Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá, ani nie dvadsaťdvaročná Adele sa zdôveruje na psychoterapeutickom skupinovom sedení so svojimi problémami podobným skrachovancom ako je ona. Zdá sa však, že ani skupinová terapia nezaberá, pretože Adele sa pokúsi skokom z lávky pri parížskom moste Bir-Hakeim spáchať samovraždu. Zo Seiny ju pred utopením zachráni cirkusový a kabaretný vrhač nožov Gabor, ktorý ju nahovorí, aby mu slúžila ako terč... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (66)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Patrice Leconte /Tandem 1987 a Taxi 1993/ natocil dalsi sympaticky film o dievcati so psychickym i problemami, ktore sa bohuzial rozhodla riesit dost extremnym sposobom. ZaplatGanesha ju vsak zachranil akysi chlap. Film ani nema poriadnu dejovu liniu, to vsak az tak nevadi. Yde tu hlavne o dialogy a atmosferu Pariza. Vanessa Paradis /Polovicni Sance/ skvela a z Daniela Auteuila /Jean od floretty, Manon od pramene/ som nebol namakko ako vacsina pritomnych. Podla mna je sice vyborny herec, ale holt, pisat stale oslavne ody na chlapov mi je neprijemne a podla mna aj nahovno. Delam to velmi nerad a len obcas. Reziser Leconte vsak odviedol fuckt vybornu pracu. 80 % ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Vanessa Paradis presvedčivo zahrala krásnu a vášnivú ženu, Daniel Auteuil mal dobre napísané dialógy a uhrančivý pohľad pološialeného čarodejníka, čiernobiely materiál dal vyniknúť vynaliezavej kamere, prekvapilo ma i zaradenie najznámejšej skladby Brendy Lee, ale ... bolo to pomerne málo na celovečerný film, aj keď mal iba 90 minút. Film, ktorému nemám veľmi čo vyčítať ale asi naň po krátkom čase zabudnem. ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Lecontovi čiernobiela a cirkusové prostredie (symbolická previazanosť týchto dvoch prvkov je pre film zásadná, dejotvorná a vizuálne očarujúca podobne, ako úsmev Vanessy Paradis) pristanú rovnako, ako perfektne sa dopĺňajúcemu ústrednému hereckému duu. Ako film postavený na dialógoch a kamere (detaily, otočky, nájazdy a odjazdy, figuratívne maličkosti s preneseným významom - nôž) v sprievode excelentného výberu hudby nemám pochýb, že je La Fille sur le pont jedným z najlepších a najosobitejších filmov starnúceho francúzskeho milovníka. Ale chcelo by to ešte čosi. 80% ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Když Daniel Auteuil vrhá nože na Vanessu Paradis, tak to má neskutečnou elektrizující atmosféru, která přeneseně působí dost silně i na diváka a samotnej Auteuil je tu ještě nesmírně uhrančivej a Vanessa zase smyslná, ale pokud vemu film jako celek a nebudu se ohlížet jen za těma nejlepšíma a nejpůsobivějšíma scénama, tak 4* budou tak akorát. ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Charisma vrhače nožů Daniela Auteuila a krása nymfovampa Vanessy Paradis coby dívky, která neví co chce, a střídá chlapy jako ponožky, aby vůbec něco v životě našla. Dvě neznámé ve filmu, který si neklade žádné cíle, jen a jen zachytit okamžik, uchopit moment, zastavit čas, lapit vítr. Černobílý snímek nás protáhne kabarety, večírky, kasiny i svatbami, obraz a atmosféra, to je oč tu běží. A hlavně chemie mezi dvěma lidmi, bezvadně fungující, kteří se sešli na mostě připravení skočit, a spojili se tím navždy...80% ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

  • Úvodná scéna monológu Adèle (Vanessa Paradis) trvá viac ako 7 minút. V komentári na DVD režisér Patrice Leconte hovorí, že na natočenie tejto zdanlivo jednoduchej sekvencie bolo nutné použiť viacero kamier. (misterz)

Reklama

Reklama