Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henry Jekyll je úspěšný londýnský psychiatr zabývající se výzkumem lidské duše. Jeho objev látky, která dokáže v člověku potlačit nebo naopak vyvolat zlo, však vědecké kruhy zásadně odmítají. Jekyll proto musí preparát vyzkoušet nejprve na sobě. Tak vzniká pan Hyde, bezohledný sobecký násilník a ničema neštítící se dokonce ani vraždy. První, kdo podlehne kouzlu Jekylla, ale zemře rukou Hydea, je krásná barmanka Ivy Peterson… (dopitak)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (52)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Pachuť zbytočného remaku, ktorý prišiel priskoro rokmi vyšumela a zostal "len" vynikajúci psychologický horor , ktorý dokáže strhnúť vizuálom, myšlienkou, príbehom a hlavne absolútne fantastickými hercami na čele so Spencerom Tracym a Ingrid Bergman, ktorá si aj napriek skvelému Tracymu kradne každú scénu pre seba. Jeden z najlepších štyridsiatkových hororov a u mňa ešte trochu vyššie než slávna oscarová verzia z roku 1931. 9/10 ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

S.Tracy a I.Bergman sú veličiny v Americkom filme a takto pokope je na nich paráda pozerať. Poznám ich, ale zatial som nevidel ich žiadny film až doteraz. Kedže prevažne pozerám len horory. I.Bergman zahrala parádne a bola nádherná, ale to isté môžem povedať aj o L.Turner. Dr.Jekyll si vedel vybrať spoločníčky. Príbeh nie je výnimočný, lebo je veľmi známy. Ale spracovanie bolo parádne temné. A Tracyho premena z kladného gentlemana na totálneho psychopata, nato bol úchvatný pohlaď. Tracy bol pán herec. Tá zlomyseľnosť Hyde bola excelentná a aj neskonalo úžasná a tak toto  znázornenie je priam ukážkové. Hudba kvalitne dopĺňala s vynikajúcim vizuálom . Ťažká psychologická dráma z prvkami romantického thrilleru. Prečo nedám plný počet je ten že vraždy boli len také bez efektu. ()

Reklama

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Stevensonova klasika tak trochu "požensku", aneb rozdvojený Spencer Tracy a jeho osudové ženy. Tracyho dvojrole naprosto excelentní, zajímavě zpracováno je i jeho proměňování. Hodně "odvážné" Hydovy fantazie - Ingrid Bergman a Lana Turner jako nahé ďáblovy kobyly. Člověk neví, kterou si vybrat. Herecky nejspíš Ingrid, o špetku přitažlivější je asi kráska Lana. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Na svoju dobu zrejme dosť odvážna adaptácia, hlavná postava má sexuálne fantázie a spoločensky očakávateľná monogamia s "tou pravou" nie je pre jeho "temnejšie" vnútro zrejme to pravé. Pomalé tempo dáva vyniknúť skvelej atmosfére, triky boli na svoju dobu zrejme prelomové, dnes sa však pozerať v dlších pasážach na zmenu Tracyho podoby je už mierne úsmevné. Ide samozrejme aj o herecký film, Tracy a Bergman berú svoje úlohy skutočne vážne, ostatní nedostanú toľko priestoru vyniknúť. Filmové adaptácie tejto klasiky nie sú radené medzi sci-fi, i keď tu máme ako vedu, tak aj jej fikciu. ()

jondzavid 

všetky recenzie používateľa

Výborná verzia ako po režijnej stránke tak po hereckej. Spojením pôsobivej efektnej stránky s démonickým prejavom Spencera Tracyho funguje viac než presvedčivo a neviem, či by oči inej herečky ako Ingrid Bergman dokázali výstižnejšie vyjadriť strach. K tomu fešná Lana Turner v úlohe doktorovej snúbenice. Proste kvalitná verzia po všetkých stránkach (k dokonalosti mi chýbalo mierne skrátenie pridlhého úvodu). ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (3)

  • Beatrix Emery měla původně hrát Lana Turnerová a nevinnou dívku, snoubenku Spencera Tracyho, Ingrid Bergmanová. Bergmanová však měla zájem o roli Turnerové a tak došlo k jejich výměně. (džanik)

Reklama

Reklama