Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál priamo naväzuje na film Zkazená mládež z roku 2007 a opisuje osudy študentov, ktorí prežili masaker. (slavo_held)

Recenzie (66)

Ergon 

všetky recenzie používateľa

Seriál, který bezprostředně navazuje na film - zajímavý a ojedinělý projekt! Pátá epizoda je jednoznačně nejslabší a, podle mně, zbytečná a zdlouhavá, což má ve výsledku vliv na celkové hodnocení, které snižuji na 4*. Poslední, sedmá epizoda je jednoznačně nejlepší a soudní proces završí tento skvělý počin. 405. HODNOCENÍ! ()

zuzka236 

všetky recenzie používateľa

K pokračovaniu filmu Klass niet čo dodať... každá jedna časť priniesla niečo nové a iné, pocity spolužiakov, učiteľov, pozostalých rodičov šikanujúcich a najmä samotného Kaspara, prežívanie jeho priateľky, jedného z jeho šikanérov Tomasa a rodičov Jozefa naozaj dojali. Málokto dokáže pochopiť a vcítiť sa do ľudí, ktorým sa v živote prihodí niečo takéto, myslím, že tento seriál bol naozaj dobre spracovaný a divákom to sprostredkoval najlepšie ako sa to dalo ukázať. v niektorých častiach bol otvorený koniec a mne chýbal uzavretý koniec bez otáznika v mojej mysli :-) - napríklad v časti s Theou a listom od Kaspara a v časti s rodičmi Paula a Andersa. ()

Reklama

Mafian 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem si vyjel trestní zákoník, abych zjistil jestli by u nás mohl člověk dostat podmínku za organizaci a provedení masové vraždy několika mladistvých. Estonský soudní systém, který dá stejný trest obyčejnému sexuálnímu násilníkovi, je lepší než ten americký, to vám povím. První díl byl fajn, zbytek ušel a ten závěr podrývá celovečerní film. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Kým Klass je jeden z najlepších filmov o šikane a následnej tragédii vôbec, jeho seriálové pokračovanie je jedným z najlepších stvárnení osudov po takej strašnej udalosti. Nemá tú silu ako film, predsa len, tam šlo doslova o život. Má ale inú silu a to je citlivé stvárnenie ľudských životov, do ktorých zasiahne tragédia. A tá môže zničiť každého od spolužiakov, cez učiteľky až po rodičov. Univerzálny návod, ako sa z toho dostať, neexistuje a seriál nám ukazuje rôzne spôsoby reakcie na taký veľký zásah do života. Výčitky, prečo sme si nič nevšimli. Výčitky, prečo moje dieťa nebola vlastne obeť, ale v podstate útočník, ktorý to celé spustil. Úvahy študentov o tom, prečo sme to dopustili, prečo sme sa takto správali. Celý seriál je akoby jedna veľká úvaha až filozofická reflexia, ale to všetko je natočené veľmi pútavo. Všetky komorne ladené príbehy sprevádza vynikajúca hudba. Samozrejme bez videnia pôvodného filmu seriál nemá zmysel sledovať. ()

Nach 

všetky recenzie používateľa

Dokonalý, ucelený obraz dění po tragédii, která nastala v závěru původního Klass. Každá epizoda přichází s originální zápletkou, jejíž celek je úzce svázaný s prvotním snímkem. Pár epizod je sice slabších, ale kompletně se jedná o výtečné dílo, které by se mělo i s filmem povinně promítat na školách. Nejlepší epizody: jedna, čtyři a sedm. Poslední epizoda navíc dává původnímu filmu zcela nový rozměr. Prostě doporučuji. 84% ()

Zaujímavosti (3)

  • Kaspar (Vallo Kirs) má v siedmom dieli na kľúčoch prívesok s podobizňou Marylina Mansona. (metal.storm)
  • V 6. epizodě se ochrnutý Toomas Sinijärv (Joonas Paas) doma ve svém pokoji vybourá na vozíčku. Když mu následně pomohou rodiče, tak Toomas pohne nohami. (ČSFD)
  • Laine Mägi, která ve filmu ztvárnila roli třídní učitelky, je matka Mikka Mägiho, hlavního ze šikanátorů Paula. (Maty.tekk)

Reklama

Reklama