Reklama

Reklama

Bláznivý veveričiak Scratt svojou láskou k žaluďom a ich neustálym ukrývaním spôsobí katastrofu nevídaných rozmerov. Podarí sa mu zasadiť žaluď takým spôsobom, že pradávna Pangea začne praskať a lámať sa na jednotlivé kontinenty. Pohyb litosferických dosiek a príval vody našu partičku rozdelí. Ellie s dcérou Kiwi sa ocitnú na jednom kontinente a Manyho, Sida a Diega unáša ľadová kryha na šíry oceán. Ale nech sa deje čo chce, naši traja odvážni priatelia sú odhodlaní dievčatá nájsť a vrátiť sa s nimi domov. Čakajú ich však ešte veľké dobrodružstvá. Na ceste späť im dajú zabrať nielen morské búrky, prílivové vlny a morské príšery, ale musia zvládnuť aj spoločné súžitie na malej kryhe. Zhodou okolností a náhod sa na ich provizórnu loď, ktorú vytvoria z ľadovca, dostane aj Sidova babička, ktorú skupina zachráni z príboja morských vĺn. Už-už sa zdá, že našu partičku zachráni loď, ktorá sa zrazu vynorí z hmiel, lenže jej čudesná posádka nehodlá našim kamarátom pomáhať. Naopak, všetci sú zajatí a dostanú sa do ešte väčšej šlamastiky... (TV JOJ)

(viac)

Videá (47)

Trailer 2

Recenzie (721)

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že kvalita filmov Doba ľadová z môjho pohľadu klesala, napriek tomu som ich možno ohodnotila o niečo lepšie ako som pôvodne chcela. Pri štvrtom pokračovaní však tento postoj nezaujmem a snímku neprilepším. Z jednoduchého dôvodu, a tým je, že i keď niektoré scény síce boli vtipné, scény s Mannyho dcérou mi prišli neskutočne nudné a celý dej a dialógy boli skôr určené pre deti veľmi nízkeho veku. Samozrejme uvedomujem si, že ono to je hlavne pre deti ale je kopa iných rozprávok, ktoré dokázali zaujať širšie publikum a dej nebol taký ten klasický..typu nekáž mi ako mám žiť, nenávidím ťa a potom sa stane niečo strašné a na konci sa všetci majú strašne radi... Sidova babka rozhodne najlepšia a za pár vtipných scén teda lepšie tie 2*... ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Bohužel asi nejslabší ze všech dílů. Někdy by se hodilo držet se přísloví "v nejlepším se má přestat," ale zase na druhou stranu se na to dalo docela dívat. Veverka mě pořád baví, on fakt může za úplně všechno. A můj nový favorit byl v tomhle filmu ten krtek, nebo co to bylo :D A Sidova babička, která perlila. 3* ()

Reklama

nash. 

všetky recenzie používateľa

Nebylo to vyloženě špatné, v kruhu rodinném jsme si to užili a dokonce se i pobavili. Nebylo to dlouhé, nechyběly obvyklé vtípky, některé sekvence s veverkou byly úžasné, ale celkem vzato už to tak nějak vařilo z vody. Další katastrofa, další putování, "abychom byli všichni pohromadě" a přitom naberem dalšího parťáka, a k tomu perietie nových postav, které už mě nijak zvlášť nebraly (pubertální trable broskvičky, nadbytečný krtek). Takže s dětmi po boku jo, ale jednou to nejspíš stačilo, protože to nemá žádný háček, terým by si mě to přitáhlo i napodruhé. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

// Distribútor: Fox // Počet premietajúcich kín v USA: 3,886 // Otvárací Víkend USA: $46,629,259 // Ice Age je proste Ice Age. Môže mať 100 rovnakých pokračovaní a aj tak ma to bude stále baviť. Musím však priznať, že tento diel sa mi momentálne páčil najmenej...... 80% ()

Spinosaurus 

všetky recenzie používateľa

Doba ledová narozdíl od jiných animáků nikdy neomrzí. Tento díl bych řadil na třetí místo po jedničce a trojce, které byly lepší. Jen bych chtěl tvůrce upzornit na neuvěřitelný počet hlavních postav, který se navíc každým dílem stupňuje o takových 5 - 6 dalších hrdinů. Jenom v tomhle dílech bych ústředních (kladných) postav napočítal tak 20, což je neskutečné číslo. Další díl bude nejspíš po vzoru socialistických filmů s kolektivním hrdinou. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (20)

  • Při krádeži lodi kapitána Střeva (Peter Dinklage) pomáhají hlavním hrdinům malí damani. Jeden z nich má na sobě modré kresby. Jedná se o odkaz na film Statečné srdce (1995), konkrétně na "válečnými barvami" pomalovanou postavu Williama Wallace (Mel Gibson). (Aporol)
  • Film bol do kín distribuovaný pod falošným názvom "Blowing Bubbles". (tarponko)
  • Keď piráti pritiahnu ľadovú kryhu našich hrdinov, tak ju priviažu k boku svojej lode, no v ďalších záberoch je však medzi kryhami široký pás mora. (Miagy)

Súvisiace novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (viac)

Reklama

Reklama