Reklama

Reklama

Stratený symbol

(TV film)
všetky plagáty
Veľká Británia, 2009, 45 min

Obsahy(1)

Hlavného hrdinu známeho Brownovho románu Stratený symbol privedie pátranie do srdca lóže slobodomurárov. Autori dokumentárneho filmu sa preto rozhodli poodhaliť rúško tajuplnosti, ktoré túto najtajnejšiu organizáciu na svete zahaľuje. Nie je to jednoduché, pretože takmer tri storočia milióny slobodomurárov dodržiavajú sľub mlčanlivosti. Od svojho vzniku pred 300 rokmi v Londýne bolo slobodomurárstvo opradené konšpiračnými teóriami. Znepokojivými, záhadne tajnostárskymi a bezpochyby kontroverznými. Filmári sa preto snažia oddeliť mýty od pravdy. Po prvýkrát sa pred kamerami otvoria dvere slobodomurárskych lóží a ich kódex mlčanlivosti a posvätných rituálov bude odhalený svetu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (2)

mm13 

všetky recenzie používateľa

Konšpiračné teórie všetkého druhu sú mi pekne u prdele. Netvrdím, že na niektorých nie je štipka pravdy, ani že sa nemá pochybovať o (skoro) všetkom, ale zároveň je okolo každej z nich toľko z prsta výcucov a hovadín na smiech (alebo hnev, záleží od momentálnej nálady), že to skrátka odmietam riešiť. Hlavne v nich vidím kolektívnu potrebu vymaňovať sa z vlastného podielu na stave vecí. Zameťme so slobodomurármi, židmi, rockefellermi, Ligou nespravodlivosti a keď ani vtedy nebude s našim svetom všetko v poriadku, sadnime si a počkajme na príchod mimozemšťanov. Aj z tohto pohľadu by ma teda v podobnom dokumente viac zaujímala história, jej kontext, celkovo širší pohľad na vec, než takýto výlet medzi bezpohlavných súčasných vyznávačov smiešnej sekty s trápnymi obradmi. Sú to len pochybné existencie zabudnuté v čase a stratené vo vlastných ulitách, upnuté na svoju predstavu Jediného a Najvyššieho, ktoré sa cítia dotknuto, z čoho všetkého že ich to obviňujú, no nebyť týchto konšpirácii, stratila by ich existencia aj pre nich samotných posledný zmysel. A ak sa náhodou mýlim... môže za to tento dokument, pretože presne tak nejako tu vyzneli. ()

conery1 

všetky recenzie používateľa

" Nejde o tajný spolok, ale spolok s tajomstvami." Podľa mňa dokument na objednávku a teda účelový. Ukázalo sa len toľko, koľko sa už dávno vie. Vraždy údajne spáchané slobodomurármi, sú len očierňovaním médií. Zaujímavé je, že sa nespomenuli najznámejšie. Tie rituálne rozpárané prostitútky, ktoré nakazili následníka britskej koruny ( tiež slobodného murára ) pohlavnou chorobou. Z toho by sa nevyhovorili. ()

Reklama

Reklama