Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osloboditeľ zvierat Charlie Cranehill, hľadaný v USA za domáci terorizmus, vyjde z utajenia, aby koordinoval celonárodnú akciu, zatiaľ čo jeho odcudzený otec, riaditeľ obchodnej spoločnosti, sa ho snaží nájsť skôr ako FBI. Film zároveň sleduje mladú ženu z ochranárskej organizácie, ktorá bojuje so systémom za lepšie podmienky zvierat v chovateľských zariadeniach. Snímka rozoberá témy novodobého vykorisťovania a využívania zvierat pre ľudské "potreby" formou dobrodružného road movie. (whack)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (13)

ChArLeNe 

všetky recenzie používateľa

Film o bojovníkoch za slobodu zvierat v netradičnej podobe. Zostrihaný spletitou časovou líniou a poňatý surovou formou, kde zaobchádzanie so zvieratami vo veľkochovov a laboratóriách nie sú jediné necenzurované zábery. Okrem samotného plánovania akcií po celých Spojených Štátoch, sa film zaoberá otázkami správnosti či nesprávností týchto činov, konzumovania zvierat, až po násilie v hnutí. Dodatok ku komentáru od cheyene - celá pointa hnutia ALF vychádza z vegánstva, len je prenesené na priamu akciu namiesto protestov či petícií, takže tvoj údiv nedáva zmysel. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý film, u kterého jsem si prakticky za celou jeho dobu nedokázal zvyknout na střih a záběry kamery. Byl to pro mě značně rušivý element. Co však mohu pochválit, je hudba a řada scén, které jsou výborně natočené. Jedná se zejména o pasáže v druhé půlce filmu. Zvažoval jsem i 4*, ale závěrečný doslov shodil dojem na 3*, neboť celý počin pak vyznívá jako prachsprostá agitka za vegetariánství a veganství. ()

Reklama

phoenixer 

všetky recenzie používateľa

Bylo to celkem autenticke, jelikoz je spousty lidi, kteri diky tomuhle systemu sedi za katrem. O to horsi je predstava, ze kvuli dobre veci. Bohuzel lidi jsou dementi, kteri pojidaji maso dal, ikdyz vi, co se za zdi jatek deje. Presto me tenhle film nepresvedcil k tomu se stat militantnim clovekem a nutit nekomu svoje nazory. Jen hlupak nema soucit a svedomi, presto ho za to nehodlam mucit.. "Open eyes, open minds.. GO VEGAN!" ()

schizmo 

všetky recenzie používateľa

Poselství filmu je nepopiratelné, ale jeho road movie forma, lofi produkce a způsob vyprávění mi absolutně nesedl. Je to přesně ten pocit, který u podobných snímků mívám a vkrádá se otázka, jak takový film může zaujmout běžně smýšlejícího člověka, když neudělá dojem na někoho, kdo s tímhle aktivizmem sympatizuje. ()

whack 

všetky recenzie používateľa

Film odhaľuje v reálnom svetle aktivistov z hnutia za oslobodenie zvierat, ako aj aktivistku za welfare zvierat, ktorá odhodlane lobuje priamo v kanceláriách šéfov firiem. Film priam až dokumentárnou formou zobrazuje ideológiu aktivistov, rozoberá viaceré problematiky, od utrpenia zvierat v pokusných laboratóriách a veľkochovoch, až po otázku (ne)opodstatnenosti násilia v hnutí. Účinkovanie aktivistu Petra Younga, ktorý hrá v podstate sám seba, to klincuje. Násilie drvivá väčšina aktivistov zásadne odmieta. Animal Liberation Front nie je násilie, napriek tomu sú v USA títo ľudia označovaní za teroristickú hrozbu. Z odhodlania hlavných hrdinov srší cez obrazovku pozitívna energia, a z honu na nich pocit beznádeje. Jednoznačne top film pre všetkých aktivistov, bez zbytočných superefektov a drsňáckych hlášok. Historicky všetci bojovníci za slobodu boli perzekvovaní, démonizovaní a zatváraní – od abolicionistov po bojovníkov proti nacizmu – ale iba do určitej doby. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (3)

  • Keď sa na konci Jane (Jessica Hagan) spýta Richarda (Randolph Mantooth), prečo zmenil postoj, on ukáže na knihy, dobre známe v ochranárskom hnutí, ktoré má na stole: Making a Killing (Bob Torres), Slaughterhouse (Gail A. Eisnitz), Terrorists or Freedom Fighters? (Steven Best) a DVD filmu Earthlings (2005). (whack)
  • V scéne, kde hlavné postavy spomínajú tzv. feral childs, majú na mysli takých aktivistov, ktorí vybočili z nenásilného hnutia a v snahe pomôcť zvieratám páchajú násilie voči ľuďom. Je to ale dvojzmysel, feral child je v skutočnosti označenie človeka, ktorý vyrastal bez kontaktu s ľudskou spoločnosťou a má preto veľmi obmedzené schopnosti sociálneho správania. (whack)

Reklama

Reklama