Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brad Harris (Jack Black) je 36-ročný programátor, Stu Preissler (Steve Martin) je zakladateľ a generálny riaditeľ newyorskej firmy nesúcej jeho meno a Kenny Bostick (Owen Wilson) je „vtáčí rekordman“ a súčasný držiteľ ocenenia za najväčší počet spozorovaných vtákov. Všetci traja sú zároveň amatérski milovníci vtáctva, ktorí túžia aspoň na chvíľu uniknúť stereotypu všedného života. Jedného dňa sa spoločne stretnú v súťaži o titul najlepšieho „vtáčieho pozorovateľa“. Víťazom sa stane ten, kto v priebehu jedného kalendárneho roka spozoruje a zaznamená najväčší počet vtáčích druhov. Priateľské súperenie sa však veľmi skoro zmení v bláznivé dobrodružné putovanie naprieč Severnou Amerikou, na ktorom si každý z nich uvedomí, že honba za úspechom bude niečo stáť – a nebude to práve málo! Ich posadnutosť výhrou im až príliš zasiahne do súkromných životov a ovplyvní nielen ich samých, ale aj tých najbližších... (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer

Recenzie (301)

Icefist 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelně pohodová záležitost, kde je příběh navázán na unikátní téma, což velice oceňuju. Protože vymyslet v dnešní době něco nového, to je úctyhodné. Black tu nehraje jednoho ze svých skoro už tradičních úchylů a celkově se dá mluvit o komedii jen z části. Není to ta klasická prvoplánová řachanda. Za zmínku mi určitě stojí hudba, která se povedla na výbornou, stopáž je optimální a neotravovala mě hluchá místa. Vůbec se nestydím dát krásných 70 %. Oblíbená část- doporučení číšníka při večeři ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Natočit romantickou komedii o pozorovatelích ptáků, to už chce odvahu. Už z toho tématu čiší nuda a já byl zvědav, jestli tomu tak skutečně bude. První polovina filmu dělá všechnu čest ptákohledačům a po celou dobu jsem měl co dělat,abych to nevypnul. Pak jsem si začal zvykat (cosi mne u toho přeci jen udrželo) na hlavní hrdiny, závěr byl i takový vtipný, vyrovnaný, skoro nezávislácký. A tak nakonec dávám 60% ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý ide absolútne mimo mňa. Namiesto nejakých pamätných scén, a je jedno či by obsahovali humor, alebo napätie, sa tu nachádza len akási obsesia vtákmi, ktorá je prezentovaná do skoro dvoj hodinového filmu neuveriteľne nezáživným spôsobom. Až sa mi nechce veriť, koľko rôznych hercov sa podieľalo aby toto vzniklo. Od Frankela som bol zvyknutí na úplne inú triedu filmov a to isté platí aj o hlavných predstaviteľov. Čo ma ale na tomto filme najviac zaráža je to moralizovanie a snaha stavania charakterov na ľudských hodnotách, ktoré kvôli vtákom a rôznorodým lokáciam nedostávajú priestor ani šancu vyniknúť. Film sa stáva po pol hodine neuveriteľne nudným a do konca filmu sa tento stav nezmení. Škoda. Celkom som sa na tento počin tešil. Možno, kebyže som ornitológ - ale aj tak - sakra! tak mohli aspoň o tých vtákoch hovoriť viacej zaujímavostí. ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Poměrně zajímavé obsazení a překvapivě vtipný a příjemný film. Spíš než obsah mě na to pochopitelně nalákalo to obsazení, protože opravdu nejsem pozorovatel ptáků. Ale jak říkám, velmi příjemně mě to překvapilo, bylo to oddychové a nenudila jsem se. 3* teda, ale Jima Parsonse jsem tam nečekala, i když to teda nebyla žádná velká role :D ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Jsou to chlapi, drahá. Ti přestanou soutěžit až po smrti." Jen s obtížemi rozeznám Columba palumbus od Aquila chrysaetos, ale mám velký porozumění pro jakoukoli posedlost. Hlavně pro tu, která stojí hodně peněz, času i (ne)pochopení blízkých a jedinou odměnou za snahu je skvělej pocit. A ten já jsem při sledování tohoto snímku rozhodně měl. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (8)

  • Jim Parsons, který ve filmu ztvárnil postavu zaníceného ptačího bloggera Cranea, v seriálu Teorie velkého třesku (od r. 2007) naopak hraje pravý opak, jeho postava Sheldona Coopera má vážnou fobii z ptáků. (Petr_Vacikar)
  • Jako vyzvánění svého telefonu má Jack plack píseň “Surfin Bird“ od kapely Trashman z filmu ,i>Olověná vesta (1987). (SLOTH)

Súvisiace novinky

Steve Martin se vrací před kameru

Steve Martin se vrací před kameru

23.08.2014

Čekali jsme tři roky, ale vyplatilo se! Komediální klasik Steve Martin se naposledy objevil v kinech v roce 2011, když sekundoval Owenu Wilsonovi a Jacku Blackovi v Nadějném roce. Od té doby jsme o… (viac)

Reklama

Reklama