Reklama

Reklama

Nie je to tak dávno, čo Chris Farraday (Mark Wahlberg) patril k pašeráckej elite. Svoju kriminálnu kariéru však z lásky k rodine zavesil na klinec a na živobytie si už nejaký ten piatok zarába legálnou prácou. Lenže keď sa jeho švagor Andy (Caleb Landry Jones) dá na zlé chodníčky, vstúpi do drogového biznisu a poriadne to pohnojí, jeho bezcharakterný a nemilosrdný šéf Briggs (Giovanni Ribisi) na Chrisa pritlačí, aby ho prinútil splatiť Andyho dlhy tým, čo mu ide najlepšie – pašovaním! Keďže jeho meno má v pašeráckych kruhoch stále istý cveng, netrvá dlho a Chrisovi sa podarí zostaviť spoľahlivú posádku, s ktorou sa chystá preplaviť do Panamy, aby odtiaľ do štátov previezli miliónový balík falošných peňazí. Lenže zdanlivo nepriestrelný plán zlyhá a Chris má len pár hodín na to, aby akýmkoľvek spôsobom zabezpečil potrebné financie na vykúpenie svojej manželky Kate (Kate Beckinsale) a synov, ktorí sú ďalší v poradí na zozname smrti krvilačných drogových bossov... (TV Markíza)

(viac)

Videá (26)

Trailer

Recenzie (474)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ako bol originál pre mňa miernym sklamaním, pretože som čakal pecku, tak je remake miernym príjemným prekvapením, pretože som čakal prúser. Kvalitatívne zhruba na rovnakej úrovni, takže niektoré klišé sa opakujú. Veci sa nepríjemne komplikujú, na druhú stranu sú ale s ľahkosťou riešené. Realitu som neočakával, takže mi to nevadilo. Je príjemné, že sa americký akčný film môže odohrávať napríklad na Paname a polovicu času na lodi. Niektoré zvraty sú pomerne prekvapivé a dej pekne odsýpa. Super film na chlapský večer s viacerými chlapmi v obývačke s pivami v ruke. Napríklad aj s Wahlbergom a Ribisim. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Standartní věc. Hlavní přestřelka nic moc, kamera špatná, příběh sice solidní, ale zpracování a tématika je už sama o sobě v podstatě dost průměrná, místy i braková. Při úvodu jsem doufal, že náběh na Miami Vice style nebude jen úvodních několik záběrů, ale že podobně dokonale vytuněných prvků tam bude hodně a bude jimi prošpikovaný celý film, bohužel nestalo se tak. Několik světlých chvilek sice ano, ale jinak průměr pure and simple. Wahlberg hraje zase toho svého typického drsňáka. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Páčilo sa mi to. Scenáru síce chýba nejaký silnejší (netradičný) moment, ale v rámci žánru dobre odvedená robota. S poodbnou béčkovou zápletkou naložilo 60 SEKÚND omnoho horšie. ITALIAN JOB bol na prvý pohľad poctivejší, ale omnoho rýhchlejšie my vyfučal z hlavy. V záplave priemerných filmov z poslednej doby vytŕča práve tento... (Najzaujímavejšie sú momenty, keď sa film začne hrať na ZBESILÝ ÚTEK.) Stačila by jedna nekomrpomisnejšia scéna (napr. drsnejšie finále) a bola by to pecka... ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Pár absurdít, ktoré sa sa v priebehu jazdy vyskytli, kompenzuje sofistikovanosť celého príbehu a spôsobu, akým Wahlberg organizuje akciu. Treba však poznamenať, že nejde o nič nové. Príbehov, pri ktorých zhodou okolností zapadne do seba niekoľko desiatok premenných a naoko neuskutočniteľný plán sa podarí, sme tu už videli nemálo. Avšak silná dramatickosť, dynamika, výkony a atmosféra posúvajú túto snímku medzi top otváracie filmy roku 2012. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Baltasar Kormákur poměrně často pendluje mezi jeho rodnou zemí – Islandem – a Amerikou, kde mu s radostí investují do filmů nejen peníze, ale i zajímavé filmové tváře. Klobouk dolů, co za ty roky dokázal, protože střídat to takhle ob rok dokáže málokterý evropský režisér. Snad jenom škoda, že Kontraband mě příběhem vůbec nezaujal. Mark Wahlberg hraje klasickýho drsoně, kterému se stačí podívat jen do ksichtu a všem bude jasné, co se v příštích sekundách bude dít. Celý ten kontraband je ale proces, který šel totálně mimo mě. Ať už ten kluk, kterej to všecko posral (ten obzvlášť) nebo ten nápad s těmi penězi a jejich převoz. Každopádně uznávám, že natočené to bylo hodně dobře. A to, že se kamera sem tam klepe, proti tomu v tomto případě vůbec nic nemám. Zase tak hrozné to nebylo. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (13)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Orleans a Panama City. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (viac)

Washington a Wahlberg jsou bouchači

Washington a Wahlberg jsou bouchači

09.02.2012

Z pašeráckého thrilleru Kontraband se vyvinul příjemný malý hit. Není divu, že režisér Baltasar Kormákur a hlavní hvězda Mark Wahlberg opět spojí síly. Akční krimi 2 Guns napsal scenárista Blake… (viac)

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

06.12.2010

Může se zdát, že Mark Wahlberg teď bude hrát ve všem. Nepochybně se jedná o součást kampaně před uvedením boxerského dramatu The Fighter, ale jeden projekt je tady už dávno a natáčení začne už v… (viac)

Reklama

Reklama