázince, náznaky nadpřirozena, handycam pomalu a ustrašeně putující po chodbách ... pěkné. Bohužel fakt, že "zajímavé noční" situace trvají po dobu celých dvou třetin filmu, trochu snižuje jejich účinek. Závěrečná půlhodinka už mi přišla taková monotónní, a to i přes pár poměrně nápaditých zjevení duchů. Na lacinou found footage duchařinu z Kanady je to fajn. Mnohem víc fajn, než jsem čekal. Ale současně mnohem míň fajn, než by bylo nutný, abych si na ten film po týdnu / měsíci / roce vzpomněl. ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Asi prvý found footage film ktorý som si užil tak ako som to čakal a nedočkal sa od starých prevarených flákov (The Blair Witch Project, Poundkeepsie Tapes, Lake Mungo, The Fourth Kind, Paranormal Activity). Až pri Grave Encouters som si blahom užíval pocit strachu s očami nalepenými na monitore a to z počiatku vyzeralo na peknú srajdu. Len jediný vstup v úvode a potom už len celý čas sledujeme zostrihaný záznam. Najlepšie na tom je, že skupinka si zarába takýmto dokumentom pričom na žiadnych duchov neverí. „Aha, záhradník! Videli ste tu nejakých duchov?“ „Ja som nastúpil len pred nedávnom.“ „Tu máš dvacku a povedz do kamery že si videl prízrak.“ Interiér blázinca zo začiatku nevzbudzuje strach, po dni a noci strávenom v uzatvorených priestoroch však dôjde aj na hustejšie prvky ako otvárajúce sa okno, neznáme hlasy a nadvihujúce sa vlasy. Následná paranormálna aktivita sanatória však využíva priestory ako sa patrí a ja som si už len predstavoval takéto niečo prevedené do vysokorozpočtovejšieho filmu. Nebudem prezrádzať čo sa mi páčilo, mohlo by to skaziť prekvapenie. Z podobnej kategórie (REC je vyšší level) preto hodnotím najlepšie pretože doteraz nie veľmi obľúbený subžáner vyvolal vo mne zvedavosť na ďalšie podobné kúsky - konečne. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Po dlhšej dobe konečne niečo, čo v oblasti FF príjemne prekvapilo. Úvod bol síce dosť otravný a zdĺhavý, ale po čase sa to rozbehlo a ďalší priebeh mi dokonale vynahradil pomalší rozjazd. Už prvé "stretnutie" s duchom bolo perfektné, to ako niečo zo zadu chytilo tu dievčinu za plece, no na jej mieste by mi riadne hrklo, možno viac ako jej :). Páčilo sa mi, ako atmosféra postupne gradovala a hustla, prostredie schátralej nemocnice veru sklame len zriedka. Vo finále už bola na takej úrovni, že ma mrazilo ešte aj v kostiach. Potom prišlo na časopriestorové uväznenie a to dalo filmu ešte výraznejšiu príchuť desu. V tomto prípade bolo veľkou výhodou, že išlo o FF, tu mi táto forma zapasovala ešte viac ako inde. Veľmi ľahučko a omnoho výraznejšie som si preto uvedomil, v akých problémoch a beznádejnej situácii sa postavy vo filme nachádzajú. A ten koniec, páni, tak niečo príjemne mrazivé som už dávno nevidel. Keby som bol namiesto toho chlapíka v tom tuneli ja a sám, asi by som ošedivel (v lepšom prípade). Tomu, komu sa podarí predstaviť si túto desivú situáciu na vlastnej koži prežije teda riadny des. U mňa maximálna spokojnosť a popravde, nechápem to nízke hodnotenie (možno to chce len trocha viac empatie). Keby nie toho otravného úvodu idem ešte vyššie. 80/100 ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Při sledování úvodních minut jsem měl dojem že se budu účastnit dalšího Paranormal Activity. Jaké zděšení a to doslovné nastalo, když jsem zjistil že jsem pěkně v loji a že mě čeká docela nepříjmný mráz po zádech a nervózní rozhlížení se po pokoji. Některé lekačky jsou luxusní, několikanásobný konec je z kategorie slabších. Takže kdo má rád strašení ať si rozhodně nenechá ujít. PS: Herci jsou docela dost nesympatičtí. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (9)

  • Podobně jako u filmu Cloverfield (2008) se jediný soundtrack tohoto filmu přehrává během závěrečných titulků. (LUKICKK)
  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)
  • Film se natáčel pouze 2 dny a 10 nocí. (Pitue)

Reklama

Reklama