Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Meklenbursku-Hornom Pomoransku je tesne pred voľbami a proti sebe stoja krajne ľavicová strana Nová ľavica vedená Franzom Gerim (Jürgen Heinrich) a krajne pravicová DNS multimilionára Maximilliana Schnella (Thomas Kretschmann). Ostatné etablované strany sa ocitajú na okraji politického spektra. Geri chce po vyhraných voľbách vyhlásiť Meklenbursko za nezávislý socialistický štát a postupnými krokmi vyriešiť hospodársku krízu. Získa si tak priazeň väčšiny tých, čo by chceli návrat bývalej NDR a Berlínskeho múru. Maximillian sľubuje voličom, že vyrieši všetky ich problémy a pomáha štedrými darmi. Má obrovskú charizmu a vie manipulovať masami. Podľa posledných prieskumov je jasné, že voľby bez problémov vyhrá. Schnellovým skutočným zámerom je však vytvorenie totalitného štátu, a tak je vážnou hrozbou pre demokraciu. Nákladnú predvolebnú kampaň si financuje zo svojich prostriedkov, nie je teda závislý od žiadnych sponzorov. Situácia v Meklenbursku sa dostane mimo kontrolu, medzi ľavičiarmi a pravičiarmi dochádza denne k bitkám a stretom. V Rostocku, úrady už nemajú na nič vplyv. Federálna vláda na čele s kancelárkou Carlou Reuerovou (Katja Riemannová) však odmieta zasiahnuť vojenskou a policajnou silou, radšej hľadá politické riešenie. Nakoniec sa rozhodne, že podporí Geriho, pretože predpokladá, že ho ľahko dostane pod kontrolu. Úrad na kontrolu ústavy dostane za úlohu infiltrovať sa do bezprostredného Schnellovho okolia. Agentka Linda Jehnertová (Anja Klingová) osloví bývalého Schnellovho priateľa a politického spojnca Rolfa Haasa (Benno Fürmann). Ten sa pridá k Schnellovi ako PR poradca a začne pracovať na postupnom odhalení Schnellovej pravej tváre. Nebezpečná práca ho však súčasne zavedie aj na cestu do jeho vlastnej minulosti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (2)

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Hospodářská krize a k tomu nedostatek ropy vlivem teroristických akci Talibanu je hlavním tématem zuřivé předvolební kampaně a tento příběh se dívá do zákulisí jedné pravicově extrémní strany, která se v metodách přesvědčit veřejnost nezastaví naprosto před ničím. A tak tu vlastně máme velmi zajímavý dramatický politický thriller, který i v reálném životě mnohé připomíná. Samozřejmě jde v mnoha ohledech o nadsázku, i když, kdo ví. Závěr, který může připadat opravdu už přehnaný, jen ukazuje, kam až to může dojít jsou-li extrémistické činy tolerovány v rámci demokracie a svobody. Po dramatické stránce je scénář napsán a natočen vcelku zdařile. ()

MrApik 

všetky recenzie používateľa

Takhle, potenciál a nápad je skvělý, trochu jsem si u toho vzpomněl na Už je tady zas, kde PR dokáže lidi zmanipulovat a pod tlakem v nich probudit "vnitřního démona". Co je ale horší, je nedodělaný příběh a extrémní důraz na levici. Levicový extrémisté ve filmu vystupují jako bozi, co vše zachrání... přitom ani ve filmu nebyli o nic lepší, než Schnell se svojí NSDAP2. V praxi by se taková situace však nikdy nestala - v nejhorším by zasáhla armáda, která zde, stejně jako policie, jen přihlíží. Každopádně uznávám nápad a obsazení. Dávám 3*. ()

Reklama

Galéria (15)

Reklama

Reklama