Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorovi kontroverzných KIDS, newyorskému fotografovi Larrymu Clarkovi, zachutila sláva a tak sa ju snaží zopakovať s ešte väčšou dávkou sexuálnej otvorenosti. Zatiaľ čo v KIDS bol sex medzi deckami niečím, čo im ničilo životy, v Ken Parkovi už decká žiadne životy nemajú a sex je pre ne tým posledným, čo ich drží nad vodou. Ústrednými postavami sú mladý kalifornský skateboardista a jeho kamaráti, a veľkú rolu tu hrajú tiež rodičia a starí rodičia, ktorých vzťah k deťom (a naopak) je stredobodom sociálnej kritiky filmu. Vo filme sa prelínajú štyri individuálne príbehy, pričom zvraty v deji prichádzajú vo chvíľach, kedy by sme ich očakávali najmenej. Kameraman a spolurežisér filmu Ed Lachman zhŕňa jeho posolstvo do krátkej repliky: "Aj dospelí aj mladí, všetci sú obeťami." (POMO)

(viac)

Recenzie (287)

MartinNDL 

všetky recenzie používateľa

Já proti experimentům, sexu atd. nic nemám, ale co je proboha tohle? Vždyť je to jenom sračka, nicneříkající sračka. Třeba u hororů nikdy nezavírám oči - jsem asi tvrdej kluk. Ale když máte před sebou týpka, co se škrtí a onanuje při poslechu vzdychajících tenistek, to mi přišlo nechutný. Proč se mám sakra koukat na masturbujícího hipíka? Jsem snad teplej? Ne. Proč se má kdokoliv koukat na masturbujícího hipíka? Vždyť to nemůže vzrušovat ani dívky. Ten hipík je nechutnej a hnusnej. Pánové režiséři, jděte s touhle sračkou do prdele. ()

2Pac 

všetky recenzie používateľa

Sadal som k tomu s tym, ze to bude nieco podobne a aj tak dobre ako Kids.Mylil som sa.Tiez sa to sice zaobera American teenage life, ale je to strasne povrchne.Snazi sa to zabrat siroky zaber osudov.Vsetko je nacate a nedopovedane.Tvorcovia namiesto kvalitnej filmarskej prace pouzivaju neucelne "sokujuce' vyjavy... ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

No za těch pár celkem odvážných sexuálních scén jsem i přemejšlel o 3*, ale na druhou stranu to nevyváží fakt, že obsahově je to naprosto o ničem podobně jako předchozí snímky od tohoto režiséra. Prostě jenom samý, šukání, fetování atd ve filmu plným totálních dementů. Tak z toho si zase jako fakt na prdel nesednu.45% ()

Fanucci 

všetky recenzie používateľa

Jaký je message tohoto filmu mi zůstává skryto. Nevím co si z něj mám vzít. Měl šokovat sexuálními scénami? Nic hrozného. Nebudu se nad tím pohoršovat...proč taky. Tyto a násilné scény (např. vražda v posteli) ale ve filmu působily dost samoúčelně. Celé to nepůsobí jako celek, nemá žádnou vypovídající hodnotu. Jde o jakési nahlédnutí do životů několika nešťastných lidí, kteří se nedokáží smířit s např. úmrtím blízkého, nevyjádřenou sexuální orientací, nudou, despotismem rodičů...Film bohužel nic nevyřeší (což by nevadilo), ale nepředkládá ani nějaké finální rozuzlení, myšlenku nebo názor k zamyšlení (což už vadí:-)...Pár námětů je tam zajímavých, ale brutálně nedotažených do konce. Takže pouze 2 hvězdy. Pro fanoušky Prison Breaku - ve filmu hraje Brad Bellick;-) ()

d-fens 

všetky recenzie používateľa

PLUS za úprimnosť (?), odvahu, aj kameru, za občasnú vtipnosť (víš proč si mě tvá máma vzala, protože mám svaly), za herectvo (najmä claudeova rodina, claudeovi zhulení kamaráti, ale aj tate), za pocit naliehavosti problémov mládeže MINUS za absolútne zbytočnú a trápnu záverečnú grupen scénu aj s hlúpou filozofiou o "Rajskom ostrove", za necitlivosť voči nič netušiacemu divákovi:), za pocit nedôveryhodnosti (až príliš veľa podivínov na jednom mieste, ale možno je visalia niečo ako peklo od hieronyma boscha:), za príliš veľa fuck (tate), za nie príliš jasný postoj autora (jasné odsudzuje to, ale kto je na vine tomu všetkému, pokrytectvo, voľná morálka, rodičia, mládež, televízia, celá spoločnosť.....alebo vláda:)?) NOTE1 objektívne sa to však nedá zhodnotiť NOTE2 všetkých pobúri onanujúci tate, no nikoho nevyvedie z rovnováhy vraždiaci tate?! ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (5)

  • Finálnu verziu scenáru, ktorú napísal Harmony Korine, ešte pozmenil režisér Larry Clark. Clark sa pôvodne snažil napísať scenár k filmu sám. (MikaelSVK)
  • Režisér Larry Clark a scenárista Harmony Korine spolu nespolupracovali prvýkrát. Stretli sa spoločne počas natáčania snímky Kids (1995). (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa v kalifornskom mestečku Visalia a v San Fernando Valley, ktoré patrí k Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama