Reklama

Reklama

Mosquito Net, The

(festivalový názov)
  • Slovensko Moskytiéra (festivalový názov) (viac)

Obsahy(1)

Vo svojom iba druhom celovečernom filme ponúka Augustí Vila portrét dysfunkčnej rodiny, kde každý jeden člen nie je schopný a ochotný čeliť svojim problémom: sexuálnym frustráciám, pocitu viny či chorobe. Dráma o vzťahoch, spoločnosti a o tom, čo je pod povrchom v rodine „z dobrých pomerov", však obsahuje aj momenty čierneho a niekedy až absurdného humoru. (MFF Cinematik Piešťany)

(viac)

Recenzie (19)

kostej_ 

všetky recenzie používateľa

Za hlavní cenu MFFKV pro tento film jsem velmi rád, už jen kvůli Emmě Suárez. Přístup "kondenzované reality", která nemá podávat prvoplánově komediální obraz, a přesto se k němu dostává, ukazuje podle vlastních slov režiséra "nemožnost tragédie" a úsměvnou absurdnost lidského pachtění. Komedie postavená na velmi zajímavém teoretickém východisku funguje pro komedii velmi vzácně jak v teorii, tak i v praxi. ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Neskutočne depresívny snímok, po ktorom sa človek cíti ešte mizernejšie ako obvykle. Vačšinou dávam filmom , kde je akýmkoľvek surovým sposobom zabité zviera odpad, tentokrát to neurobím len z toho dovodu, že diváka by scéna so zrazeným diviačikom mohla donútiť k zamysleniu, či je naozaj nutné správať sa k zvieratám a životnému prostrediu tak nekompromisne a bezohľadne a neustále sa stavať do role boha, ktorý má právo rozhodovať o živote a smrti. To, čo sa dialo všetkým členom rodiny je v dnešnej dobe žiaľ celkom bežnou záležitosťou, teda až na starých rodičov, tí sa bežnému priemeru svojou šialenosťou trochu vymykajú. Každý jeden zo zúčastnených trpí určitou formou osamenia, frustrácie a strachu a tieto emócie si ventilujú svojsky, hlavne však ubližovaním svojim blízkym, či v prípade mladého Luisa, sebe samému. Celkove film reflektuje dnešný svet ako smutné a osamelé miesto, i keď žijete v kruhu rodiny, pretože sa ľudia či už vedome, alebo nevedomky, sami izolujú od všetkého čo im je prirodzené a trávia svoje životy v akomsi umelo vytvorenom vákuu, prostom lásky, porozumenia a pochopenia. Obaja mladí naviac dosť typicky riešia svoje problémy buďto drogami, alebo násilím a sexom. Priala by som si, aby to všetko nebolo tak veľmi reálne a bežné... ()

Reklama

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Snímka, ktorá ťaží viac z naturelu ŠPAnielov, ich horkokrvnosti, temperamentu a rýchlej reči než z kvalít scenára tak vychváleného Geraldinou Chaplinovou. Je bizarná, chvíľami až zahanbujúco amatérska a v konečnom výsledku budí dojem výživnej, ale rýchlo zabudnuteľnej jednohubky. Opakovane sa mi tak potvrdilo, že vo Varoch a v rámci ich ozvien sa treba zamerať na mimosúťažné sekcie. ()

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Sedm psychopatů onehdá - břídilové! :-) Nevím, jak správně uchopit výzvu, o kterou se snímek pokouší, ale v podstatě na něm není nic nenormálního, v životě je možno zajít, kam až si dovolíme a vše zde zobrazené se může stát, každý si svoje traumata léčíme po svém a dovedeme si svou terapii racionálně obhájit - třeba zásadovostí, s kterou matka vychovává dítě, aniž by tušila, že mu svými metodami ubližuje neporovnatelně více, než kdyby ho pleskla přes zadek. Chladně vykalkulovaná a bizarní, přesto zajímavá studie lidského soužití. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $126,716▐ rodinná dráma o frustrovanej rodine otrávenej zo spoločného nažívania, bola okorenená erotickými ale i niekoľkými vyhrotenými scénami a to bolo to pravé osvieženie, lebo po tvorivej stránke išlo o trefné momenty, ktoré v sebe nachádzali to pravé odľahčenie z účinkom pobavenia ale aj zamyslenia. Herecky výborné zvládnuté a po celý čas máme možnosť sledovať zaujímavé momentky dostávajúce diváka do varu. /videl v kine: 80%/(filmový festival Cinematik Piešťany 2015) ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama