Reklama

Reklama

Šerif Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) bol pôvodne losangeleským policajtom, ale po jednej spackanej akcii skončil ako šerif ospalého mestečka Sommerton Junction na mexických hraniciach. Šéfovať bande neschopných policajtov v pokojnom zapadákove kde je najvážnejším zločinom špáranie sa v nose, nie je žiadne umenie... Dni plné nudy ukončí až telefonát agenta FBI Johna Bannistera (Forest Whitaker). Pri prevoze z Las Vegas do mexickej väznice totiž utiekol nebezpečný boss mexickej mafie Gabriel Cortez (Eduardo Noriega)! Počas transportu ho vyslobodili členovia jeho drogového kartelu a on sa snaží dostať sa čo najrýchlejšie do svojej domoviny - s pomocou kumpána Burella (Peter Stormare) a s rukojemníkom trieli v nadupanej Corvete k hraniciam! Poslednou prekážkou na ceste k slobode je práve šerifovo mestečko. Lenže tunajší strážcovia zákona a poriadku ani len neuvažujú o tom, že by sa mali postaviť do cesty mužovi, na ktorého je celá FBI krátka... Ich šéf ale nechce znovu pošpiniť svoju povesť, a tak nakoniec prevetrajú svoje zbrojnice a vytiahnu z nich pušky, guľomety a meče a vydajú s v ústrety neľútostnej prestrelke, aby zastavili zdanlivo nepremožiteľného gangstra a jeho chlapov. Je dosť možné, že vďaka šerifovi Owensovi bude mestečko Sommerton Junction... Cortézova KONEČNÁ! (TV Markíza)

(viac)

Videá (18)

Trailer 3

Recenzie (1 247)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Pomerne dosť šokujúci prepadák na úkor kvality snímku, aj keď sa musím priznať, že plná objektivita ide v mojom prípade bokom. Arnie je srdcovka a nedá sa nepridať pol bodu naviac. Je jasné, že film nemal očakávania v trhaní rekordov tržieb, ale napriek tomu sa jedná o príjemnú akčnú jednohubku s pomerne sviežim nápadom, obstojnou réžiou, miestami prekvapivo slušnou akciou, humorne odľahčujúcimi scénami s dobre vypointovanými hláškami. Preto je mi ľúto, že Arnoldov comeback nemal takú návštevnosť, akú si právom zaslúžil. Možno je fanúšikovská základňa jeho a ostatných oldschool akčných borcov už stará nato, aby si zaspomínala na takúto ikonu. V mnohých prípadoch je príčina zanevretia jasná, tu ale dávam jasné 4* za potešujúcu guilty pleasure. 80%. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Jo Arnie, když už máš na starý kolena točit nový akční fláky, tak rozhodně takhle. S fyzičkou už sice na tom není bývalý guvernér jako dřív a v závěrečné bitce jeho bojový styl spíš připomíná Buda Spencera, jinak si ovšem Arnold krade celý film pro sebe a ve výstřílení nábojnic a procedění výtečných hlášek nemá konkurenci. Tady prostě co věta to perla. Ji-un Kim navíc akční legendě dosti pomáhá a nabízí vizuálně výborný film se slušným tempem a nářezovou akcí. Navíc se to nebere vůbec vážně. Jen škoda ospalejšího úvodu a poněkud slabého záporáka, který sice umí udělat hezkou reklamu Chevroletu, ale jakmile promluví, tak je zle. I tak ovšem nostalgický a zábavný návrat, jak má být. Arnie, chyběl si nám. 70% ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Tady tvůrci naštěstí celkem rychle pochopili, že se nebude opakovat například T2 a že to s Arnoldem "přímo" už nepůjde. Tak na to šli chytře oklikou. Díky šikovnému střihu a prací s kamerou se na hlavního hrdinu dá celkem obstojně koukat, ačkoliv mnoho jiných věcí je zde přímo k uzoufání. Proklatě nudný a obyčejný záporák, nekonzistentní akce (výtečně stříhané záběry se prolínají s těmi ukrutně nepřehlednými a zmatečnými), nevyrovnané tempo, průměrné hlášky. Občas jsem cítil až brakovitý feeling. Ano sebeparodie nezaškodí (ono také občas nic jiného nezbýva) a je to ještě stále docela svěží věc, ale nic převratného nečekat. Není to po tvůrčí stránce nikterak progresivní, ani chytré. Jen průměrný akčňák s pár velmi zajímavými honičkami v kukuřici. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Zpětně jsem si uvědomil, že jsem před časem přemýšlel, v jakých filmech by měl Schwarzenegger hrát a tohle je přesně ono. Nadhled, pomrkávání na diváka, pocitvá akce, nějaká ta osmdesátková explicitnost a závěrečný souboj tváří v tvář. Chybět mi nebude snad onen už přehnaný humour a špatná zadní projekce na mostě. Nadávat na Arnoldovo herectví by už bylo klišé, pokud je film kolem něj dobrý, nění o čem hovořit (i když tenhle typ akce pro mne nikdy nebyl klasikou a nejvíc mám rád Total Recall). Nakonec se ze snímku stalo nejspokojenějších 70%, které jsem za poslední měsíce udělil :o) ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Při žádném ze svých častých útěků do Mexika jsem si nepostavil vlastní most, neřídil jsem cokoli s označením ZR1 a ani jednou jsem si s policejním vrtulníkem nehrál na slepou bábu. Z tohoto úhlu pohledu mi zkrátka tento jednoduchý akční film dodal inspiraci a já jsem mu za to vděčný. Vždyť se tam tak pěkně střílelo, jezdilo i hláškovalo, že jsem ochoten velkoryse přehlédnout tu počáteční pohádkovou fantazii, při které bývalý pan guvernér sází spíše na své analytické myšlení než na tradiční bi-, tri-, quadri- a jakékoli jiné cepsy. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (42)

