Reklama

Reklama

Havajský právnik Matt King prežíva ťažké obdobie. Jeho žena Elizabeth leží viac než tri týždne v kóme, je v beznádejnom stave a on má na starosti nielen 10-ročnú dcéru Scottie a 17-ročnú dcéru Alexandru, ktoré mu dávajú poriadne zabrať, ale aj dôležitú pozemkovú transakciu, pri ktorej zastupuje svoj široko rozvetvený tunajší rod. Aby toho nebolo málo, dozvie sa, že mu manželka, s ktorou nemal ideálny vzťah, bola neverná. Rozhodne sa nájsť a spoznať jej milenca, aj keď nevie, čo od neho môže očakávať. Počas krátkeho času sa tak on, ako aj jeho deti musia vyrovnať s neodvratnou smrťu blízkeho človeka, prekonať odcudzenie a nájsť nové rodinné väzby. (TV JOJ)

(viac)

Videá (22)

Trailer 1

Recenzie (604)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $20miliónovTržby USA $82,584,160 Tržby Celosvetovo $177,243,185▐ Tak strašne pomalé a nevýrazné až hrôza, strašne civilné a v konečnom výsledku aj prázdne, príbeh absolútne nezasiahne, k žiadnej postave si nevytvoríme vzťah, tá odrovnanosť tých deciek prezentované v hromade nadávok, má byť ako niečim srdcevrúcim, čo by zasiahlo? Sklamanie na celej čiare, toto má byť novodobé umenie, kto si môže takýto film užiť. Toto že zaujalo v rámci Oscarových nominácie, ešte väčšia zbytočnosť ako Moneyball. /25%/ ()

JitkaCardova 

všetky recenzie používateľa

Payne není nikdy ani slabý, ani tuctový. I tenhle snímek přináší všechno možné, jen ne klišé. Pozoruhodný je snímek v tom, že nedostanete příběh, Payne se analyticky zaměřuje na jednu konkrétní prožívanou životní situaci, nedostanete nic předtím, nic potom, jen velice precizně diagnostikovanou přítomnost, a navíc specifickou v tom, že jak jsou karty rozdány, Matt je od svojí ženy odloučen na několikrát - poprvé její nehodou a ortelem a podruhé, když zjistí, že už předtím žila jiný příběh než on, chtěla od něj odejít, a i když to byla jen její naivní, milencem neopětovaná představa, ona a Matt už si to nikdy neřeknou, nesjednotí svoje verze - ona umřela s jinou představou a touhou a Matt jí ani nemůže odpustit, aby se k němu mohla vrátit. Nestihli se synchronizovat. A její tajemství může Matt sdílet se starší dcerou, ale ne s mladší, ani s tchánem a tchyn, s většinou příbuzných. Nemůže, a ve své vnitřní upřímnosti ani nechce. Za takových podmínek se dost těžko dosahuje smíření s osudem a stavu, kdy se člověk odhodlá pohnout dál, do nové etapy. Ale postavy ve filmu to spolu zvládnou jako skutečná rodina a není to ani tolik tísnivé, jako by mohlo a jak to Payne (jemuž občas v duchu přezývám Pain) umí. Dokonce i ty odlehčené komediální okamžiky tu občas přijdou, jako by Payne bral po delší době diváky na milost, jako by jim chtěl dát milý dárek, protože jinak to, čemu se u Paynea říká komedie, mívá k veselosti a odlehčení daleko (byť komedie to svým drsným způsobem jsou). A přitom, jakkoli lehce tu některé momenty můžeme přestát, nijak jim to neubírá na existenciální obtěžkanosti, jen nám ji to nenutí tak, abychom si nemohli vydechnout. Pěkný a vůbec ne obyčejný film. ()

Reklama

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

"Dojemné", nechutně vykalkulované drama podtrhnuté nejotravnějším soundtrackem roku. Námět sám o sobě má něco do sebe, film ale drhne ve všech směrech. Hroznej omyl, hrozně blbě zrežírovanej. Film se veze na havajské vlně pohody a bezpečně se vyhýbá jakýmkoliv konfliktům či ostrým hranám. Dětem umírá matka a manžel zjišťuje temná tajemství své ženy, ale přesto je film naprosto sluníčková pohádka, ve které si stačí promluvit s psychologem, dát si zmrzlinu, a nikdo si ani nevšimne, že se stalo něco špatného. Díla, jako je tohle, mě znechucují. A nesmíme zapomenout na dějovou linku s postavou Sida, idiotského kamaráda Alexandry, který se od prvních minut chová jako největší spratek, ale rodina ho s sebou bere na cesty, aby se mohlo ukázat, že to teda takovej kretén přeci jen není. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

George Clooney pre mňa nikdy nebol charakterovým hercom, ktorý by utiahol celý film a svojou postavou si získal ocenenie akadémie. Tento film a jeho rola ho ale predurčila k podobným postavám do budúcna. Ten chlap vekom získava skúsenosti, charizmu nestráca ani v najmenšom, i keď už nieje vo forme najlepšej. Film sa však neupriamuje len na jednu postavu, čo je veľmi dobre. Domotaná sieť medziľudských vzťahov, kde otcovská bezradnosť z neúspechu o obnovenie kontaktu s dcérami vyvoláva kopec tragikomických situácií, prirodzene zachytených, bez náznaku rutiny. Príbeh mal obrovský potenciál, ktorý ale nebol využitý naplno. Hlavne v závere režisér stráca dych, skresať to o pár minút dostal by film ten správny náboj. Ako celý priebeh filmu aj záver mal byť viac šťavnatý, no Payne to zobral až príliš decentne. Oscarové nominácie teda sedia, ale zastúpenie v kategórii najlepší film by si určite zaslúžil iný film. Inak, celé je to krásne nevtieravá reklama na Hawai, som zvedavý ako sa im zvýši návštevnosť po ohlásených oscarových nomináciách a slušnej návštevnosti filmu. 80%. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Krásne prostredie Havaja len mierni to bolestné a ťažké čo geniálne stvárňuje George Clooney v roly otca dvoch dcér, ktorého manželka sa po nehode ocitá v kóme. Rodinné a priateľské vzťahy sú nosnou témou v tomto filme a aj keď ide o drámu, vtipné momenty sú príjemným odľahčením od množstva sentimentu. Vo filme je mnoho citlivých momentov, no úplne najvyššie hodnotím herecký výkon Clooneyho, ktorý si zahral "obyčajného" otca. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (17)

Súvisiace novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (viac)

Reklama

Reklama