Reklama

Reklama

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenzie (190)

Sonnik 

všetky recenzie používateľa

He's got family, he's got power, but he's got issues. Pokud jste viděli Warriora a Hardy vám přišel excelentní. Tak jeho Tommy ve Warriorovi je proti tomuhle narušenému gansterovi Freddiemu slabý čajíček. Tohle měli být britští Sopranos. Pecka. Jenom tak pro zajímavost sem postnu jeden koment z IMDb pod který se podepíšu. "Hollywood is being flooded by a tsunami of English talent, and Tom Hardy is surfing it naked." ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Famózny gangsterský epos, ktorý míľovými krokmi prekonáva nielen väčšinu žánrových filmov, ale aj celkovú televíznu produkciu. Fenomenálny scenár totiž omnoho viac rieši mnohovrstevnaté postavy a ich vzťahové problémy v izolovanom, komornom prostredí rodiny než typické zločinecké „výstupy a pády“. Myslím, že kriminálnici nikdy neboli poľudštení do takejto miery a ich predstavitelia, ako mužskí, tak aj ženskí, všetci do jedného podávajú špičkové výkony. Akurát Tom Hardy so svojim strhujúcim výkonom z nich titánsky vyčnieva, pretože jeho Freddie je chlapík, ktorý si všetkých filmových psychopatov nonšalantne dáva na raňajky. The Take je geniálna rodinná sága, v ktorej je na priestore štvordielnej minisérie vyrozprávaný kompaktný, konštantne strhávajúci a dychvyrážajúco vygradovaný príbeh, v ktorom nie je ani jedna scéna alebo dialóg navyše. Lepší seriál si veru nepamätám. (10/10) ()

Reklama

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Sociopat Tom Hardy niekde na pomedzí Tommyho deVita a Begbieho, britsky geniálny cast, scény, pri kt.bolelo brucho, potrebný nádych&výdych medzi dielmi, ukážková gradácia. A tak akurát škoda línie s malými Jimmym a Freddiem, ktorá je určujúca pre záverečný diel a pre mňa je príliš vykonštruovaná a tým nie uveriteľná. Každopádne spoločnosť, do ktorej sa tak skoro nevrátim (čo nech je kompliment). BETTER NOT BALLS IT UP ! ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Hardy si týmto seriálom mohol uhnať rovno rakovinu pľúc. Ani si nepamätám, že by som niekedy videl postavu, ktorá by permanentne fajčila ako tu. Hrá dobre, ale je to evidentne jeho už klasická poloha, ktorá začína byť opozeraná - psychicky nevyrovnaný, komplikovaný nervák/čudák. Celá story má rozmer pomaly antickej tragédie, ale v druhej polovici už ma tie vykonštruované vzťahy prestávali zaujímať. Škoda aj, že neboli prachy na lepší make-up/masky a na lepší vizuál, lebo na to, že pokryjeme 10 rokov sa opticky skoro nič nemení (vrátane postáv). ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Mám tyhle rodinné seriály prostě rád! Tvrdě pracující tatínkové, milující maminky, hodné a slušně vychované děti, romantické zápletky, prostě obyčejný život se všemi radostmi a starostmi, jak jej všichni známe. A proto jsem nad tím, že sem tam někomu otevřou krkavici rozbitou flaškou, rozjebou hlavu na kaši bejsbolkou, opíchají nožem, ustřelí palici, znásilní manželku či zadusí fakana igelitem, ochoten velkoryse přivřít oči a pořád si plně vychutnat tu dojemnou atmosféru lásky, porozumění a psychické pohody! A Tomáš Tvrdýy patří do ústavu. Toho vyrovnaného mazlíka v žádném případě nemohl takhle zahrát jen s několika lety hereckých kurzů na nějaké zaplivané Oxford College . ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (4)

  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)

Reklama

Reklama