Reklama

Reklama

Veterinár (Harry Connick ml.) zachráni zraneného delfína Wintera a prinesie ho do svojej námornej nemocnice. Nikto Winterovi nedáva šancu na záchranu, okrem malého chlapca, ktorý každého okolo seba presviedča, že Winter musí žiť. Doktor (Morgan Freeman) bude mať ťažkú úlohu – vytvoriť Winterovi umelý chvost... Film je nakrútený podľa skutočného príbehu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (135)

kajda.l 

všetky recenzie používateľa

Kýč jak bič, ale podlehl jsem a po odkliknutí tří hvězdiček se jakožto věčný cynik děsně stydím. Nic tak příšerně patetického, sladkobolného, dobrosrdečného a nuceně slzopudného, kde klišé střídá klišé nechci hodně dlouho vidět. Jelikož cokoliv podobného bych bez debat a většího rozmýšlení poslal nekompromismě do odpadu! Jenže, když jde o delfíny, tak to prostě nedokážu :) ()

tahit 

všetky recenzie používateľa

Příjemný film, který pohodově charakterizuje vztah vnímavého savce k člověku. Do jisté míry by se dalo říct, že se od delfínů máme stále co učit, co se týče fair play. Ale teď vážně, není bez zajímavostí, že se s nimi stále snaží člověk navázat kontakt. Jaksi automaticky předpokládám, že je delfín moudrý, a určitě na sebe všechno hned přeci lidem nevytroubí:-) ()

Reklama

Shinnie 

všetky recenzie používateľa

Milý rodinný film, ktorý sa zakladá na nálepke "true story". Nuda to nebola a ak sa chcete rozjímať nad trpkým osudom delfína kľudne pozrite. Končí ružovo s deťmi ktoré húfne americky naskáču do vody a aby vás to citovo dorazilo a možno donútilo vyroniť slzičku tak predkladá aj autentické zábery. Ako ja neviem ale nie je sebecké ľutovať delfína keď majú niektorí ľudia horší osud? Alebo prečo potom radšej neľutovať to že Japonci delfínov zabíjajú, veď to je tiež "true story"? To by asi však nemalo taký dojímavý charakter a Happy-end. No film sám o sebe je priemerný, s príšerným českým dabingom, ale na upršanú nedeľu strávenú s rodinou ako stvorený. ()

ER 

všetky recenzie používateľa

Přiznám se, že jsem očekával film ve stylu "Můj přítel Flip",z kterého se posléze "vyklubal"legendární seriál. No nic, mírné zklamání,ale dětem se líbí a to hlavně díky výbornému hereckému pojetí malého kluka Sawyera a o to hlavně jde,jelikož jako rodinný film jde o moc povedenou podívanou a hlavně poučnou (snímky s handicapovanými dětmi). ()

whack 

všetky recenzie používateľa

Skutočný príbeh samičky delfína skákavého menom Winter, ktorá sa 9.12.2005, v Mosquito Lagoon neďaleko Mys Canaveral (Florida), zamotala do pasce na kraby, ktorej lano jej odtrhlo celú chvostovú plutvu a zlomilo dve krčné stavce. Mala vtedy iba 3 mesiace. Hneď bola prevezená do morského akvária Clearwater na rehabilitáciu, ale neočakávalo sa, že prežije. V auguste 2007 dostala Winter umelú plutvu a stala sa populárnou atrakciou v akváriu. "Je úžasné, že Winter bola zachránená, ale tento film propaguje odchyt veľrybovitých cicavcov. Delfíny nepatria do zajatia, ale do oceánov." Protestujú niektorí ochranári. Winter prežila. Stovky delfínov zahynú v rybárskych sieťach každý rok. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (8)

  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, kdy byl delfín jménem Winter zachráněn u floridského pobřeží a umístěn do akvária Clearwater Marine. (maluti)
  • Delfína Wintera bolo možné skutočne sledovať naživo prostredníctvom webkamery, ako bolo znázornené vo filme, a to na stránke "www.seewinter.com". (joker211)

Reklama

Reklama