Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál priamo naväzuje na film Zkazená mládež z roku 2007 a opisuje osudy študentov, ktorí prežili masaker. (slavo_held)

Recenzie (66)

Daertelon 

všetky recenzie používateľa

Já sám se domnívám, že seriál je o mnoho lepší a emočně silnější než samotný film. První díl, který pojednává o Kerli, která se, byť je ve filmu bezvýznamnou postavou, za chlapce postaví a hodlá za ně bojovat. Další díl, který bych vyzdvihl, je ten, v němž se jako s hlavní postavou setkáváme s paní třídní učitelkou. Hloubka tohoto je obrovská. A poslední díl je sám o sobě skvělý. K němu není co dodat. Snad jen prapodivnost pospolitosti soudního procesu. Z osmi let "natvrdo" se jako po mávnutí kouzelného proutku dostáváme ke tří letům podmínečně? Nehledě na to, že obhajoba byla žalostná. Možná je taky trochu škoda, že nezmínili (myslím teda, možná jsem se přeslechl) věk jeho obhájkyně. Jinak se taky dostáváme konečně (po 6 dílech, kdy byl jako "Colombova žena" - všichni o něm mluví, ale vidět není) k momentu, kdy uvidíme Kaspara. ()

zuzka236 

všetky recenzie používateľa

K pokračovaniu filmu Klass niet čo dodať... každá jedna časť priniesla niečo nové a iné, pocity spolužiakov, učiteľov, pozostalých rodičov šikanujúcich a najmä samotného Kaspara, prežívanie jeho priateľky, jedného z jeho šikanérov Tomasa a rodičov Jozefa naozaj dojali. Málokto dokáže pochopiť a vcítiť sa do ľudí, ktorým sa v živote prihodí niečo takéto, myslím, že tento seriál bol naozaj dobre spracovaný a divákom to sprostredkoval najlepšie ako sa to dalo ukázať. v niektorých častiach bol otvorený koniec a mne chýbal uzavretý koniec bez otáznika v mojej mysli :-) - napríklad v časti s Theou a listom od Kaspara a v časti s rodičmi Paula a Andersa. ()

Reklama

laik_60 

všetky recenzie používateľa

kto nevidel úvodný film, nemá pre neho seriál žiadnu cenu. V seriáli sa už tvorcovia zahrali akosi na psychológov a psychiatrov, venujú sa osudom jednotlivých zainteresovaných "po ...." Ale celé sa mi to zdá také .. akési ... ako v tom českom rčení "pozdě bycha honiti". Najlepšie diely, 1., 4., 6., no a ten 7. ??? tam to fest pohnojili :( . ()

Luk Skywalker 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem na doporučení jen poslední díl, jako ten, který za něco stojí. Ta romantika to kazila, ale vzhledem k tomu, že 7.díl má stopáž hodinu 20 minut, tak tam něco navíc být muselo (navíc to nepůsobilo moc reálně, ale i taková událost v 1% případů může nastat). Přestože je to seriálové pokračování, tak ten díl, který jsem viděl své opodstatnění má. ()

Mafian 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem si vyjel trestní zákoník, abych zjistil jestli by u nás mohl člověk dostat podmínku za organizaci a provedení masové vraždy několika mladistvých. Estonský soudní systém, který dá stejný trest obyčejnému sexuálnímu násilníkovi, je lepší než ten americký, to vám povím. První díl byl fajn, zbytek ušel a ten závěr podrývá celovečerní film. ()

Zaujímavosti (3)

  • Laine Mägi, která ve filmu ztvárnila roli třídní učitelky, je matka Mikka Mägiho, hlavního ze šikanátorů Paula. (Maty.tekk)
  • Kaspar (Vallo Kirs) má v siedmom dieli na kľúčoch prívesok s podobizňou Marylina Mansona. (metal.storm)
  • V 6. epizodě se ochrnutý Toomas Sinijärv (Joonas Paas) doma ve svém pokoji vybourá na vozíčku. Když mu následně pomohou rodiče, tak Toomas pohne nohami. (ČSFD)

Reklama

Reklama