Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(viac)

Recenzie (131)

Martinibaby 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem zamýšlela dát o hvězdičku míň, protože jistá část filmu mi přišla až zbytečně zdlouhavá a rozvleklá, říkajíc to samé co by se dalo vyjádřit šikovným sestřihem - až poslední část filmu mě přesvědčila, abych od toho upustila. Ale to nic nemění na tom, že The Kid je vynikající drama s perfektně zvolenými herci, kde sílu příběhu umocňuje fakt pravdivosti. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Pekný, ale prázdny obal. Je smutné vidieť, že sa už aj niektorí britskí filmári inšpirujú v modernom Hollywoode, ale berú si z neho to najhoršie - zneužívanie nezávislého formátu ako marketingového ťahu pre lacné šokovanie v prvom pláne a primitívne citové vydieranie v druhom. Nota Bene keď sa jedná o sfilmovaný príbeh podľa skutočných udalostí, spísaný samotným hrdinom do podoby autobiografického knižného bestselleru. Toto nie je moja šálka kávy. Presne ako vraví B-Boy1 - povrchné, nevťahujúce, postupom času čím ďalej nudnejšie. Niektorí herci a postavy boli na zabitie, vrátane samotného Kevina, ktorého príbeh ma nedojal - a presladený happyend tomu nasadzuje korunu. Vďaka aspoň za toho učiteľa, ktorého stvárnil môj obľúbenec Ioan "Hornblower" Gruffudd. 40% ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Niektorí rodičia by si naozaj skôr zaslúžili slučku okolo krku ako rodičovské sociálne dávky. Ako napríklad matka malého Kevina. Prvá tretina filmu je zároveň vrcholom filmu. Ukazuje neznesiteľnú tortúru chlapca, na ktorom si žena s večne nenávistným škľabom v tvári vybíja neuhasiteľnú agresivitu. Občas sa ku kopancom a buchnátom pridá aj večne ožratý tatko. Súrodenci len nemo prizerajú nerovným zápasom vo voľnom štýle, spestreným tu i tam "originálnymi" mučeniami typu vopchania synových prstov do zapnutého toustovača či drtičky odpadu. Až keď ho raz takmer prizabijú a končí na intenzívke, dostáva náhradných pestúnov. Ani tam mu dlho ruže nepokvitnú, no aspoň ho nik viditeľne nemučí. Peniaze získava vstupom do pochybných kšeftov. Navyše sa črtá vzťah. Záver je úplným protipólom úvodu, celok tak nadobúda charakter krutej sociálnej drámy so šťastným koncom. Čo by nejako nevadilo, veď poskytnúť nádej všetkým trpiacim je potrebné a občas sa peklo detstva a dospievania napokon zmení v čosi dôstojnejšie. Vadil skôr taký ten pop spôsob odprezentovania, charakterizovanými dlhými plochami plochých popevkov, počas ktorých sa odohrávajú nejaké kľúčové udalosti, zostrihané do pár úplne typických záberov, jánošíkovské presadenie si svojich práv a dosiahnutie životných mét vskutku čestným zárobkom. Navyše všetko tak typizovane, až srdce puká a vlastne v tom puknutí sa rozum zdráha uveriť dôveryhodnosti celého rozprávania, pretože tento spôsob viac než čo iné pripomína klišé tak typické pre ženské romány priložené k lesklým magazínom, či pre hrdinské rodokapsy, predávané v novinových stánkoch. ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Příběh o člověku, který dostával již od dětství od života takové rány, jaké si mnozí ani neumíme představit. Týrání od rodičů, šikanování spolužáky, nepochopení sociálního úřadu a ponechaní ho napospas osudu, kriminální past na ulici a v podsvětí, lsti, podvody, neúspěchy. Ale bojoval dál. Nenechal se ničím ani nikým zviklat a ve víře sobě vlastní bojoval silně dál. Šokující osud vyvolávající mnohé otázky se skutečně stal a o to více je k neuvěření. Emotivní vyjádření toho všeho však nemá za cíl vyvolat útok na city, ale ukázat sílu ducha člověka který se ničeho nezalekl, věřil si a dokázal nemožné. Tento příběh budiž inspirací pro všechny, kterým jejich osud nepřál. Vzdát se je to nejjednodušší co může být. Bojovat za svůj sen už vyžaduje značné úsilí, ale kdo vytrvá, dosáhne svého. Dřív nebo později. Snímek je natočen s naprostým respektem k dotyčnému člověku, takže nelze pochybovat nějaké falši. Tohle by měl vidět opravdu každý. ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Spoiler: Skutečný příběh chlapce, kterého matka nenáviděla a týrala jak psychicky tak fyzicky. Při dospívání byl ve škole šikanován a v dospělosti s ním kde kdo vymetl. Nakonec se sám postavil na vlastní nohy a vzepřel se špatnému osudu. Příběh tohoto snímku mě dostal a konečně jsem po dlouhé době viděl kvalitní film s kvalitním příběhem. Režisér tento film vzal do správné ruky a vytvořil povedený film... 8/10 = 80% ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama