Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starověká kletba ožívá. Laskavá legenda z odvrácené strany. Svatého Mikuláše zná snad každý! Rok co rok se děti těší na hodného dědouška v červeném hávu, který rozdává sladkosti. Ovšem jen hrstka zasvěcených ví o tajemství přísně střeženém církví a vládou, že Mikuláš byl ve skutečnosti kacíř a masový vrah. Vlivem pradávné kletby se navíc každého 5. prosince, když je měsíc v úplňku, vrací ze záhrobí a s bandou věrných zlotřilců pořádá krvavý hon. Policista Goert, kterému v dětství Mikuláš vyvraždil rodinu, se snaží dalšímu krveprolití zabránit. Jenže nikdo mu nevěří... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (116)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V našich krajoch sa traduje, že svätý Mikuláš je starý dobrák s dlhou bielou bradou, ktorý piateho decembra počas noci pravideľne obdarúva deti sladkosťami. Avšak progresívni, holandskí filmári ho vykreslili v iných farbách. Urobili z neho zhýralého biskupa, kacíra, ktorý so svojou zbojníckou bandou terorizoval pokojne žijúcich obyvateľov vidieka. Tí ho síce zlinčovali, ale tým jeho vyčínanie neskončilo. Po smrti sa z neho stal temný prízrak, "Nesvätý, krvavý Mikuláš", ktorý nemilosrdne zmasakruje každého, kto sa mu pripletie do cesty. Raz za dvadsať tri rokov je piateho decembra spln mesiaca. A to je presne ten čas, kedy mŕtvy nesvätý Mikuláš rozpúta vražedné besnenie. *** ()

Zombiepod 

všetky recenzie používateľa

Od začiatku vidno že to nie je tupá americká produkcia (severania nakoniec filmy točia vynikajúco), a rovnako to vyzeralo aj s týmto kvázi hororom. Nudný začiatok sa však rozbehol do hororu s nadupanou atmosférou strachu, kvalitnou štýlovou réžiou a jednoducho parádneho Amsterdamu. Ale nech sa na mňa nikto nehnevá, pokaziť to tým undead Mikulášom a jeho bandou zombie poskokov, to veľmi hrôzu nenaženie, skôr naopak, dobre som sa občas zasmial. Bohužiaľ javilo sa to ako skvelý severský horor, ale dopadlo to zasa len tak, že sa z toho vyklubala obyčajná, nezaujímavá vyvražďovačka s Mikulášom na čele. ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Kvalitný horor, ktorý ma bavil od začiatku do konca. Dokonca som si myslel, že po úvodnej 10-minútovke to bude aj na plný počet. Napokon to síce až taká pecka nebola, ale viac som ani rozhodne nečakal. Jednoduchá vyvražďovačka s netypickým (ale skvelým) záporákom, ktorá obsahuje viacero podarených mordov a gore scénok. Vzhľad Mikuláša a jeho kostlivcov bol na tom všetkom najlepší, a keď sa ešte preháňál na koni po strechách... bomba. V prostrednej časti síce bolo zopár hluchých miest, ale vynahradila mi to masakrálna koncovka. Nakrútené to bolo taktiež veľmi pekne. Najviac ma však prekvapujú poniektoré "náročné" hodnotenia, čo ste čakali? Miliardový megahit? Trefný komentár: Oxymoron. ()

reqiuem odpad!

všetky recenzie používateľa

Je pravda, že se mi těžko hodnotí film, u kterýho jsem v půlce začal podřimovat, ale nepochybuju o tom, že jsem všechno podstaný viděl. Včetně BAF! na konci. Mikuláš porcující své oběti různými a dozajista roztodivnými způsoby je zpracovám nadmíru bídně a je zároveň jedinou věcí, která stojí za posměch. Film se nesnaží brát vážně, ale je tak příšerně hloupej a řemeslně nezvládnutej, že se ocitá za hranicí jakýhokoliv vkusu. Upřímně ani trochu nechápu, jak mohl bejt film v Nizozemsku tak divácky úspěšnej(i přes populární mikulášskej mýtus) a docela by mě zajímalo, jakej horor je tam považován za odpad. Béčka ano, ale ne Krvavýho Mikuláše./MFF a WTF ()

666teen 

všetky recenzie používateľa

V Holandsku se ozlombrko hulí ušlechtilé traviny, pročež tady si nejsem záměrem tvůrců zcela jist. Výsledek jejich smažení tomu odpovídá. Po shlédnutí Rare Exports někoho napadlo, že po Santovi je další kandidát na zabijáckou mrchu bodrý tlusťoch s nůší a přáteli na nejvyšších i nejnižších místech. Dáme mu pěknou berlu k zabíjení, kterou mu bude závidět i frontman každé blackmetalové smečky, nějaké ty pohůnky a necháme tomu volný průběh. Všechno špatně. O dva špeky dál to mohlo i bavit. Takhle, satanžel, vítězí na celé čáře norský, lidožravý Santa. ()

Galéria (22)

Reklama

Reklama