Reklama

Reklama

Dom na konci ulice

  • Česko Dům na konci ulice (viac)
Trailer 1

Keď sa matka s dcérou presťahujú do malého mestečka, zistia, že vo vedľajšom dome sa pred rokmi odohrala tragédia - mladá dievčina tam zabila svojich rodičov. Dcéra sa zoznámi s chlapcom, ktorý ako jediný masakru prežil a zistí, že dávny hrôzostrašný príbeh sa ešte zďaleka neskončil. Čerstvo rozvedená Sarah a jej dcéra Elissa chcú začať nový život a presťahujú sa do svojho vysnívaného vidieckeho domu v malom mestečku. Keď však v okolí začne dochádzať k prekvapujúcim a nevysvetliteľným udalostiam, zistia, že mestečko ukrýva desivé tajomstvo. Pred niekoľkými rokmi vo vedľajšom dome mladé dievča zabilo svojich rodičov priamo v ich posteli a potom záhadne zmizlo. Jediný, kto vtedy masakru prežil, bol jej brat Ryan. Aj napriek výhradám svojej matky sa Elissa so samotárskym Ryanom spriatelí. Čím sú si tí dvaja bližší, tým hlbšie sa všetci ponárajú do tajomného nebezpečenstva, ktoré bude mať ešte desivejšie následky, než si dokážu predstaviť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (292)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Priznávam sa, že som si tento film pozrel len kvôli Jennifer a neľutujem tu hodinu a pol čo som obetoval. Príbeh je klasický bečkový, ktorý sem tam obsahuje aspoň nejaký ten moment prekvapenia. Nie je to zlé natočené, atmosféra sa tam tiež občas nájde, ale aj tak je to film, kde osemdesiat percent viete už dopredu čo bude nasledovať. Celkovo je to nič moc a niektoré scény sú tam totálne zbytočné a od veci, ale aspoň že ta Jennifer a to finále ma dokázalo zaujať. 60% - 3* ()

Marsik 

všetky recenzie používateľa

Moje první setkání s Oscarem čerstvě ověnčenou herečkou Jennifer Lawrence a konečný dojem - nic moc. Ale to nevyčítám jí, to je problém děravého scénáře, kdy se pořád dokola žvaní o tom, proč ten kluk bydlí sám a jak to máš těžké, když jeho rodiče byli zavražděni, apod. Do 60. minuty to byl spíše takový "rodinný" nemastný neslaný thriller. Pak se to tedy malinko rozjíždí a závěrečných 20 minut už to horor docela připomínalo. Byly tam 3 velmi dobré lekačky, ale bez nich by byl film opravdu ryze průměrný. Nakonec lehce nadprůměrné hodnocení udělím. 60% ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Najväčšími ťahákmi Domu na konci ulice sú Jennifer Lawrence, scenár naprataný twistami a temná atmosféra. Do budovy sa nasťahuje dcéra s matkou a oproti stojí starý dom s neblahou povesťou. Vraj v jeho ponurých útrobách nikto nebýva, ale poznáte to... V minulosti sa medzi jeho stenami odohrala strašná tragédia. Najviac mi na Dome na konci ulice prekážala zastaranosť, čo je trochu zvláštne, lebo námet napísal režisér Terminátora 3, čo nie je dokonalý film, ale v mnohých momentoch je príjemne osviežujúci. Keby som v titulkoch uvidel rok výroby 1986, nečudoval by som sa. Staromódnosť fakt bije do očí. Ironicky povedané: vyzdvihnúť musím predovšetkým „nečakané“ oživenie zastreleného zlosyna alebo len jeho omráčenie a ponechanie mu dýky v ruke (!). Tempo občas stagnuje a niektoré scény sú ozaj jedno obrovské klišé, ale ako celok ma to príjemne zaujalo. Solídna jednohubka, žánrovka. Diváci mali podobný názor, takže komorná snímka s rozpočtom ani nie 7 miliónov ich na celom svete trhla 40. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Rozvedená matka s dcérou Elissou sa prisťahujú do malomesta, kde sa onedlho dozvedia, že v susednom dome zmasakrovala pred rokmi dcéra svojich rodičov. Býva tu však ešte ich syn, ktorý sa s Elissou čoskoro spriatelí, no nikto netuší, že vo svojej pivnici ukrýva malé vražedné tajomstvo. Na tento film som sa po režisérovom výbornom road-horore "Hush" výrazne tešil, no bohužiaľ sa mi dostalo určitého rozčarovania, keďže v podstate ide iba o neškodný teenagerský horor, pri ktorom som sa po chvíli pozerania začal dosť báť. Báť toho, že sa ten film nezlepší, keďže s výnimkou úvodu bola celá prvá hodina nezáživná, predvídateľná a miestami až nechutne zdĺĺĺhavá. Ústredná dvojica bola zrejme vybratá čisto pre výzor, no asi nie som cieľovou skupinou, keďže ma akosi nebavilo pozerať sa na utrápeného fešáčika, ani na hlavnú hrdinku so spuchnutou hlavou, ktorá si tu odbehla v prestávke medzi "Hunger Games". Tretiu hviezdu dávam iba za záverečnú tretinu, kedy sa to konečne začalo podobať na horor, objavil sa aj šikovný zvrat a celkový dojem sa pomaly vylepšil. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $10miliónovTržby USA $31,611,916Tržby Celosvetovo $40,494,035Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ preplácaná tuctovina, nič viac /40%/ ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (5)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 46. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Súvisiace novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (viac)

Reklama

Reklama