Reklama

Reklama

Pokojný a bezstarostný život tínedžerky Bethany Hamiltonovej (AnnaSophia Robb) s rodinou na prekrásnom Havaji je v podstate úplne podriadený jej najväčšej vášni a srdcovej záležitosti od chvíle, čo začala chodiť – surfovaniu. Má obrovský talent a obrovskú šancu stať sa veľkou hviezdou profesionálneho sveta surfingu. Teda, vlastne mala, do toho osudného októbrového dňa v roku 2003, keď ju počas tréningu napadol žralok tigrovaný. Bethany totiž síce jeho útok prežila, no prišla o ľavú ruku! Z obrovského šoku z prežitej traumy a zničených snov sa jej vďaka obdivuhodnej odvahe a sile, ale tiež láske a podpore jej rodičov Toma (Dennis Quaid) a Cheri (Helen Hunt), našťastie predsa len podarí vrátiť sa späť do života... I na surfovaciu dosku! A nielen to, jej bojovná povaha, nezlomnosť a silná vôľa jej totiž umožnia dych vyrážajúci návrat medzi surferskú elitu, čím dokáže svoj krutý osud zmeniť na výnimočné posolstvo nádeje pre iných, ktorých život sa z toho-ktorého dôvodu ocitol v troskách! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (462)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Známy príbeh o surferke, ktorá sa stala inšpiráciou, no pritom išlo len o návrat do života po ťažkom úraze, kde navyše začala znovu surfovať, lebo sa to už predtým dobre naučila sa dá považovať za zaujímavý a silný príbeh, aj keď existujú aj silnejšie a toto z toho pohľadu nebolo nič, stále to nie je normálna záležitosť. Film by však musel byť inak spracovaný, veľmi sa tu striedal pátos, nuda, úsmevy na všetky strany, plno znakov tej anglosaskej kultúry, ale nijak zvlášť som sa pri tých srandičkách ako z komerčnej čiastočne hudobnej stanice MTV striedaných priam kresťanskými obrazmi a rečami nenašiel. Obyčajný priemerný životopisný film od zatiaľ nie príliš úspešného režiséra, ktorý sa drží u ľudí v dobrom povedomí asi len pre ten silný príbeh. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Snímku nemôžem uprieť silnejší príbeh, ktorý nenudí a udrží pozornosť celý čas. Všetko ostatné však nadchne iba málo. Príliš veľa účelovej sentimentality, príliš veľa cukríkových nahlúplych dialógov a príliš veľa náboženských traktátov zrážajú tento snímok výraznou mierou smerom nadol. Viem, že je to dosť od veci a úplne mimo, ale počas sledovania filmu ma dosť často napadala jedna absurdná otázka: "Čím sa tam vlastne tí ľudia živia?" Otec celý čas len leští surfy a trénuje dcéru, mama väčšinou v kuchyni alebo s deckami, hlavná hrdinka chodí do nejakej divnej sektársko-náboženskej školy so zameraním na cestovanie po svete za katastrofami, a všetci spolu vo voľnom čase len surfujú a surfujú.... No, niekto si to vie zariadiť. Ale to len tak naokraj, s filmom to nijak nesúvisí, len mi to prišlo trocha čudné, nič viac. 55/100 ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Sympatické obsadenie na čele s talentovanou a krásnou AnnouSophia Robb, oddychový i dramatický príbeh plný nešťastia, smútku, ale rovnako aj rodinnej podpory a nádeje. Zápletka filmu nie je naozaj ničím výnimočná, no jej spracovanie sa pohybuje v slušných výškach nadpriemeru. A teraz úprimne, ľudia, hádam by ste na leto nechceli niečo frustrujúceho a pekelne zložitého? Myslím, že súčasné spracovanie bolo najlepšou možnou varientou aká sa dala očakávať. Spokojnosť! P.S. pozerajte v HD kvalite! Tie vlny stoja vážne za to!! __ VIAC TU ()

mil@n.fanatik 

všetky recenzie používateľa

Nádherný film o surfařce, pro kterou je surfování v podstatě celý její život. Jednoho dne, jak při tréninku na moři, jí žralok napadne a ukousne celou jednu ruku, asi nikdo by nevěřil, že by se dokázala ke své životní zálibě vrátit. Ale stal se pravý opak, nevzdala to a pokračovala. Co je pikantní, že je film natočen podle skutečné události, čímž stoupá na atraktivitě a zajimavosti. Tento snímek jen dokazuje, že nikdy se člověk nemá v životě vzdávat, ať už ho potká jakákoliv nepříjemná/tragická nehoda... 75% ()

MikeCool 

všetky recenzie používateľa

Klasický, typicky americký hrdinský teenage film v "twillight-ovém" obalu. Nechyběl ani klasický a pro americké filmy typicky přeslazený happyend. Chápu, že je to film podle skutečné události. A s filmy s takovýmto tématem, podle skutečné události, hodně soucítím, ale takovéto filmové zpracování si Bethany Hamilton podle mého názoru nezasloužila. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (16)

  • Pes, který se ve filmu objevil, ve skutečnosti patří Bethany Hamilton. (Fugas.cz)
  • Skutečná Bethany si sama přála, aby její postavu ztvárnila AnnaSophia Robb, která ji přesvědčila svým výkonem ve snímku Most do země Terabithia (2007). (Sartorius)

Súvisiace novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (viac)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (viac)

Reklama

Reklama