  • Díry na kapotě v čase 0:45:27 neodpovídají úhlu, pod kterým byly kulky vystřeleny. (dc125)
  • Guľomet Vickers bol vo filme označovaný ako guľomet z roku 1939. V skutočnosti sa jednalo o Vickers z roku 1916. Bol funkčný a využitý v obidvoch svetových vojnách. Je to jeden z prvých guľometov využitých vo vojne. Jedná sa o historickú zbraň z 1. svetovej vojny. Nábojové pásy doň merajú až 8 metrov! (gogo76)
  • Filmári kúpili 24 árov kukuričného poľa na nakrúcanie naháňačky. Natáčať sa muselo veľmi hospodárne, pretože každý prejazd autom znamená zničený pás poľa. Preto používali i malý vrtuľník s kamerou, pre lepší prehľad zhora. Počasie im tiež veľmi neprialo. Natáčalo sa v januári, tesne pred natáčaním snežilo, urobilo sa blato a kolesá na autách sa pretáčali. (gogo76)

Súvisiace novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (viac)

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

16.01.2013

Jeden fantasy, jeden mytologický a jeden „téměř-biblický“ hrdina se vrátí na plátna kin. Arnold Schwarzenegger během propagace blížící se Konečné promluvil i o dalších projektech. Tím nejzajímavějším… (viac)

Nezastavitelný Schwarzenegger

Nezastavitelný Schwarzenegger

08.05.2012

Herectví mu muselo šíleně chybět. Jde totiž z filmu do filmu. V novém traileru na The Expendables 2 je zdaleka největší hvězdou, ačkoli se zřejmě ukáže jen v jedné (klíčové) scéně. Dotočil už i… (viac)

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

02.04.2012

Bláznivý apríl máme za sebou, přesto je tu zpráva, u níž člověk doufá, že jde o hloupý žert. Jenže ve studiu Universal prý zcela vážně připravují pokračování komedie Dvojčata. Arnoldův historicky… (viac)

Reklama

Reklama