Reklama

Reklama

Matt Weston (Ryan Reynolds) síce pracuje v CIA, ale napriek tomu sa pekelne nudí. Jeho poverením je spravovať tajné väzenie v Kapskom meste, v ktorom doteraz nebol nikto „ubytovaný“. Hneď prvý hosť bude z kategórie VIP. Tobin Frost (Denzel Washington) je bývalý elitný agent americkej tajnej služby, ktorý začal pred rokmi pracovať proti materskej organizácii. Predával informácie každému, kto bol ochotný zaplatiť dostatočnú sumu, vraždil bývalých kolegov, dodával materiálnu podporu teroristickým režimom po celom svete a trvalo takmer desaťročie, kým sa ho podarilo chytiť. Táto veľká ryba sa za mrežami dlho neohreje, keď na utajený objekt zaútočia neznámi ozbrojenci. Doteraz nie príliš akčný Weston sa rozhodne chytiť príležitosť za pačesy a s Frostom utečie. Väzňa si nesmie príliš púšťať k telu, no musí ho za každú cenu chrániť. Navyše musí zistiť, kto a prečo sa snažil dostať jeho „chránenca“. Obom hrozí smrť, v pätách totiž majú nebezpečnú skupinku. (TV Markíza)

(viac)

Videá (35)

Trailer

Recenzie (449)

Psema 

všetky recenzie používateľa

"Tony Scott na kapačkách"... Generické thrillerové cvičení, jichž se musí po hollywoodských studiích válet mraky. Všechny se přitom ohání hezkými myšlenkami (špionážní agentury jsou zlo... hm, díky, to jsme nevěděli), aniž by v zásadních bodech fungovala elementární logika, nejelo se permanentně podle žánrových učebnic a na každém rohu nevyčuhovalo kvanta klišé, jejichž výskyt odhadnete s přesností na setinu vteřiny. Jako film mladšího ze Scottů by to možná ještě fungovalo. Díky ospalé rutině Mr. Espinosy (toho chlapa snad taky vygeneroval počítač) upadnete do apatie po půl hodině a proberete se leda u závěrečných titulků, jejichž hip-hop v pozadí má větší "drajv" než jakákoliv akční scéna (nepovedená snaha o Greengrassovské snímání bolí) a font písma šťávu, již mu může smutně spotřební Washington leda závidět. Mrzí mě to hlavně kvůli Reynoldsovi, který by akční pecku potřeboval jako sůl a tady se evidentně snažil jet naplno. Asi jako jediný. 5/10 ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Tohle je Překvápko.. Tenhle film vyloženě škemrá o Pátou hvězdu, kterou nedostane!.. Dávám silnou Čtyři!! Super Akce.. Konečně Normální Kamera, Vychutnával jsem si veškeré Záběry.. a nedýchal jsem.. Denzela mám Rád.. Dokonce mě překvapil, že se umí stále skvěle Prát.. A Reynolds, který hraje spíše v romanických komedíích.. Svou Roli zahrál Dobře a vůbec mi nevadil.. Super Akční Film Roku 2012!! ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

O Safe House platí - čím menej viete, tým lepšie si ho vychutnáte. Akčná zmes je dobre namixovaná v celej stopáži a väčšinu času nemáte možnosť vydýchnuť. Ten úvod je síce akoby milé naťahovanie a napínanie, no potom začína zbesilá séria scén. Okrem rutinných strieľačiek, naháňačiek tu je veľký počet prekvapivých nárazových vtrhnutí do akcie. Z ničoho nič sa dej ocitne v akcii neporovnateľnej so situáciou pred pár sekundami. Akcia si zakladá na nepokojnej kamere, ktorá sa stáva občas neprehľadná. Inak sa však jedná o kvalitnú akčnú naháňačku. Akčné scény boli však dokonalé, zvuk úchvatný a divák do poslednej minúty nevie ako film skončí. Minimum kamerových obletov či spomalených záberov vytvára celkom zaujímavý pocit poctivej akcie z 90. rokov. A tú mám ja rád. ()

Larrysbride 

všetky recenzie používateľa

V průběhu sledování jsem si skutečně připadala jak Reynolds sám na začátku snímku - unuděná k neuvěření! Vůbec první snímek po HODNĚ DLOUHÝ době, u kterého jsem to už prostě nevydržela a půl hodiny před koncem vypla. Tohle ne, pánové. Takhle by to nešlo. Jednu hvězdičku za tu rvačku mezi Kinnamanem a Reynoldsem aneb Když není poblíž nic efektivnějšího, i kávová konvice poslouží jako zbraň. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný thriller s Denzelom Washingtonom. Má dosť dobrý príbeh o bývalom špičkovom agentovi CIA, ktorý časom odišiel zo služby a začal obchodovať s tajnými informáciami, kvôli čomu sa stal nepohodlným, ale nikto ho nevie dostať, až ho raz okolnosti prinútia prihlásiť sa sám. A tak je prevezený do utajeného domu tajných služieb, kde sa zoznámi so schopným, ale nevyužívaným a podceňovaným agentom a keď sa mu podarí uniknúť, mladý agent urobí všetko preto, aby ho chytil a ukázal svoje schopnosti. Spracovanie je ale skôr sklamaním, s úvodnou polhodinou som nadmieru spokojný, film je dynamický, dá priestor obom hlavným protivníkom a celé to pôsobí veľmi zaujímavo, obzvlášť všetko, čo súvisí s utajeným domom, takže na úvod viac než ideálne, ale únikom z domu sa to výrazne zhorší, síce stále sa na to dá bez problémov pozerať, ale už ma to až na pár výnimiek moc nezaujímalo, až príliš moc priestoru dostane práve ten nudnejší z dvojice, mladý agent, čo je škoda, až záverečná fáza dojem vylepšuje, ale už je dosť neskoro. Akcie mohlo byť aj viac, ale aspoň tá je v rámci svojej kategórie celkom slušná. Nájde sa tu pár súbojov v modernom štýle, takže jeden na jedného pri roztrasenej kamere, ale dá sa na to pozerať, trochu väčšinou nenápaditého strieľania, ale najviac priestoru dostanú rozličné naháňačky, či už v automobiloch alebo aj pešo a tie sú celkom vydarené. Najviac sa mi páči všetka akcia z prvej polhodiny, obzvlášť slušná situácia na toaletách a nasledovné prenasledovanie. Herecké obsadenie nie je zlé, najväčším a zároveň jediným záporom je Ryan Reynolds, jeho postava síce nie je zlá, ale on sa na niečo podobné vôbec nehodí a nanešťastie má aj najviac priestoru, neporovnateľne lepší je Denzel Washington, ktorý v prvej fázi takmer nezmizne z obrazu, ale potom už má menej priestoru, ako by som chcel a viacero slušných vedľajších postáv ako Brendan Gleeson, Vera Farmiga alebo aj Robert Patrick. Réžia a technická stránka nie sú zlé, síce mi tento štýl až tak moc nevyhovuje, ale nemám s ním väčší problém. Spočiatku som bol príjemne prekvapený, čo ale nanešťastie nevydrží, Nepriateľ pod ochranou určite nie je zlý film, na jedno pozretie ideálny, ale znovu by som to už nepozeral. 59% ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (11)

  • Z důvodů zvýšených obav o vlastní bezpečnost se film nenatáčel v Riu De Janeiru, jak filmařský štáb původně zamýšlel, ale v Kapském městě. (Conspi)
  • Písnička k traileru je od Jay-Z a Kanye West, jmenuje se No Church In The Wild a je z alba Watch The Throne. (montongery)

Súvisiace novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (viac)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (viac)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (viac)

Reklama

Reklama