Reklama

Reklama

Rozprávkovo bohatému ománskemu šejkovi zostáva posledných pár mesiacov života. Kým mu vymeraný čas vyprší, chce dostať na tanieri hlavy mužov, ktorí zabili jeho troch synov. Ponúka svoje ropné polia, čo je veľmi lákavá ponuka, avšak zodpovedá neľahkému zadaniu. Obeťami šejkovej odplaty sa majú stať príslušníci britských špeciálnych jednotiek - elitní, všestranne vybavení vojaci, ktorí jeho chlapcov pripravili o život počas vojny o Omán. Túto pracovnú ponuku, ale bez konkrétnych detailov, dostane Hunter, legenda medzi nájomnými zabijakmi. Keď po prílete do Ománu zistí, že má zlikvidovať príslušníkov SAS, nechce sa na túto úlohu podujať. S tým sa tak trochu počítalo, pretože Hunter má byť len návnadou v zložitej hre, ktorej cieľom je najať Dannyho (Jason Statham). Hunterov žiak a priateľ je vo svojom odbore absolútna jednotka, bohužiaľ ho pred časom zavesil na klinec. Ak prácu vezme a zabije tri esá SAS, zostane Hunter nažive. V opačnom prípade má smolu. A keďže Hunter mu kedysi zachránil život, Danny nebude mať veľmi na výber. (TV Markíza)

(viac)

Videá (15)

Trailer 2

Recenzie (599)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Ve filmu se objeví docela solidní zástup akčních herců, mezi kterými je nejvýraznější Robert De Niro. Takový Jason Statham opět zkouší stejné figury. Do toho příběh taky není jeden z těch peckoidních. Na druhou stranu akce nechybí a tři hvězdy ten film vychytá naprosto s přehledem. Bylo to fajn, ale klidně bych to zkrátil na tak 80 minut, které by byly plné akce a ne na 116 minut, ve kterých se i z části řešili nudné pičoviny. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Fajnové herecké obsadenie a dobrý dej sú hlavnými ťahákmi tohoto filmu, ale s môjho pohľadu to zas tak dobre nedopadlo. Teda ten dej je dobrý, rovnako tak aj scenár je fajn, ale celý film si udržiava tu svoju nenapínavú atmosféru a pomalé tempo, čo je škoda. Až záverečná hodinka stojí za to, kde konečne príde rad na fajn nápady a akcie. Začiatok mi prišiel dosť uťahaný, aj keď zaujímavý, ale chcelo by to trošku lepšiu atmosféru. Bohužiaľ ta sa dostavila až na koniec, čo je škoda. Keby to takto fungovalo od začiatku, tak by to mohol byť fakt kvalitný thriller. 60% - 3* ()

Reklama

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Matt Sherring / Predloha: The Feather Men - Sir Ranulph Fiennes | Hudba: Johnny Klimek, Reinhold Heil | Produkcia: Michael Boughen, Tony Winley, Steve Chasman, Sigurjon Sighvatsson | Distribúcia: Open Road Films | Štúdio: Ambience Entertainment, Palomar Pictures, Omnilab Media | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 56,383,756 $ || Film nakoniec nebol takým prepadákom, jak sa zo začiatku zdalo, dodatočné kalkulácie rozpočtu ukázali kľudných 35 mega, čo je ani pólka avizovaných 70. Dá sa teda povedať´, že na seba presne zarobil ešte aj tak, keď pripočítame 50% rozpočtovej sumy pre kiná. Každopádne ten film nie je vôbec tak zlý, jeho jediným problémom je, že má o 20 minút viac, než čo by bola potreba. Podarilo sa mi ho dopozerať na druhý krát, no nakoniec ma to milo prekvapilo. Statham by sa už ale mohol trochu ukludniť aj s jeho producentmi, solia podobné žánrovky jak Slovensko eurá do gréckeho eurovalu, a to už potom skôr naserie, než poteší. 68% | Blu-Ray, CZ DTS | ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Akčné filmy by nemali prekročiť stopáž hodiny a pol, vo výnimočných prípadoch znesiem aj dvojhodinovú dĺžku, no Killer Elite do tejto kategórie nezapadajú. Som si istý, že keby snímok dokázal režisér ukončiť skôr, dal by som o hviezdu naviac. Dejová linka nie je príliš originálna, ale herecké obsadenie v čele so Stathamom, Owenom, De Nirom a fantastickým Purcellom dalo zo seba 100%. Pohodový akčák, ktorý nesklame, no ani extrémne neohúri. ()

Mertax 

všetky recenzie používateľa

Mínusy: Statham si nesundal tričko, Purcell v těch kotletách a bundě vypadá jako ten nejpříšernější kolotočář a Owenovi knírek absolutně nesluší, o skleněném oku taktně pomlčím. Scénář je zmatený a žánrově dezorientovaný asi jako nájemný zabiják na gay karnevalu. Plusy: De Niro je stále charismatický, to by ostatně byl i v roli houmlese, má to říznou hudbu a Statham zase řádí - ale pokud natočí další podobný film, už ho nesnesu. A kdyby ve filmu ještě jednou nějaká postava řekla "Oman", asi bych si do mozku vrazila nohu od židle. [Kino] ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (20)

  • Ve filmu je jediným hercem s americkým občanstvím Robert De Niro. Současně se jedná o jedinou osobu, která se narodila v USA. (Conspi)
  • Zatímco si Hunter (Robert De Niro) ve francouzské kavárně přisedá k Anne (Yvonne Strahovski), můžete si povšimnout jídelního lístku, na němž jsou ceny uvedeny v eurech. V roce 1980 by to možné nebylo. (Conspi)
  • Kniha „Soldiers and Tribesman“ se ve filmu neobjevila náhodou. Jejím autorem je Ranulph Fiennes, který je podepsaný také pod knižní předlohou. (StarPlate)

Reklama

Reklama