Reklama

Reklama

Advent

(študentský film)
  • angličtina Advent (festivalový názov)
Krátkometrážny
Česko, 2010, 18 min

Obsahy(1)

Rekonstruovaný dokument z periferie předvánoční Prahy. Jeden večer a jedno ráno v životě šesti postav, hledajících své místo v prostoru světa na počátku 21. století. Narkomanie, alkoholismus, pornografie a popmusic jako léky na otevřené rány vlastního života. Barevný, melodramatický, stylizovaný dokumentární pohled do periferie lidské společnosti a individuální existence. Postavy před kamerou otevřeně a do krajnosti předvádějí symbolické výjevy ze svých vlastních životů. Záznam na 35 mm film, exkluzivní materiál vyhrazený hvězdám velké hrané kinematografie, dodává jejich odvaze a důslednosti podvratný charakter invaze do uzavřeného prostoru těch silných a šťastných. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

Jellini 

všetky recenzie používateľa

Aby to fungovalo, chtělo by to dvojnásobnou, možná trojnásobnou metráž. Inspirace Seidlovými filmy je zřejmá, jeho filmy jsou však podložené vynikajícími scénáři. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Prečo nie. Osoby a obsadenie: Nadávajúci starý feťák, pichajúci si svoj voľnočasový koníček rovno do vytetovanej Sochy slobody na predlaktí. Obézna matróna, zisťujúca, že je tehotná. Výzorom a správaním má veľmi blízko k transvestitovi Divineovi, známemu z trashových komédií Johna Watersa. Odpudzujúca alkáčka, potúžená pivom hrajúca v klube stolný futbal alebo tancujúca pri tyči. Mejkapom zmaľované fľandry na nepoznanie. Jedna z nich, peroxidová bloncka robí klienta ďalšiemu hrdinovi - černosšskému sekuriťáckemu strážcovi parkoviska. Advent priniesol zdôraznenie typizovaných výjavov zo života prekariátu a závislých. Nič viac. Z čoho, ako a prečo žili ako žili (a prečo si jeden z nich bodal do žily) sa nedozvieme nič. Možno nabudúce. Advent odohraný v znamení lepšieho priemeru. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama