Reklama

Reklama

Johnny Cash v San Quentinu

(festivalový názov) (koncert)
  • USA Johnny Cash in San Quentin

Obsahy(1)

"Hello, I'm Johnny Cash." Takto tradične sa prihovoril Johnny Cash aj 4. júna 1969 vo väznici s maximálnou ostrahou San Quentin svojim netradičným divákom. Vrahovia a násilníci však po príchode muža v čiernom, ako Johnnyho prezývali, aspoň na chvíľu mohli zabudnúť na všetko zlo, ktoré spáchali a vychutnali si dnes už legendárny koncert.

Celé predstavenie zaznamenala televízna spoločnosť Granada TV a DVD obsahuje tieto skladby:

"I Walk the Line"
"Folsom Prison Blues"
"Orange Blossom Special"
"Jackson"
"Darling Companion"
"Daddy Sang Bass"
"San Quentin"
"Wanted Man"
"A Boy Named Sue"
"(There'll Be) Peace in the Valley"
"He Turned the Water Into Wine"

Značnú časť unikátneho záznamu tvoria rozhovory so strážcami a väzňami, ktorí opisujú svoj život za múrmi väznice v San Quentin. (U_S_O)

(viac)

Recenzie (6)

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Postavit se před bandu těch nejhorších kriminálníků chce asi slušný koule, natož pak získat si je během minuty a odehrát s podobnou noblesou celou show. Cash tu rozjel i svý dvě vězeňský hitovky, zvlášť "San Quentin" mi tu vzhledem k povaze textu přijde až k neuvěření. Části vystoupení jsou tu doplněny o záběry komplexu a povídání místních o tom co kdo provedl, jak to chodí v plynový komoře atd... Všeho všudy prostě super kousek historie. A ikonická fuckoff fotka pochází právě odtud :) "And if any of the guards’re still speakin’ to me, could I have a glass of water?" ()

U_S_O 

všetky recenzie používateľa

"Hello, I'm Johnny Cash." Tak takto tradične sa prihovoril Johnny Cash aj 4.júna 1969 vo väznici s maximálnou ostrahou San Quentin, svojim netradičným divákom. Vrahovia a násilníci však po príchode muža v čiernom, ako Johnnyho prezývali, aspoň na chvíľu mohli zabudnúť na všetko zlo, ktoré spáchali a vychutnali si dnes už legendárny koncert. Celé predstavenie zaznamenala televízna spoločnosť Granada TV a tak aj dnes si môžete na s časti dokumentárnom DVD pozrieť záznam z tohto koncertu, ktorý obsahuje tieto skladby: "I Walk the Line" [--] "Folsom Prison Blues" [--] ''Orange blossom special'' [--] ''Jackson'' [--] "Darlin' Companion" [--] "Daddy Sang Bass" [--] "San Quentin" [--] "Wanted Man" [--] "A Boy Named Sue" [--] "Peace in the Valley" [--] "He Turned the Water Into Wine" ()

Reklama

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Jelikož mě mnohem víc zajímají písničky, než názor muklů na interpreta, dost mě naštvalo, když byla hudba přerušována plky vězňů. Tohle není záznam koncertu, tohle je pár úryvků z písniček Johnny Cashe, které dělají podkres záběrům z věznice. ()

Kordus 

všetky recenzie používateľa

Pusobivý dokument, kdy se polovina filmu věnuje vystoupení Cashe a druhá výpověddím vězňů a dozorců. Navíc trvá necelou hodinu, takže ani nestihne nudit... ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Tady není co řešit. Audio verzi znám nazpaměť a přesto, že tomuto videozáznamu leccos chybí, je prostě skvělý, skvělý a ještě jednou skvělý. Provedení písně San Quentin (včetně divadýlka s vodou před ní), atmosféra, burácející obecenstvo, to je snad nejsilnější okamžik celé Cashovy kariéry. A Dylanova Wanted Man je jedna z mých nejoblíbenějších písní vůbec. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (1)

  • Pesnička "San Quentin" bola medzi väzňami tak obľúbená, že Cash ju zahral dvakrát za sebou. Na videu to nie je vidieť, ale na albume z tohto koncertu to môžete počuť. (U_S_O)

Reklama

Reklama