Reklama

Reklama

Lóve

Trailer

Když se mluví o love, nemusí jít nutně o lásku, může jít i o peníze. A o obojí jde také v novém milostném dramatu ze současné Bratislavy. Slovensko-český koprodukční film Love mladého talentovaného režiséra Jakuba Kronera se stal během pár týdnů největším diváckým hitem ve slovenských kinech za posledních několik let. Hlavní hrdina Maťo (Michal Nemtuda) bydlí společně s kamarádem Tomášem (Jakub Gogál) na sídlišti ve slovenské metropoli a nežijí si vůbec špatně. Dennodenně se však pohybují za hranicí zákona, protože se živí krádežemi aut. Jednoho večera vstoupí do Maťova života studentka Veronika (Kristína Svarinská), do níž se zamiluje, ale v lecčems jí neříká pravdu. A ta se nakonec za velmi dramatických okolností provalí. Jednu z rolí v tomto bezpochyby autentickém filmu ztvárnila i zpěvačka Tina, v Čechách známá jako moderátorka, dále hrají Ľuboš Kostelný nebo Roman Luknár. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (403)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Nebudem sa rozpisovať o súčasných kinematografických pomeroch na Slovensku, jedno však musím uznať - Lóve je hodne nad priemerom. Zo začiatku mi to pripadalo ako odpoveď na západnú produkciu v štýle "oni majú "pařičské" komédie, my zasa huličskú drámu", no vďaka napínavému začiatku a riadnemu rozbehu romantickej aj vykrádačskej línie po zhruba prvých 25 minútach mi už pomaly prestávali vadiť aj pomerne monotónne hlasy a prejavy postáv (s výnimkou výbornej Kristíny Svarinskej). Vtipné a zaujímavé bolo zakomponovanie známych tvárí ako Cinkota či Horján, pobavila scéna v hoteli, súťaž o najcennejší lup či útek frajerov z internátu, poriadne napínavá bola zasa nevšedná (i keď trochu krátka) automobilová naháňačka, vylúpenie pumpy, záťah na Morisa. Mladý Kroner sa proste zaťal, nevzdal to a tentoraz mu to vyšlo takmer na plný počet. Dobre využité prostredie (palec hore za tých pár krásnych záberov Bratislavy), reálne pôsobiaci príbeh z ulice a celkom dobre vykreslené vzťahy, ktoré robia z Lóve v závere prekvapivo silný (aj po emočnej stránke) film. Konečne, dobrý slovenský film som naposledy videl pred viac ako rokom a jednalo sa o klasické Pásla kone na betóne. ()

=woody= 

všetky recenzie používateľa

Pěknou noc vám přeji.. Jakub Kroner ve svém filmu úročí zkušenosti nabité při práci na BratislavaFilmu - a daří se. Stejně tak nadějný cápek Michal Nemtuda, který se popral s hlavní rolí statečně. Nejprve mi vadilo, že plácá jedno klišé za druhým - třeba Veronice, pak jsem si ale uvědomil, jak je to vlastně realistické, protože takhle ve skutečnosti my kluci mluvíme.. :-) Ač má film rezervy ve scénáři, některých dialozích a náročnějších scénách, jako celek funguje až překvapivě dobře. Velmi tomu přispívá hudba a kamera, a taky věrohodné interiéry a výkony hlavních hrdinů. Mladí tvůrci si vybrali téma jim blízké, dobře věděli o čem, jak a pro koho film točí.. Mějte se filmově! Woo. ()

Reklama

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Keďže na slovenské filmy ťahám rovnaký meter, ako na české, namerala som až tri hviezdy... A důvody mám, jelikož Lóve má odpich, nápady, je zoufale dnešní, zároveň i společensky prospěšný, protože varující a k zahození nejsou ani svěží výkony všech, co se snímkem byť jen mihnou... A že se tak někomu líbí žít? Jo, lehkomyslný život není počítačová hra, funguje přesně obráceně - do dalšího levelu se dostaneš velmi snadno, zpátky na start mnohem hůř... a žádný život navíc, jen ten jeden... tvůj. Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Rozporuplné... ale sympatické. "Zlodejská" dejová línia výborná - uveriteľná, parádne natočená a zostrihaná, dialógy ostro odsýpajú. "Vzťahovka" výrazne slabšia, z papierových dialógov by som vyškrtal polovicu slov, herecké výkony miestami mimo. Napriek tomu emócie uveriteľné. Škoda, že to má takú otrepanú zápletku bez zaujímavého zvratu - teda okrem tej hlúpej, z prsta vycucanej, akože šokujúcej pointy. Celkovo ale príjemný pocit zo síce neučesanej, ale úprimnej a miestami prekvapivo dravej filmárčiny. ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Lóve je na slovenské pomery viac než slušne natočený a až na niekoľko scén príjemne napísaný film. Cieľovým divákom bol jednoznačne dnešný "blavácky teenager", a tomu je prispôsobené prostredie hrdinov aj ich slovník, ale to jedine kvitujem, pretože zapadám do tej kategórie aspoň generačne. Hlavne vedľajšie postavy sú sympaťáci, ktorí na rozdiel od Nemtudu hrajú celkom dobre aj vo vypätých momentoch. S dejom som taktiež spokojný. Kriminálna rovina perfektná, jej naviazanie na tú romantickú tiež, ale samotná romanca najmä v intímnych momentoch (myslím dialógy, nie sex) totálne kolabuje. A to je dôvod, prečo nedávam 4*. Dve romantické scény na streche, ako aj celkovo väčšina dialógov medzi Nemtudom a výbornou Svarinskou totálne kazia zážitok z inak úprimného a sympatického filmu. V tých scénach do Lóve presakuje toľko scenáristickej demencie, toľko debilných, patetických, sentimentálnych žvástov, že ma takmer rozboleli uši. Ani napriek jedinečnosti Kronerovho projektu v našich podmienkach sa neprikloním k lepšiemu hodnoteniu, pretože ten chlapík v sebe skrýva viac talentu, než preukázal touto nevyrovnanou snímkou. (4/10) ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (15)

  • Pri nakrúcaní nahánačky K1 s policajtmi, sa za mostom Apollo stala nehoda a vodič K1 dostal akvaplaning. Pri náraze na obrubník odtrhol obidve nápravy a v ten večer bolo prerušené natáčanie. (-ondro-)
  • Film Lóve dosiahol návštevnosť takmer 118 000 divákov, vďaka čomu sa stal tretím najúspešnejším filmom v histórii slovenskej kinodistribúcie. V prvej päťke je aj Kronerov debut Bratislavafilm (2009). (harryy)
  • Prvý slovenský a český film, ktorý má svoju vlastnú aplikáciu na AppStore. (harryy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené