Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štvordielna televízna inscenácia podľa známej knihy Kristy Bendovej o vzťahu troch bratov k plyšovým opičkám.  V rodine sa blížia narodeniny. Zúfalá mama nevie, čo darovať jednému z bratov, napokon sa rozhodne pre plyšovú hračku - opicu. Syna však nenadchne, odhodí ju a opičke pukne oko. Všetko sa však zmení, keď najmladší brat vymyslí hru a začne za opičku "Fricka" aj rozprávať. Chlapci hre "uveria" a opička v ich rukách "ožíva" a stáva sa z nej člen rodiny. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (2)

Kri-kri 

všetky recenzie používateľa

Toto je snad nejhorší normalizační seriál, jaký jsem kdy viděl. Československé rodinné seriály a filmy z 80. let mám rád, ale tohle bylo utrpění sledovat. Neřeknu, kdyby to byly děti v předškolním věku, ale tři skoro už puberťáci, kteří si hrají s plyšovými opicemi, mluví za ně protivným šišlavým hlasem a dělají kolem nich tyjátr, jako by byly živé, to mi skutečně hlava nebere. Nic infantilnějšího jsem v československé tvorbě ještě nezažil. Dávám velmi slabou 1 *, i když ani nevím, za co vlastně, snad jen proto, že jsem s velkým sebezapřením shlédl všechny čtyři díly bez újmy na zdraví. 10% ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

Trojica súrodencov s unavenou matkou a otcom na dlhodobej montáži niekde v Afrike sa citovo upne na plyšovú opicu, ktorú jeden z nich najprv ohrdne ako nevhodný narodeninový dar, aby nakoniec ich záľuba v hračkárskych primátoch prerástla zdravú mieru. Ako dieťa ma to v osemdesiatych rokoch oslovilo natoľko, že som si z mestskej knižnice zapožičal knižnú predlohu, ktorá sa mi teda páčila o dosť viac, hlavne asi z toho dôvodu, že infantilné šušľanie je oveľa znesiteľnejšie v textovej podobe než filmovej a knižka tiež obsahovala parádne ilustrácie Boženy Plocháňovej. Samotný seriál patrí k tomu slabšiemu z detskej tvorby, hlavne kvôli detským nehercom, ktorí si uzurpovali väčšinu času na obrazovke, výkony dospelákov ako Solárová, Prechovská alebo Dibarbora sú stabilne slušné. Pozreté z nostalgie, ale žiadny extra zážitok to nebol. ()

Reklama

Reklama