Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh rehoľníčky Bakhity, mladého dievčaťa zo Sudánu, ktorú pápež Ján Pavol II. vyhlásil v roku 2000 za svätú.  Alina Marinová prichádza v roku 1948 na konvent mníšok do Schia, kde práve zomrela sestra Bakhita. Alina si spomína na svoje detstvo, keď sa ako polo-sirota ocitla v jej rukách - v rukách rehoľníčky Bakhity, ktorá ju vychovala. Spomína si na jej neuveriteľný životný príbeh.
Mladú Bakhitu uniesol turecký generál, svoje dievčenské roky strávila v krutých podmienkach. Cestovateľ z Veneta Federico Marin ju však zachránil. Našiel jej nový domov - Bakhita sa starala o jeho dcéru Alinu v malom mestečku, v ktorom žil. Bakhita čelila nielen predsudkom, ale aj miestnej chudobe, ale jej milý prístup ju zblížil s miestnym kňazom Antoniom. Rozhodla sa, že bude rehoľníčkou a otec Antonio jej pomohol vstúpiť do kláštora. Martin chce, aby sa s ním vrátila do Afriky. Trvá na tom, aby mu cirkev vrátila "jeho majetok". Napokon - na nátlak súdu - musí uznať, že nemôže k Bakhite pristupovať ako k otrokyni, ktorou pôvodne bola. A tak sa Bakhita vydala na cestu viery. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (14)

Bakhita 

všetky recenzie používateľa

Pro mě jeden z nejsilnějších filmů vůbec. Ve Fatou Kine Boye ožívá na plátně Bakhita, chudá otrokyně, týraná, opovrhovaná, daleko od domova, jejímiž jedinými zbraněmi jsou pokora a úsměv. Přestože se děj filmu lehce odchyluje od skutečného příběhu, myslím, že svatou Bakhitu vykresluje věrohodně a hlavně tak, že diváka její příběh osloví. Film ubíhá v pomalém tempu, nenabízí příliš mnoho akce, ale naopak dává divákovi příležitost přemýšlet nad životem této nenápadné světice. ()

jolinin 

všetky recenzie používateľa

V okamžiku kdy Bakhita nasadí úsměv a la Mona Lisa a začne pomaloučku kývat hlavou, sebevětší cynik nevydrží a roztaje. Dokáže tak rozkývat každého i u televize. Omotá si vás kolem prstu a nepustí. Já sám jsem nejprve neměl důvěru k tomuto dvojfilmu (televizní zpracování, ploché barvy, délka), ale stále častěji jsem obracel hlavu od PC k TV, až jsem nakonec neodolal a dokoukal do finále. K tomu bych rád ještě vypichol herecký výkon otce Antonia. ()

Reklama

brumbrum 

všetky recenzie používateľa

Jeden z niekolkych filmov, podla ktorych si mozete vybrat oblubenych komentatorov na tomto portale ;-). Krasne spravene, krasna hudba, vyborni herci - a hlavne: pravdive. A to nie kazdy rad vidi pravdaze; ked sa totiz niekde ukaze pravdivo, ze existuju hlboke duse, ktore vidia dalej, nez len do svojho pupka, ze existuje obeta a dobro - tak vtedy vzdy vzplanie odpor a vysmech, potreba sliapat po ludoch dobru vec siriacich; funguje to ako spolahliva skuska spravnosti, co je dobre a co zle :-). Uplne verim tomu, ze hrdinska zena, navyse vyhlasena za svatu, rozdrazdi kdejaku zverinu - ale ved tak je to celkom normalne, nic nove pod slnkom. Pribeh ukazuje zivot a osudy cernosky, ktoru vlastnili/mucili/kupovali a predavali, sluzila, obetovala sa, milovala ludi, az hladala zmysel existencie a povod lasky - a nasla naplnenie svojej tuzby po laske a sluzbe Bohu medzi radovymi sestrami, v sluzbe nudznym. No a ze pribeh nebol len daka chobotina: ano, je dojimavy a nie je hanba si poplakat, preto sme ludia a nie opice. Asi bude nejeden animalek filmom sklamany :-D! Bez vahania 5*. ()

KrestanFilms 

všetky recenzie používateľa

Nezáleží na náboženství, církvi, denominaci... Záleží jak dalece srdce hledá Pána. Takoví se poznají podle ovoce Ducha: "Ovocem Ducha je pak láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost." (Galatským 5:22) "Kdy už pochopíš, že víra bez skutků je jalová?" (Jakubův 2:20) TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama