Reklama

Reklama

Už celé stáročia sú obyvatelia malebnej, ale odľahlej horskej dedinky Daggerhorn nútení pravidelne každý mesiac prinášať krvavú obetu vlkolakovi, ktorý počas každého splnu terorizuje okolie ich domovov – radšej mu totiž obetujú niektoré zo zvierat, akoby mal pripraviť o život niekoho z nich. Lenže keď na oblohu vypláva krvavý mesiac, netvor nečakane poruší ich nepísanú dohodu a za obeť si vyberie staršiu sestru krásnej Valerie (Amanda Seyfried). Valerie sa práve dozvedela, že ju jej rodičia prisľúbili za manželku zámožnému Henrymu (Max Irons) z dobrej rodiny. Ibaže Valerie je už od detstva zaľúbená do chudobného drevorubača Petra (Shiloh Fernandez). Mladí zaľúbenci sa rozhodnú nevzdať sa svojej zakázanej lásky a plánujú spoločný útek – ktorý im však nanešťastie prekazí už spomínaný krvavý vlčí útok. Dedinčania sa chcú netvorovi pomstiť a navždy sa ho zbaviť, a tak požiadajú o pomoc legendárneho lovca vlkov a vlkolakov pátra Solomona (Gary Oldman) – chcú, aby beštiu zabil! Lenže Solomonova prítomnosť nepokoje v dedine neutíši, ale naopak ich ešte viac vystupňuje, pretože všetkých vydesí tvrdením, že vlk, ktorého sa tak obávajú, sa počas dňa mení na človeka a pohybuje sa medzi nimi nepoznaný, pretože s najväčšou pravdepodobnosťou je jedným z nich! (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (672)

akisha 

všetky recenzie používateľa

Strašná šulovina, sterilní variace na nám známej kult, opět nepřirozený prostředí s napomádovanejma a vymydlenejma lidma, kde se nějakou náhodou zjevil Gary Oldman, a je opravdu lepší dělat, že ho člověk ani nevidí. Pro jeho šášulovský sáčko to platí dvojnásob. Koho v týhle době vůbec ještě může zajímat vlkodlak, nebo mu snad nahánět strach (krom Twilight-fans), netuším. Jedinej film, kde pro mě fungovalo spojení historickýho prostředí a moderní hudby, byl Příběh rytíře. U Karkulky a jejich "zábavy" by se jeden potrhal smíchy. Až na Seyfried jsou všichni herci otřesně nesympatický, obzvlášť hlavní "love interest" = nagelovanej model s rozhalenkou a nadřazeným úsměvem. Nechápu, že jsem vydržela až do hořkého konce a bohužel musím říct, že snad i to (první) Twilight bylo lepší, než takhle dementní splácanina. ()

swamp 

všetky recenzie používateľa

Čemu se to proboha upsal Gary Oldman?! :( Hardwicke prakticky "přetwilightila" pohádku o Červené karkulce a výsledek je takový, jaký je - příšerný. Proč sakra točí takové sračky, když umí stvořit i něco takového, jako byli Lords of Dogtown?! Jednu hvězdu za zmíněného Oldmana a velká kukadla Amandy Seyfried.. ()

Reklama

Ainy 

všetky recenzie používateľa

U filmů, kdy se děj odehrává v zapadlé, chudé vesnici někde uprostřed tajemného hvozdu, člověk očekává, že i vzhled filmových postav bude tomuto přizpůsoben. Chápu, že se my ženy chceme líbit a obzvlášť, když je na blízku Gary Oldman, ale přece jen ... Dokonale nalíčené oči, řasy, make up, to sem prostě nepatří. Rovněž nagelované vlasy milence krásné Valérie. Jindřich byl s tou vizáží tak na hraně, na rozdíl od Petra nevypadal, že by vypadl z reklamy na Head and schoulders. Příběh se mi zdál vcelku temný a přiměřeně napínavý. Zajímavá vize Červené Karkulky, jenž je úplně odlišná od známé klasiky, které se dotkne jen co by vánek větérku. Můj oblíbenec Gary, byl jako mírně záporná postava k nakousnutí, čehož si ve filmu všimli i jiní a já se jim ani nedivím. Hlavně díky němu měla i tato mysteriózní pohádka své kouzlo. Pardon, chtěla jsem říct "mysteriózní horror". ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Červená Karkulka trochu inak je minimálne na papieri zaujímavý námet ale v realite to dopadlo horšie. Čo totiž nekazí scenár bez problémov ničí Catherine Hardwicke bezkrvnou réžiou v dialógových a v akčných scénach. Ako tak za to pritom stoja akurát len úvodne minúty do príchodu Garyho Oldmana a skvelo obsadená Amanda Seyfried. S výnimkou toho ide len o silne neatmosferickú prechádzku nevyužitým potenciálom, v ktorej najviac zamrzí práve účasť Garyho Oldmana. Len Amanda samotná skrátka dobrý film nespraví. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Prišlo mi to podobne ako Tvajlajt, len s trošku lepšími hercami (Seyfried, Oldman). Musím sa priznať, že ma príbeh celkom zaujal, zo začiatku si to držalo celkom dobru a záhadnú atmosféru, ale potom ako príde na rad mizerná akcia sa to všetko prepadáva do šedého priemeru aj mizernými efektami, navyše som mal pocit, ako keby niekto prostrednú časť vystrihol a už bol zrazu koniec. Škoda, zaujímavý nápad, ale strašne slabo zrežírované. P.S.: aj vás zaujíma ako sa DiCaprio dostal k produkcii takéhoto filmu ? 60% - 3* ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (15)

  • S výjimkou Valerie (Amanda Seyfried) hrají všechny postavy v Daggerhornu buďto herci s hnědýma očima, nebo nosí hnědé kontaktní čočky. Nejpozoruhodnějším příkladem je Julie Christie (babička Valerie), která je známá svýma jasně modrýma očima. (PVi)
  • Do role Heryho tvůrci před akvizicí Maxe Ironse uvažovali nad obsazením Sama Claflina. Absolvoval dokonce i zkoušky před kamerou ve společnosti Amandy Seyfried. (Conspi)

Súvisiace novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (viac)

Reklama

Reklama