Reklama

Reklama

Lóve

Trailer

Když se mluví o love, nemusí jít nutně o lásku, může jít i o peníze. A o obojí jde také v novém milostném dramatu ze současné Bratislavy. Slovensko-český koprodukční film Love mladého talentovaného režiséra Jakuba Kronera se stal během pár týdnů největším diváckým hitem ve slovenských kinech za posledních několik let. Hlavní hrdina Maťo (Michal Nemtuda) bydlí společně s kamarádem Tomášem (Jakub Gogál) na sídlišti ve slovenské metropoli a nežijí si vůbec špatně. Dennodenně se však pohybují za hranicí zákona, protože se živí krádežemi aut. Jednoho večera vstoupí do Maťova života studentka Veronika (Kristína Svarinská), do níž se zamiluje, ale v lecčems jí neříká pravdu. A ta se nakonec za velmi dramatických okolností provalí. Jednu z rolí v tomto bezpochyby autentickém filmu ztvárnila i zpěvačka Tina, v Čechách známá jako moderátorka, dále hrají Ľuboš Kostelný nebo Roman Luknár. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (403)

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Kdyby takovéto filmy ve slovenské kinematografii vznikaly stále nebo častěji, nebylo by to vůbec špatné. Lóve je solidní mix thrilleru, dramatu a romantického snímku. Na nervy mi trochu lezl slovník, který v tomto filmu je, protože slyšet v každé větě slovo kokot či jebat v různých modifikacích, to je na mě trochu moc. Výsledný dojem z Kronerova počinu je průměrný, možná jen lehce nadprůměrný, takže zůstanu na 3*. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Je načase pochválit i slovenskou stranu barikády a ocenit tvůrčí schopnosti partičky nadějných adolescentů. Povětšinou zastávám názor, že slovenština je sice nádherný jazyk, ale nevhodný pro filmovou mluvu. Avšak v Love nejen, že je tento můj mýtus překonán sympatickým vystupováním hlavních hrdinů, ale zároveň je to právě ona slovenština, která zachraňuje záplavu všech možných i nemožných klišé tolikrát ohraných v jazycích jiných. "A pak, že Slováci nemají love." ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Pravdu povedať, neverím, že sa mi tento slovenský film páčil. Režisér Jakub Kroner sa na nič nehral a ukázal divákom ako to chodí aj stými štiplavými dialógmi. Herecké obsadenia je na slovenský film perfektné a skutočne je to dobre zahrané ... no, ako kedy. Nemtuda a Svarinská tvoria sympatický pár, ale Jakub Gogál si tento film po hereckej stránke ukradol pre seba. Jednoduchý príbeh s Bratislavy, ale celý tento príbeh ma atmosféru, emócie a hlavne je v ňom kúsok pravdy. 70% - 3* ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Priznávam, že keď som pred dvoma rokmi videl trailer, tak som si povzdychol - ďalší odpad. Napokon sa stal zázrak a film je vydarenejší než upútavka naň, čo sa stáva málokedy. Takmer všetky filmy zo súčastnosti, české či slovenské, to je jedno, pôsobia až na pár výnimiek strašne trápne a často platí, že čím väčšia reklama, tým väčší prepadák. Lóve zašušťali potichu, o to viac som bol prekvapený z výsledku. Napriek častým vulgarizmom mi to trápne nepripadalo, pôsobilo to reálne a často sa zdá, akoby režisér zavelil: "Tvárte sa ako v normálnom živote". Tých pár náhod divák odpustí, romantická linka so Svarinskou funguje dobre, akčnejšie pasáže a scény s policajtmi nepôsobia trápne, čo si zvlášť cením. Objektívne skôr silné tri, ale mal som z filmu dobrý pocit, čo sa dnes pri slovenskom filme len tak nestáva. Hudba sadla výborne, zišla sa dobrá herecká zostava a réžia mladého Krónera napovedá, že by nabudúce mohol opäť niečim prekvapiť. Uvidíme. Jemne nadhodnotené, ale predsa štyri hviezdy. 70%. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Film ako taký nemá v porovnaní so svetovou filmografiou takmer žiadnu váhu. Keďže ide ale o pokus slovenskej produkcie, tak sa musím prikloniť k vyššiemu hodnoteniu. Príbeh je úplne klasicky vykonštruovaná zápletka vhodná tak do jednej časti Paneláku. Akosi sa ju však podarilo natiahnuť na takmer hodinu a pol dialógového trápenia. Niektoré hlášky sú celkom slušné, niektorí herci tiež. Režijne priemerné, nevedel som ktorým smerom sa vlastne film uberá. Či má ísť o teenagerskú komédiu, krimidrámu, no a na konci to vyzeralo na nejaký thriller. Rozpoltený film, rozpoltené dojmy. Ale aj toto je len ďalšie potvrdenie, prečo som rád, že nebývam v našom hlavnom meste. 70%. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (15)

  • Finálny záber filmu bol aj posledným záberom natáčania a nakrútil sa na minútu presne podľa plánu, kedy mala byť snímka hotová. (-ondro-)
  • Film Lóve dosiahol návštevnosť takmer 118 000 divákov, vďaka čomu sa stal tretím najúspešnejším filmom v histórii slovenskej kinodistribúcie. V prvej päťke je aj Kronerov debut Bratislavafilm (2009). (harryy)
  • Po veľkom úspechu v kinách bol o film záujem aj na filmových festivaloch v rôznych krajinách sveta ako Francúzsko, Poľsko, Bielorusko, Ukrajina, Turecko, Taliansko, či Česká republika. (harryy)

Reklama

Reklama