Reklama

Reklama

Julie Kellerová (Jennifer Westfeldt) a Jason Fryman (Adam Scott) sú už celú večnosť najlepší priatelia – a minimálne rovnako dlho im je absolútne jasné, že nikdy, ani omylom, sa vo svojom vzťahu neposunú na vyššiu úroveň a nezaľúbia sa do seba. Paradoxne sa im však práve preto zdá byť nápad mať spolu dieťa neodolateľný a vskutku brilantný! Keďže sa nemilujú, nemal by byť žiaden problém pre jedného z nich starať sa o dieťa, kým si ten druhý užíva krásy nočného života vo Veľkom jablku - a následne si to zopakovať v opačnom garde. Teda teoreticky bez debaty... A spočiatku sa naozaj zdá, že ich neobvyklý nápad je ideálny riešením pre moderných nezávislých rodičov a že funguje ako švajčiarske hodinky - Julie a zaľúbi do atraktívneho Kurta (Edward Burns) a Jason nájde svoju ženu snov v prekrásnej tanečnici Mary Jane (Megan Fox)... Ibaže potom sa stane čosi naozaj neočakávané – kým sa vzťahy ich najlepších priateľov pomaly, ale isto menia na nefalšované peklo, Julie a Jason sa začnú zbližovať. A to sa predsa nikdy nemalo stať! (TV Doma)

(viac)

Videá (17)

Trailer 1

Recenzie (79)

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Reálnější, vyspělejší, méně předvídatelné a místy o dost vtipnější Friends with benefits, ale s dětmi. Aneb utrpení jménem rodičovství. Škoda toho klišé konce, ale tomu se asi "nedalo" vyhnout. No a..Megan Fox se do filmů vážně hodí jen jako "sexy ozdůbka". Nějak si nejsem vědoma toho, že by zde ukázala, jak umí hrát, protože v podstatě dělala to co vždycky-špulila pusu a hrudník do kamery. A tady se ještě navíc vážně jen mihla (uff). Jinak milé překvapení. ()

tempus 

všetky recenzie používateľa

Podíval jsem se na tento film, protože upoutávky k tomuto a k filmu Pod jednou střechou (to již chci vidět nějaký čas) vypadali velmi podobně, a tak jsem se podíval na Svobodné se závazky. Jaké to bylo? Lepší 4* a protože je to podhodnoceno, dávám 5*. Po celou stopáž je děj vyrovnaný a nepřeslazený. Romantika je zde mužského typu (i přesto režírované a napsané ženou), ale film je jasně (a je to dobře) žensky režírovaný =>originální dílo. Oboje je přesto v dokonalé symbióze a film šlape jako hodinky. Pokud bych to mohl nějak vylepšit, tak bych dal nějak vědět, jak rychle ubíhají měsíce a roky. Je to jen drobnost, ale pomohla by °-)).PS Greg Berlanti a Katherine Heigl se budou muset hodně snažit (kvůli které mě film zaujal), aby překonala Jennifer Westfeldt. ()

Reklama

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Sám mám priateľov s deťmi a nikdy som sa na to nepozeral a nekalkuloval o tom ako dvojica Jason a Julie, jednoducho raz príde čas, keď človek musí zobrať zodpovednosť do vlastných rúk a popasovať sa s tým. V dnešnom modernom a slobodnom svete sa stávajú aj také dobrodružstvá aké si dohodol a prežil spomenutý pár, ktoré miestami pôsobilo vtipne a samozrejme aj romanticky. Rôzne úvahy a komentáre na adresu mať dieťa v ich prípade pripadali ako návod či výstraha pre budúcich rodičov, aby si zvážili plusy a mínusy, ktoré prídu pri narodení dieťaťa. Príbeh dostal trocha predĺženú minutáž a v niektorých momentoch zas naopak príliš zrýchlenú dejovú podstatu, čo mi nevyhovovalo. Potešila ma prítomnosť Megan Fox škoda, že len v malej vedľajšej úlohe a voľnosť nevkusných vyjadrení pri ponuke na sex a podobne. Celé to pôsobilo ako zamrznuté maslo z chladničky na ktoré treba dlhšie čakať, kým zmäkne a potom si ho ideálne natriete a pochutnáte si na ňom. Za priemernú komédiu s vysokým romantickým nasadením dávam 50%. ()

TommyDiamond 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé co ještě ty lidi nedokážou vymyslet. Dva kamarádi se domluví se spolu budou mít dítě. Ovšem to je vše. Bez závazků. Bez vztahu. Pouze dítě. Půjde to? Skončí nakonec spolu? Téma celkem ujde, ovšem provedení je horší. Film mě po půlce nudil a finále bylo mdlé. Další kaňkou na kráse byly hádky ostatních párů. Byli trapné a přišli mi zbytečné. Celkem bych film ohodnotil jako horší průměr. Celkově 40% ()

ArsenalEagle 

všetky recenzie používateľa

Nebýt závěrečných 40 sekund, snad bych i uvažoval o plném počtu. Sympaťák Scott, a i když pro mě nepříliš přitažlivá (ano, také mě nepřitahuje) Westfeldt, tvoří skvělé vtipné duo, které nám toho plno nabízí. Kamarád (tedy spíš kamarádka) taky ráda, akorát jen jednou a bez gumy. Vtipná komedie se špetkou dramatu a spoustou svěžích scén (o které se zapříčiňuje hlavně Scott) ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (2)

  • Kristen Wiig, Chris O'Dowd, Maya Rudolph a Jon Hamm si společně zahráli již ve filmu Ženy sobě (2011). (žvanimírek)
  • Celý film bol natočený v americkom meste New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama