Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(viac)

Recenzie (131)

Martinibaby 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem zamýšlela dát o hvězdičku míň, protože jistá část filmu mi přišla až zbytečně zdlouhavá a rozvleklá, říkajíc to samé co by se dalo vyjádřit šikovným sestřihem - až poslední část filmu mě přesvědčila, abych od toho upustila. Ale to nic nemění na tom, že The Kid je vynikající drama s perfektně zvolenými herci, kde sílu příběhu umocňuje fakt pravdivosti. ()

zuzanocka 

všetky recenzie používateľa

,,Život nie je o minulosti, ale o budúcnosti a ako šťastne sa do nej dostaneš." Naozaj smutný film o živote Kevina, chlapca ktorý bol bitý životom a bol bitý aj doslova.. A to veľmi.. Neskôr pútavý príbeh muža, ktorý bojuje o prežitie, domov a lásku.. Taaaaak strašne som mu priala nech je konečne šťastný - a podarilo sa :) ()

Reklama

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Drsný osud kluka, kterému se přes rány osudu podařilo vždy se vzchopit, je podaný velmi reálně, ale zase není – jako film - ničím výjimečný. Snad jen zvukovou stopou, která hraje podstatnou roli, například když se hrdina chce schovat před příšerným prostředím a řeší to sluchátky na uších a klasickou hudbou. /27. 6. 16./ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

The kid je film o ranách. O ranách fyzických, tých od macochy, otca, v provizórnych ringoch a od spolužiakov. Zároveň sú to rany osudu, ktoré majú však tú výhodu, že s každou ďalšou sa ich prijímateľ zoceľuje. Buď sa pod ich ťarchou zosypete, alebo zasadíte v pravý čas tú svoju, smrteľnú a stanete sa víťazom. Nevedel som, že film je natočený podľa knižného bestselleru a tak som bol na konci aj patrične dojatý. No a tešil som sa na ďalšie sexy vystúpenie Natashy McElhone, tu však má úplne iný typ úlohy, na aký som zvyknutý a jej čierne zuby tentokrá žiadne predstavy vo mne nevyvolávali. Asi trochu menej známa nezávislá britská realistická dráma, ktorá by si zaslúžila aj vďaka známym hercom vačšiu pozornosť. Ioan Gruffud nebol ešte nikde sympatickejší. ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Jasně, klidně si ho vemte !! Já toho kluka stejně nechci.." Potenciálně velmi silný snímek, který se hned zkraje kasá, že vychází ze skutečného příběhu, se nezkušenému tvůrci Nicku Moranovi naprosto rozpadl pod rukama coby scénáristicky nezralá a především dramaturgicky nezvládnutá báchorka, v níž hloupej Honza ke štěstí přišel, na níž vyjma naprosto příšerného výkonu Nataschi McElhone, která si střihla dokonalou karikaturu macechy, iritují také některé laciné motivy, polopatisticky se neustále opakující.. Navíc právě pasáže s vážnou hudbou, kde si pro změnu režisér Moran hraje na Scorseseho, jehož mistrovským dílům však tahle šmíra nesahá ani po kotníky, při nichž často pomocí nefunkčních zpomalovaček i dík naprosto nezvládnutým bitkám dochází až k sebeparodizaci snímku, jasně dokazují bezradnost tvůrců.. Až na pár výjimek, v čele s ve svých malých partech výtečných Jamesem Foxem či Ioanem Gruffuddem, Kid z mého pohledu skutečně platí za řemeslně velmi nezvládnutý snímek, u něhož si ten hype s hodnocením prostě nějak nedokážu vysvětlit.. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (3)

  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)
  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama