Reklama

Reklama

Lovci drakov

  • Česko Věk draků (viac)
Trailer

V jednom z kráľovstiev v hlbokom stredoveku poľujú tvrdý kapitán Ahab (Danny Glover) a jeho posádka na drakov. Netrvá dlho a pripoja sa k nim charizmatický harpunár Ishmael (Corey Sevier) a jeho najlepší priateľ Queequeg (Kepa Kruse), ktorí sú pri pátraní po ďalšom okrídlenom nepriateľovi veľkým prínosom. Nuž a k posádke neoddeliteľne patrí aj krásna Ahabova adoptívna dcéra Rachel (Sofia Pernas). Jej zatrpknutý otec má, žiaľ, pred očami jeden jediný cieľ – pomstiť sa bielemu drakovi, ktorý ho pred rokmi pripravilo o celú rodinu a má na svedomí jeho od hlavy po päty desivými jazvami posiate telo! Šialenou túžbou po pomste hnaný Ahab vťahuje svojich ľudí bezohľadne čoraz hlbšie do temnoty, z ktorej už možno nebude návratu späť. Keď sa im napokon podarí dostať až do jaskyne, ktorú onen biely drak obýva, čaká Rachel ťažké rozhodnutie – buď bude pri svojom otcovi v jeho temnom boji stáť i naďalej sprevádzať, alebo od neho a jeho sebazničujúceho pomstychtivého ťaženia ujde a s Ishmaelom začne niekde ďaleko od toho úplne nový život...?! (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (5)

  • Herec Danny Glover (Achab) byl na place přítomen pouhých 11 dní, a proto v poslední den natáčení namlouval ve studiu repliky postavy Achaba – z toho důvodu bylo několik scén natočeno s dvojníkem. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo se v americkém Utahu, konkrétně ve městě Provo, kde štáb využil prostory Stone Five Studios nebo např. zavítal do historického amfiteátru s názvem Castle Amphitheater. Rozpočet této akční fantasy pak činil pouhých 5 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Filmový štáb se během natáčení střetl přímo na place s jedovatým chřestýšem. (Conspi)
  • V roli Ahaba, kterého ztvárnil Danny Glover, se měl původně objevit Val Kilmer. (Matros)

Reklama

Reklama