Reklama

Reklama

Uvarte si štíhlosť

(relácia)
  • Veľká Británia Cook Yourself Thin
všetky plagáty
Veľká Británia, 2008, 6x20 min

Réžia:

Jules Whomsley

Účinkujú:

Joanna Page, Ashley Jensen
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Zabudnite na drastické diéty, ktoré nefungujú, pretože "zdravá strava" vám akosi nechutí. Ak sa chcete zmestiť do menších veľkostí šiat, ale pritom sa nechcete vzdať svojich obľúbených jedál, potom vám tento seriál podá pomocnú ruku. Dajte si svoj zákusok, len ho zjedzte! Aj tak budete vyzerať výborne! (oficiálny text distribútora)

Diskusia

bloke

bloke (hodnotenie, recenzie)

Mischaaa69: no neviem či si videla verziu STV, alebo si z nich robiš srandu; teraz som si pustil kúsok z toho programu, kde vyslovene porovnávajú energeticky celé jedlo pripravené pred obmedzovaním sa, a potom po uvážlivej úprave vstupných surovín;

Povedané a napísané na obrazovke: Energetická hodnota jedla (porcie) "Predtým: 5,4 kJ / Teraz: 1,6 kJ";

nikdy nespomenuli údaj na 1 gram. Takto dezorientačne to bolo vždy opakovane spomínané v každom dieli tohto programu. Pôvodnú verziu som mevidel, aby som si vypočul či tam uvádzali správne kcal, alebo cal.

Navyše, jeden gram potraviny máva energetickú hodnotu typicky okolo 10-25kJ, podľa množstva a pomerov tukov/cukrov/bielkovín/vody

"Energetická hodnota:
Bílkovin: 4 kcal (17 kJ/gram)
Tuků: 9 kcal (38 kJ/gram)
Cukrů: 4 kcal (17 kJ/gram)"

PanJam

PanJam (hodnotenie, recenzie)

Práve to pozerám a vôbec ma to nebaví, je to nuda. Hodnotím to ako slabší program o varení.

Mischaaa69

Mischaaa69 (hodnotenie, recenzie)

bloke: Víš, ale když  uváděli hodnotu jídla 3kJ, tak to bylo myšleno  3kJ na gram, ne na celkou porci =D

bloke

bloke (hodnotenie, recenzie)

v STV niekto velmi diletantsky preložil britské miery a váhy, keď sme sa dozvedali, že na jedno jedlo denne možno znížiť energetický príjem o 1 kJ, či na inom type jedál za týždeň o 4,5 kJ, čo v skutočnosti zodpovedá energetickej výdatnosti pár odrobiniek chleba... sekli sa radovo len tisíckrát a tlačili to do hláv ľuďom v relácii o energetickom príjme a prípadnom chudnutí, čo je prešľap kapitálny.

Reklama

Reklama